Kantos nguping tina Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD +) atawa "Sumber cai Nonoman"? " Kalayan gizi anu leres sareng latihan, awak anjeun biasana dirarancang pikeun métabolisme optimal.

Hanjakalna, ku panyawat, umur lanjut sareng / atanapi gaya hirup henteu séhat, awak anjeun mimiti ngalaman sagala rupa kakurangan anu ningali efisiensi na turun pisan. Tahap nikotinamid adénin dinucleotide (NAD +) tingkat aya diantara kakurangan ieu, sareng didinya Suplemén NAD + asalna gunana pikeun nutup dina celah kakurangan, khususna dina promosi prosés sepuh.

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) ngarujuk kana koénzim anu diwangun ku duanana adénin sareng nikotinamide. Sakur sél hirup ngandung sanyawa kimia ieu, anu asalna tina Nicotinamide Riboside. Tingkat NAD dina awak manusa mangaruhan tingkat sepuhna.

Aya dua jinis NAD, nyaéta, nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) sareng nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) + hidrogen (H) (NADH). Tilas gaduh dua éléktron tambahan, sareng éta anu ngabédakeun éta anu dimungkinkeun.

NAD + 01

Naon NAD +?

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) nyaéta nukléotida piridin anu ayeuna sareng penting pisan dina unggal sél hirup. Nukléotida pirimidin ieu mantuan seueur prosés biologis dimana fungsi salaku cofactor konci ogé substrat. Proses ieu kalebet produksi énérgi, pangropéa sareng séhat DNA anu séhat, imunoregulasi sareng ekspresi gén. Éta ngécéskeun kakuatan ngabalikeun tanda umur NAD +.

NAD + ogé maénkeun peran integral dina sinyal utara sekundér ogé fungsi immunoregulatory.

Salaku molekul nonoman. NAD + parantos dikenalkeun salaku faktor konci dina prosés sepuh. Rupa-rupa panilitian anu ngadukung posisi éta tingkat NAD + dina awak manusa ngagaduhan korélasi langsung sareng kamudaatan hiji jalma. Nu leuwih luhur tingkat NAD +, nu leuwih ngora sél awak, jaringan sareng sadayana pandangan awak. Éta janten dasar popularitas ngabalikeun sepuh NAD +.

Di sisi sanésna, kakurangan NAD + tiasa ngakibatkeun kacapean sareng rupa-rupa panyakit. Sapertos kitu, tingkat NAD + anu nyukupan penting pikeun kaséhatan jalma.

 

Kumaha carana NAD + Gawé? 

Nalika awak anjeun teu tiasa ngahontal énzim séhat sareng tingkat produksi hormon, éta mimiti ngahasilkeun rupa-rupa masalah kaséhatan sapertos ketebalan, suda memori sareng tingkat pamikiran dikirangan. Hal ieu sabab kurang tingkat NAD + sareng NADH pikeun ngadukung regenerasi normal sareng fungsi sél awak.

Khususna, konci Fungsi NAD + nyaéta ngadukung réaksi métabolik awak, ku ngamungkinkeun mindahkeun éléktron tina hiji molekul ka anu sanés, ngaliwatan prosés anu katelah réaksi redoks. Ngaliwatan réaksi redoks, zat gizi tiasa ngosongkeun énergi anu disimpen dina beungkeut oksigén ganda anu langkung lemah.

Biasana, sél awak anjeun butuh énergi ti aliran getih pikeun kakuatanana pikeun ngalakukeun sababaraha fungsi métabolik. Khususnya, énergi anu diperyogikeun disimpen salaku asam lemak jeung glukosa. Janten, peran utama énzim NAD + nyaéta pikeun mempermudah transportasi sumber énergi tina aliran getih kana sél anu aya hubunganana.

Nalika asam lemak sareng glukosa ngaleupaskeun énergi, énzim NAD + mempermudah transportasi énergi kana mitokondria kanggo konversi salajengna janten énergi sélulér. Upami teu kitu, dina kasus kakurangan NAD +, transfer énergi dina sél kaganggu, sareng ieu nyababkeun disfungsi mitokondria, anu ngagancangkeun prosés sepuh.

NAD + 02

Pikeun unggal NADH, NAD + sanggup ngahasilkeun tilu molekul ATP. Salaku hasil tina energisasi sél, anjeun janten langkung séhat, boh mental sareng fisik, sabab NAD + parantos ngintunkeun prosés biologis anu aya hubunganana pikeun dorongan ngaliwatan oksidasi.

