Naon ari pyrroloquinoline quinone (pqq)?

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) ogé katelah methoxatin mangrupakeun sanyawa cofactor mirip vitamin anu aya dina seueur pangan tutuwuhan. PQQ ogé lumangsung sacara alami dina susu payudara ogé dina jaringan mamalia.

Nanging, éta ukur dipendakan dina sajumlah menit ti éta pqq bubuk bulk produksi dipikabutuh pikeun kéngingkeun jumlah cekap dina awak.

PQQ mimitina kapanggih salaku koénzim dina baktéri anu fungsina sami sareng B-Vitamin dina manusa, sareng maénkeun peran pikeun ngamajukeun organisme ieu.

Di manusa, éta berpungsi minangka faktor kamekaran non-vitamin sareng seueur kauntungan kaséhatan.

Mékanisme Aksi

Pyrroloquinoline quinone (pqq) nunjukkeun seueur kauntungan kaséhatan ngalangkungan mékanisme anu béda sapertos régulasi jalur sélulér, ngaleungitkeun radikal gratis sareng kagiatan redox.

Mékanisme pqq tindakan kalebet:

• Mangaruhan cara gen

Quinone pyrroloquinoline tiasa mangaruhan cara rupa-rupa gen dikedalkeun sareng khususna gén anu aub dina kagiatan mitokondria. Aktivitas antioksidan na parantos aya 100 kali tina vitamin C.

Suplemén PQQ parantos ditingalikeun pikeun ngaktipkeun CREB sareng PGC-1a jalur jalan anu langsung terlibat dina biogenesis mitochondria.

Laksanakeun salaku antioksidan

Aktivitas anti-oksidatif pyrroloquinoline (pqq) utamana kusabab kamampuanna diréduksi jadi PQQH2 ku jalan réaksi ku ngirangan agén sapertos cysteine. Glutation atanapi nicotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADPH).

• Témutan énzim

Pyrroloquinoline quinone ogé ngahalangan énzim thioredoxin réduktase 1 (TrxR1), anu mana ogé nyababkeun kagiatan Nuklir erythroid 2-faktor faktor anu aya hubunganana 2 (Nrf2) anu ngadorong produksi antioksidan.

PQQ ogé dipikanyaho ngahambat ngembangkeun quinoproteins (ngarusak protéin) anu ngakibatkeun karusuhan Parkinson.

Manfaat utama (PQQ) pawijinan pyrroloquinoline

Aya seueur manfaatan quinone pyrroloquinoline kalebet:

abdi. PQQ promosi fungsi mitokondria

Mitokondria mangrupikeun organél anu ngahasilkeun énergi dina sél dina bentuk ATP ngaliwatan réspirasi sélular. Aranjeunna sering dirujuk kana powerhouse pikeun pabrik sél atanapi énergi.

Énergi énergi mangrupikeun konci pikeun kahirupan anu séhat.

Disfungsi mitokondria parantos dikaitkeun kana sababaraha gangguan sapertos kamirangan kamekaran, kalemahan otot, gangguan saraf, gangguan neurodegeneratif sapertos panyakit jantung, déprési sareng diabetes diantara kaayaan kaséhatan sanés.

Quirone pyrroloquinoline ningkatkeun fungsi mitokondria ku merangsang produksi sél mitokondria anyar (biogenesis mitokondria). Ieu kajantenan ku aktivasina elemen régatip CAMP responsif mengikat protéin 1 (CREB) sareng peroksida peroksida-diaktivasi proksifinome (PGC) -1alpha, jalur anu ningkatkeun biogenesis mitochondrial.

Quirone pyrroloquinoline ogé ningkatkeun faktor transkripsi anu fungsina salaku antioksidan dina mitokondria ku kituna ngajagaan kami tina setrés oksidatif.

Pqq salajengna micu énzim dina mitokondria anu ningkatkeun produksi énergi.

Dina modél beurit, kakurangan PQQ dina dahareun dilaporkeun bakal ngaruksak fungsi mitokondria.

Mangpaat quinone pyrroloquinoline

ii. Ngaleungitkeun peradangan

Peradangan kronis aya dina akar seueur gangguan sapertos panyakit jantung sareng diabetes. Pyrroloquinoline quinone ngagaduhan sipat antioksidan anu ngabantosan pikeun ngahapus radikal bébas sahingga nyegah radang sareng karusakan sél.

Sababaraha panalungtikan anu nuduhkeun yén Suplemén PQQ nyababkeun turunna luar biasa dina seueur spidol peradangan sapertos nitrat oksida ngan ukur tilu dinten.

