1. Alpha-Lactalbumin
2.Beta-Lactoglobulin
3. Lactoperoxidase (LP)
4.Immunoglobulin G (IgG)
5. Lactoferrin (LF)


Naon protéin

Protéin kapendak di sapanjang awak — dina otot, balung, kulit, rambut, sareng ampir unggal bagian awak atanapi jaringan. Éta diwangun énzim anu kakuatanana réaksi kimia sareng hémoglobin anu mawa oksigén dina getih anjeun. Sahanteuna 10,000 protéin béda ngajantenkeun anjeun ayeuna sareng ngajaga anjeun ku cara sapertos kitu.

Protéin nyayogikeun énergi sareng ngadukung wanda sareng fungsi kognitif anjeun. Éta nutrisi penting anu diperyogikeun kanggo ngawangun, ngajaga, sareng ngalereskeun jaringan, sél, sareng organ dina awak.

Naon Naon Bubuk Protéin?

Bubuk protéin nyaéta sumber anu konsentrasi protéin tina katuangan sato atanapi tutuwuhan, sapertos susu, endog, béas atanapi kacang polong. Bubuk protein asalna tina sababaraha sumber sareng sayogi dina sababaraha formulasi. Jalma ngagunakeun aranjeunna pikeun ningkatkeun massa otot, ningkatkeun komposisi awakna sadayana sareng ngabantosan kabutuhan protéinna.

Tapi Jenis Jenis bubuk protein anu paling saé?

Aya seueur jinis pilihan bubuk protéin seueur di dinya, tiasa karasaeun kaleuleuwihi. Ieu di handap aya 5 sumber bubuk protéin pangsaéna.

1.Alpha-LactalbuminPhcoker

Alfa-lactalbumin mangrupikeun protéin whey alami anu ngandung kandungan alami alami anu sadayana penting sareng asuhan amino ranté-branched (BCAA), ngajantenkeun sumber protéin anu unik. Asam amino anu paling penting dina alfa-lactalbumin nyaéta tryptophan sareng sistéin, sareng BCAA; leucine, isoleucine sareng valine.

Kusabab kandungan asam amino ranté-cabang tinggi (BCAA, ~ 26%), utamina leucine, alpha-lactalbumin sacara efektif ngadukung sareng ngrangsang sintésis protéin otot, ngajantenkeun sumber protein idéal pikeun ningkatkeun kasehatan otot sareng ngabantosan nyegah sarcopenia salami sepuh.

2.Beta-LactoglobulinPhcoker

Beta-Lactoglobulin (ß-lactoglobulin, BLG) nyaéta protéin whey utama dina susu ruminant sareng ogé aya dina susu sato sanés, tapi henteu kapanggih dina susu manusa. Béta-lactoglobulin mangrupikeun protéin lipocalin, sareng tiasa ngabeungkeut seueur molekul hidrofobik, nunjukkeun peran dina angkutannana. β-lactoglobulin ogé ditingalikeun tiasa ngabeungkeut beusi via siderofores sahingga ngagaduhan peran dina merangan patogén. β-Lactoglobulin nyababkeun sababaraha jinis fungsi sareng gizi anu ngajantenkeun protéin ieu salaku bahan anu serbaguna pikeun seueur tuangeun sareng aplikasi biokimia.

3.Lactoperoxidase (LP)Phcoker

Lactoperoxidase mangrupakeun énzim alami anu kapanggih dina susu kalolobaan mamalia, ogé cairan awak séjén kayaning lawon sareng ciduh. Éta minangka katalis, ngoksidasi ion thiocyanate dina ayana hidrogen peroksida jadi asam hypothiocyanous. Asam dissociates dina susu sareng ion hypothiocyanate meta jeung gugus suphydryl pikeun teu aktif na énzim metabolik baktéri. Ieu nyegah baktéri ti ngalikeun sareng berpotensi ngalegaan kualitas susu anu ditampi.

Lactoperoxidase dipikanyaho ngagaduhan sipat antimikrobial sareng antioksidan. Numutkeun kana panerbitan anu diterbitkeun dina Journal of Applied Microbiology, éta ngagaduhan sipat antibakteri anu bantosan pikeun kulit sareng tiasa ngaleungitkeun baktéri anu nyababkeun jarawat. Lactoperoxidase ogé minangka komponén anu penting dina kombinasi bahan anu dipaké pikeun nyegah ragi, jamur, virus sareng baktéri ti ngembang dina kosmétik sareng produk kageulisan anu sanés.

Lactoperoxidase mangrupikeun glikoprotein kalayan kagiatan anti mikroba, éta dipaké salaku bahan anu stabil pikeun ngabantosan kamajuan formulasi sareng rak produk.