Husus, fungsional NAD + utama ngalibatkeun ngaktifkeun énzim anu tanggung jawab réaksi redoks dina awak. Énzim ieu sacara umum dikenal salaku oxidoreductases. Éta kalebet énzim Sirtuin (SIRT), polymerase poly-ADP-ribose na siklik hidrasease ADP (CD38).

Museur kana aktivasina Sirtuin, perlu dicatet yén fungsi utama énzim sirtuin nyaéta mareuman gén anu mempermudah sepuh. Gén kaasup anu nyandak bagian dina sintésis lemak sareng neundeun, peradangan sareng pangaturan gula getih. Pikeun énzim sirtuin pikeun ngahontal éta, aranjeunna meryogikeun énzim NAD + sabab molekul NAD ieu ngabantosan aranjeunna pikeun metik gugus asetil tina protéin kanggo modifikasi.

Ku alatan éta, paningkatan tingkat NAD + ditarjamahkeun jadi sajumlah aktif Sirtuins. Ieu nyababkeun ningkat réspirasi mitokondria ogé sensitipitas insulin.

Balukar kamajuan métabolisme sapertos kitu ngakibatkeun ngabalikeun tina efek umur maju otak, berkat NAD + kakuatan ngabalikeun sepuh. Ogé, sensitipitas insulin anu ningkat ngabantosan awak anjeun pikeun ngajaga tingkat gula getih langkung séhat. Akibatna, sél awak anjeun katingalina langkung ngora sareng polah dina cara anu langkung nonoman, sahingga anjeun langkung katingal sapertos anu langkung ngora.

Salaku tambahan, NAD + parantos dikenalkeun minangka molekul anu sacara signifikan nanggung jawab ékstrakélular, anu ngahasilkeun dasar komunikasi sél-to-cell. Ogé, éta kagunaan minangka novel neurotransmitter, ngirimkeun inpormasi tina saraf kana sél épéktip mulus otot.

 

Manfaat / Fungsi NAD +

Aya seueur Kauntungan NAD + sareng fungsi anu kalebet:

1.Protection tina kaayaan degenerative-ageung 

Mangpaat NAD + anti sepuh mangrupikeun alesan utama kunaon jalma anu sadar kaséhatan hoyong ningali tingkat NAD + na séhat sepanjang waktos. Salaku umur jalma, karuksakan DNA na ningkat, sareng ieu nyababkeun pangirangan tingkat NAD +, turunna aktivitas SIRT1 sareng turunna fungsi mitokondria. Ieu kajantenan kusabab setrés oksidatif sélulér, anu dina basa awam, hartosna antioksidan awak sareng radikal bébas henteu nyaimbangkeun.

Akibatna, jalma sepuh langkung rentan ka sagala rupa kaayaan kaséhatan sapertos aterosklerosis, panyakit kardiovaskular, rematik, katarak, diabetes sareng hiperténsi, sareng anu sanésna.

Untungna, seueur panalungtikan nunjukkeun yén NAD + nyayogikeun panyalindungan strés oksidatif pikeun sél awak. Kusabab éta, nyandak NAD + katuangan, suplemén atanapi nganut campur interupsi tingkat pamulihan NAD anu sanés tiasa ngabantosan masarakat langkung sepuh, khususna anu umurna saluareun 50 taun, pikeun ngajaga kasehatan anu saé bahkan sami tetep di bumi ningkat.

Tambahan NAD + ningkatkeun fungsionalitas sareng ngadukung kamekaran mitochondria. Éta maénkeun peran anu penting dina pangropéa tingkat ATP anu cukup dina sél, anu bakal disebutkeun dikompromi ku sepuh maju.

2.Kaleungeun lega 

Sakumaha anu dijelaskeun sateuacana, NAD + ngadukung kamampuan produksi énérgi mitochondria awak anjeun. Nalika mitokondria anjeun henteu ngahasilkeun énérgi anu cukup, organ-organ penting sapertos jantung, otak, otot sareng paru-paru henteu tiasa ngalakukeun sacara optimal sareng anu nyababkeun kacapean sareng nyuda motivasi.

Di sisi anu sanés, nalika awak anjeun gaduh tingkat NAD + anu cekap, organ-organ ieu tiasa tampil dina tingkat anu séhat sareng hasilna, anjeun rumaos énergasi, ngamotivasi, gencar, sareng pikiran anu langkung jelas. Saban sél hirup butuh koénzim ieu kusabab promosi produksi adénosin trifosfat.

Sél ngagunakeun adénosin trifosfat pikeun ngahasilkeun énergi anu diperyogikeun pikeun organ anu béda. Nalika awak anjeun bertenaga, sél anjeun tiasa ngalawan raos kacapéan sacara umum.