Dina hiji ulikan beurit nalangsara ti rematik rheumatoid, PQQ dikaluarkeun dilaporkeun nawiskeun panyalindungan ngalawan degeneration radang sanggeus 45 dinten.

iii. Ningkatkeun kasehatan sareng fungsi otak

Pyrroloquinoline quinone ngagaduhan kamampuan pikeun ngambek deui otak (neurogenesis) ngalangkungan produksi seueur faktor pertumbuhan saraf.

Hiji paniluan nyimpulkeun yén suplemén pqq merangsang sintésis faktor pertumbuhan saraf (NGF) sareng sél neuron.

Pyrroloquinoline quinone parantos aya hubunganana sareng memori sareng pamulangan anu ningkat kusabab pangabisa baranahan sél otak.

Dina hiji ulikan anu diwangun ku 41 individu séhat tapi anu manula, PQQ dikaluarkeun dina 20 mg / dinten kanggo 12 minggu kapanggih pikeun ngahalangan pengurangan fungsi uteuk, langkung janten perhatian sareng aktipitas memori.

Quirone Pyrroloquinoline ogé tiasa ngabantosan dina nyegah tatu otak.

Dina taun 2012, studi beurit anu dibere pqq salami 3 dinten sateuacan kacilakaan otak traumatis mendakan yén suplemén éta tiasa ngajagaan sél otak ngalawan tatu ieu.

IV. PQQ ningkatkeun bobo

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) ngabantosan dina ningkatkeun kualitas bobo anjeun ku cara ngirangan waktos anu saré, janten nambihan sare sareng ningkatkeun kualitas saré sacara umum.

Quirone Pyrroloquinoline ogé berpotensi nurunkeun jumlah hormon setrés (kortisol) dina sababaraha jalmi sahingga ningkatkeun saré.

Dina hiji ulikan 17 déwasa, PQQ dirumuskeun jam 20 mg / dinten kanggo 8 minggu kapanggih pikeun ningkatkeun kualitas saré tina segi sare ningkat sareng santai lateng.

PQQ ningkatkeun bobo

v. Ningkatkeun kasehatan jantung

Kamampuhan quinone pyrroloquinoline pikeun ngontrol tingkat koléstérol sahingga ngirangan résiko panyakit jantung sapertos stroke.

Dina hiji ulikan 29 déwasa, suplemén pqq nyata ngirangan tingkat koléstérol LDL anu goréng.

Quirone Pyrroloquinoline ogé ngurangan tingkat trigliserida anu ngakibatkeun fungsi mitochondrial. Dina hiji ulikan sareng beurit, pp tinangtu dipendakan pikeun nurunkeun tingkat trigliserida.

Suplemén pqq tiasa ngabantosan nyegah atanapi ngabalikeun atherosclerosis (stroke). Sababaraha studi parantos nunjukkeun yén ppq tiasa nurunkeun protéin C-réaktif sareng trimethylamine-N-oxide anu mangrupikeun spidol konci ieu gangguan.

vi. A agén umur panjang poténsial

Quirone Pyrroloquinoline dianggap faktor pertumbuhan non-vitamin sareng ku kituna tiasa ngabantosan pikeun promosi kamekaran sareng kamekaran ogé.

Fungsi quinone Pyrroloquinoline dina peradangan peradangan, nyegah setrés oksidatif sareng ngadukung fungsi mitochondrial ngabuktikeun kabisa dina manjangkeun kahirupan seseorang.

PQQ ogé parantos kabuktian ngaktifkeun jalur signalling sél anu dina waktos sepuh sélular ngabalikeun.

Pangaruh sinergis diturunkeun tina mékanisme ieu ngamungkinkeun PQQ pikeun nangtayungan anjeun tina sepuh sélular sareng ogé ningkatkeun umur panjang.

Dina modél sato, suplement sareng pqq kapanggih pikeun ngirangan setrés oksidatif ogé manjangkeun umur bulat.

IKIP. Perlindungan tina setrés oksidatif

PQQ meungkeut protéin sahingga nyegah oksidasi sél. Éta ogé tiasa nyingkirkeun radikal bébas dina awak.

Dina studi sato, suplemén pqq kapanggih pikeun nyegah maotna sél neuron-terkait.

Ulikan anu sanés dina vitro ngalaporkeun yén PQQ ngajagaan sél mitokondria ati terasing tina karuksakan saatos setrés oksidatif sareng ngaleungitkeun radikal supéroksida.