4.Immunoglobulin G (IgG)Phcoker

Imunoglobulin G (IgG) nyaéta isotipe antibodi anu paling ngaleuurkeun na getih (plasma), ngitung 70-75% tina immunoglobulins manusa (antibodi). IgG detoksifikasi zat anu ngabahayakeun sareng penting dina pangenal kompleks antigen-antibodi ku leukosit sareng makrofag. IgG ditransferkeun ka janin ngaliwatan plasénta sareng ngajaga orok dugi ka sistem imun nyalira.

Imunoglobulin tiasa ngabeungkeut mikroorganisme patogen sareng racun pikeun ngahasilkeun antibodi, anu tiasa ningkatkeun kekebalan sistim sawawa.

5.Lactoferrin(LF)Phcoker

Lactoferrin mangrupikeun protéin anu aya alami dina susu tina manusa sareng sapi. Éta ogé aya dina sababaraha cairan sanés dina awak sapertos ciduh, lawon, mukus, sareng bili. Lactoferrin kapanggih dina jumlah pangluhurna dina colostrum, jinis payudara munggaran anu dihasilkeun nalika orok ngalahir. Fungsi utama Lactoferrin dina awak kalebet ngariung sareng ngangkut beusi. Éta ogé ngabantosan tarung inféksi.

Lactoferrin penting pikeun kanaékan fungsi imun pikeun orok payudara. Éta nyayogikeun kagiatan anti-bakteri sareng dukungan pikeun orok manusa. LF mangrupikeun komponén tina sistem imun anu pertahanan di tingkat mukosa, kusabab kagiatan antimikrobial anu tinggi.

Suplemén Lactoferrin sareng lactoferrin parantos ditaliti sacara lega. Sababaraha urang nyandak suplemén lactoferrin pikeun nyandak kauntungan antioksidan sareng anti radang.

Dina tatanén industri, bubuk lactoferrin dianggo pikeun maéhan baktéri nalika ngolah daging.

rujukan:

  1. Layman D, Lönnerdal B, Fernstrom J. Aplikasi pikeun α-lactalbumin dina gizi manusa. Nutr Rev 2018; 76 (6): 444-460.
  2. Markus C, Olivier B, Panhuysen G, dkk. Protein bovine alpha-lactalbumin ningkatkeun rasio plasma tryptophan ka asam amino nétral anu sanésna, sareng dina subyek anu rentan naékkeun kagiatan serotonin otak, ngurangan konsentrasi kortisol, sareng ningkatkeun mood dina setrés. Klinik Am J Nutr 2000; 71 (6): 1536-1544.
  3. Interaksi beta-lactoglobulin sareng retinol sareng asam lemak sareng peran na salaku fungsi biologis pikeun protéin ieu: review.Pérez MD et al. J Tenusu Sci. (1995)
  4. Panyebaran béta-lactoglobulin dina beungeut nanopartikel polistirén: pendekatan ékspériméntal sareng komputasional.Miriani M et al. Protéin. (2014)
  5. Parobihan struktural dina béta beta-lactoglobulin-émosiion terikat mangaruhan proteolisis sareng immunoreactivity.Marengo M et al. Biochim Biophys Acta. (2016)
  6. Tumindak antimikrobial oksidase dual sareng lactoperoxidase.Sarr D et al. J Microbiol. (2018) Imobilisasi Lactoperoxidase dina nanopartikel pérak ningkatkeun kagiatan antimikrobial.Sheikh IA et al. J Tenung Res. (2018)
  7. Lactoperoxidase, hiji Protein Susu Antimicrobial, salaku Poténsial Aktivator of Carcinogen Heterocyclic Amines in Breast Cancer.Sheikh IA et al. Resik Anticancer. (2017)
  8. Pentingna Sistem Lactoperoxidase dina Kaséhatan Lisan: Aplikasi sareng Éfisién dina Produk Kaséhatan Lisan. Magacz M, Kędziora K, Sapa J, Krzyściak W. Int J Mol Sci. 2019 21 Mar
  9. Lactoferrin anu ngandung immunocomplex mediates épékter antitumor ku ngareset makrofag nu aya pakait sareng tumor kana fénotipe.Dong H, Yang Y, Gao C, Sun H, Wang H, Hong C, Wang J, Gong F, Gao XJ Immunother Kanker. 1 Mar
  10. Péptil beraktik lactoferrin anu didorong osteogenesis ku pangaturan proliferasi osteoblast sareng diferensiasi.Shi P, Fan F, Chen H, Xu Z, Cheng S, Lu W, Du MJ Dairy Sci. 2020 17 Mar
  11. Properties anti-kanker Lactoferrin: Kasalametan, Pilihan, sareng Énergi Wide of Action.Cutone A, Rosa L, Ianiro G, Lepanto MS, Bonaccorsi di Patti MC, Valenti P, Musci G.Biomolecules. 2020 15 Mar
  12. Uji klinis Lactoferrin dina Bayi Lahir: Pangaruh kana Jangkitan sareng Gut Microbiome.Embleton ND, Berrington JE.Nestle Nutr Inst Bengkel Ser. 2020 Mar 11