Panaliti deui kalayan beurit diabetes tikétrozotocin-induksi (STZ), PQQ dirumuskeun dina 20 mg / kg bodyweight pikeun 15 dinten dipendakan pikeun ngirangan tingkat sérum glukosa sareng peroksidasi lipid, sareng ogé angkat kagiatan antioksidan dina otak beurit diabetes .

Kagunaan quinone pyrroloquinoline anu sanés sareng mangpaat ngalebetkeun:

Nyegah obesitas

Ningkatkeun sistem imun

Ningkatkeun kasuburan

Ningkatkeun fungsi sareng mémori kognitif

Mantuan ngalawan kacapean

Dina kaayaan ayeuna di dunya, berita négatip kusabab COVID 19 parantos sumping dina unggal waktos. Tarung Pyrroloquinoline quinone coronavirus tiasa dimanfaatkeun. Suplemén anu pikaresepeun ieu bakal ningkatkeun kawedanan anjeun ogé nawiskeun bantosan bobo pikeun nulungan anjeun setrés.

Anggoan quinone pyrroloquinoline

Naon efek samping pyrroloquinoline quinone (pqq)?

Nalika nyandak PQQ tina sumber pangan henteu aya efek samping dipiharep kajaba teu aya alérgi kana tuangeunana anu tangtu.

Dina studi sato nganggo beurit, gangguan ginjal parantos aya hubungan sareng suplemén PQQ. Dina hiji studi anu diwangun ku beurit, PQQ nyuntik dina 11-12 mg / kg beurat awak dilaporkeun ngabalukarkeun peradangan ginjal.

Dina ulikan beurit séjén, PQQ di 20 mg / kg bobot awakna kapanggih nyababkeun karacunan kana jaringan ginjal sareng hépatik.

Pupusna tikét ogé parantos dilaporkeun kalayan dosis anu langkung ageung sakitar 500 mg.

Di manusa, épék samping quinone pyrroloquinoline anu parah dilaporkeun sareng dosis dugi ka 20 mg / dinten.

Nanging, dina kajadian anu jarang lumangsung, sababaraha efek samping pyrroloquinoline quinone tiasa lumangsung kusabab nyokot overdosis. Balukar efek ieu kaasup nyeri sirah, kacapean, ngantosan, hipersensititas sareng insomnia.

Dosis tina PQQ

Kusabab pyrroloquinoline quinone (pqq) henteu disatujuan deui ku Administrasi Narkoba Federal pikeun panggunaan ubar, henteu aya standar dosén pyrroloquinoline standar, najan sababaraha studi mendakan yén dosén pyrroloquinoline tina 2 mg / dinten anu mangpaat. Nanging, kalolobaan suplemén PQQ aya dina dosis 20 dugi ka 40 mg.

Dosis quinone Pyrroloquinoline bisa beda-beda gumantung kana tujuan anu dimaksud. Sababaraha studi nunjukkeun yén dosis 0.075 ka 0.3 mg / kg per poé cekap dina ningkatkeun fungsi mitokondria, sedengkeun dosis anu langkung ageung sakitar 20 mg per dinten panginten kedah diperyogikeun ngalawan peradangan.

Nalika dibawa sareng COQ10, dosis 20 mg PQQ sareng 200 mg COQ10 disarankan, sanaos sababaraha kajian ngagunakeun 20 mg PQQ sareng 300 mg COQ10 henteu ngalaporkeun efek samping anu parah.

Suplemén PQQ kedah di lakukeun sacara lisan sareng langkung saé sateuacan tuang-kana burih kosong.

Kusabab anjeun nunjukkeun pisan pikeun ngamimitian ti dosis anu langkung handap sareng ningkatkeun upami diperlukeun.

Sareng diperhatoskeun yén seueur studi henteu nyarankeun nyandak dosis saluareun 80 mg per dinten.

Naon pangan Anu ngandung pyrroloquinoline quinone (pqq)?

Pyrroloquinoline quinone (pqq) dipendakan dina kalolobaan pangan pepelakan, sanaos biasana dina jumlah lemah pisan. Pepelakan ngagaduhan PQQ langsung tina taneuh sareng baktéri taneuh sapertos methylotrophic, rhizobium, sareng baktéri acetobacter.

Pqq dina jaringan manusa asalna tina bagian tina diet sareng sabagian tina produksi baktéri enterik.

Tingkat quinine pyrroloquinoline dina sumber-sumber pangan ieu bénten-rupa pisan tina 0.19 dugi ka 61ng / g. Nanging, pqq langkung konsentrasi dina katuangan ieu:

Pqq-Kadaharan

Sumber sanésna tina PQQ kalebet sprout brokoli, sawah sawi, kacang fava, apel, endog, roti, susu sareng susu.

Kusabab tingkat pqq anu rendah dina kalolobaan pangan, éta bakal hese kéngingkeun jumlah anu cukup pikeun kabocoran pedah anu aya hubunganana sareng pqq kecuali kami nyandak jumlah ageung dahareun anu tangtu. Ku sabab kitu diperyogikeun saurang mésér suplemén pqq pikeun ngalengkepan diet anu saé.

PQQ sareng COQ10

Koénzim Q10 (COQ10) sering dianggap salaku panambah mitochondria lumangsung dina awak manusa sarta ogé dina kalolobaan pangan. Nya mirip sareng PQQ; kumaha oge, quinine pyrroloquinoline sareng CQ10 dina cara anu béda pisan atanapi migunakeun mékanisme anu béda pikeun ningkatkeun fungsi mitochondrial.

Koénzim Q10 mangrupikeun cofactor penting anu dianggo dina mitokondria sareng ngagaduhan peran anu penting dina réspirasi sélular sareng pamanfaatan oksigén pikeun produksi énérgi. PQQ di sisi séjén nambahan jumlah sél mitokondria ogé ningkatkeun efisiensi mitokondria.

Nalika dicandak babarengan, pyrroloquinoline quinine sareng CQ10, nawiskeun épék sinergis dina ningkatkeun fungsi mitokondria, ngajagaan kami tina setrés oksidatif sareng ngatur jalur sinyal sélular.

Mésér suplemén PQQ

Aya seueur kauntungan anu teu kedah dielir tina bubuk suplemén pqq sareng anjeun kedah nganggap ngantepkeun diet anjeun. Dijual bubuk PQQ sacara gampang online. Nanging, pikeun hasil anu pangsaéna janten waspada nalika ngagaleuh suplemén pqq pikeun mastikeun anjeun nampi kualitas pangsaéna.

Upami anjeun mikirkeun mésér bubuk bulaé pqq mastikeun anjeun kéngingkeun ti supplier terhormat.

Rujukan

  1. Chowanadisai W., Bauerly KA, Tchaparian E., Wong A., Cortopassi GA, Rucker RB (2010). Quinone pyrroloquinoline merangsang biogenesis mitokondrial ngalangkungan résponisme protéin anu mengikat réparasi sareng ningkat éksprési PGC-1α. Biol. Chem. 285: 142-152.
  2. Harris CB1, Chowanadisai W, Mishchuk DO, Satre MA, Slupsky CM, Rucker RB. (2013). Diin pyrroloquinoline quinone (PQQ) ngarobih indikator peradangan sareng métabolisme hubungan mitokondria dina subjek manusa. J Nutr Biochem.Dec; 24 (12): 2076-84. Doi: 10.1016 / j.jnutbio.2013.07.008.
  3. Kumazawa T., Sato K., Seno H., Ishii A., sareng Suzuki O. (1995). Tahap quinone pyrroloquinoline dina rupa-rupa katuangan. J.307: 331–333.
  4. Nunome K., Miyazaki S., Nakano M., Iguchi-Ariga S., Ariga H. (2008). Quinone Pyrroloquinoline nyegah maotna saraf-induksi oksidatif sigana ku ngalangkungan parobahan status oksidatif DJ-1. Parut. Banténg. 31: 1321–1326.
  5. Paulus Hwang & Darryn S. Willoughby (2018). Mekanisme Balik Pyrroloquinoline Suplemén Quinone on Otot Balung Mitochondrial Biogenesis: Pangaruh Pangaruh Synergistic sareng Latihan, Jurnal Amérika College of Nutrisi, 37: 8, 738-748, DOI: 1080 / 07315724.2018.1461146.
  6. Stites T, Ribut D, sareng Bauerly K, dkk. (2006). Téks lengkep: Pyrroloquinoline quinone modulate kuantitas mitokondria sareng fungsina dina beurit. J Nutr. Feb; 136 (2): 390-6.
  7. Zhang L, Liu J, Cheng C, Yuan Y, Yu B, Shen A, Yan M. (2012). Pangaruh neuroprotective quinone pyrroloquinoline dina tatu otak traumatis. J Neurotrauma. Mar 20; 29 (5): 851-64.

Daptar eusi