NAD + 03

3.Ningkatkeun fungsi otak

Lemes ngalambatkeun fungsi kognitif anjeun. Ngajantenkeun anjeun parasaan janten pikiran anu lieur atanapi mendung. Nanging, kami parantos ningali yén NAD + masihan bosan kacapean. Janten, koénzim ngagedekeun uteuk anjeun ku cara memicu produksi énérgi pikeun sél otak anjeun, sahingga ngalawan kacapean. Hasilna, pikiran anjeun janten langkung waspada sareng énergina cukup pikeun nanganan rupa-rupa pancén anu butuh anjeun mikir.

4.Kadar ketahanan setrés sél 

Dina hiji panilitian anu ditujukeun pikeun ngawangun pangaruh NAD + dina setrés oksidasi sélulér, panaliti mendakan hal éta Perawatan NAD + ngadamel sél lab janten tahan setrés langkung. Di sisi anu sanés, sél anu henteu disayogikeun sareng NAD + diserahkeun dina setrés oksidatif. Ku sabab éta, hartosna koénzim ieu nambihan umur sél awak anjeun, ngabantosan awak anjeun pikeun ngalawan sababaraha organisme anu nyababkeun panyakit sacara langkung efektif.

5.DNA ngalereskeun pikeun umur anu langkung lami

Dina kahirupan sadidinten anjeun, anjeun kakeunaan sababaraha hal sareng kaayaan anu sigana bakal ngarusak DNA anjeun. DNA ruksak nyingkat umur anjeun. Nanging, ku cekap nyayogikeun NAD + dina awak anjeun, koénzim ieu mempermudah perbaikan perbaikan anu rusak ku ngangkut éléktron ka daérah anu gaduh DNA rusak. Ieu numutkeun seueur panilitian anu parantos aya kacindekan yén ngeusian NAD + manjangan umur hirup sato atanapi manusa.

6.Basul sare sareng tuangeun anu rutin

Rupa-rupa peneliti manggihan yén NAD + ngagaduhan pangaruh anu luar biasa dina siklus saré hiji jalma ogé pola lapar. Waktu anu anjeun normal bobo atanapi hudang sareng aliran umum dinten biasa anjeun gumantung kana irama jantung anjeun. Ogé, produksi hormon lapar dina awak anjeun dipangaruhan pisan ku sanyawa kimia.

Hubungan anu leres antara sirtuin sareng Hasilna NAD + dina wirahma jantung hépat sareng napsu. Upami teu kitu, gangguan tina NAD + atanapi sirtuin nyababkeun wirahma sirkadian anu teu damang, saéngga pola dahar sareng bobo. Ku sabab eta, NAD + sagampil dianggo kanggo sare sareng tuangeun anu séhat. Kalayan dua cek ieu, éta bakal gampang pikeun anjeun pikeun ngahontal sareng ngajaga beurat séhat.

Ku nyayogikeun sadaya padamelan anu di luhur, teu janten mamang yén NAD + gaduh peran anu penting dina ngabantosan jalma hirup hirup séhat sanajan dina umur kamajuan.

 

Aplikasi / Mangpaat tina NAD

 

1.Ningkat diajar sareng kamampuan memori

Seueur jalma sadar yén sanyawa kimia ieu nawiskeun alamNAD + 04

restorasi sareng pamutahiran jalur neural dina uteuk.

Salian ti éta, éta ngaleungitkeun kacapean méntal sareng umum, ku kituna ningkatkeun kajelasan méntal.

Hasilna, saurang anu tiasa diajar sareng nginget langkung éfisién.

2.Thicker kuku sareng buuk

Kuku sareng rambut biasana katingali dina ngartikeun kageulisan hiji jalma, khususna awéwé. Alatan kamampuan pikeun ngamajukeun perbaikan DNA anu rusak, NAD + penting pisan pikeun kuku sareng rambut anu langkung kandel. Sapertos kitu, mangrupikeun sanyawa kimia anu seueur dipiharep pikeun jalma anu prihatin ngeunaan rambut ipis sareng / atanapi kuku.

3.Maluruh kulit kulit

Umur maju di antara jalma datangna sareng cacad kulit sapertos kisut, garis-garis halus sareng kulitna henteu rata. Nanging, anu hoyong nolak tanda-tanda sepuh aranjeunna nyandak suplemén NAD +, anu leres dianggo kanggo tujuan éta. The NAD + anti sepuh kauntungan pohara populer.

4.Muscle fungsi pamutahiran

Nalika umur urang, aranjeunna janten langkung pondok sareng lemah kusabab disfungsi otot anu asalna kalayan lami. Nanging, anu parantos mendakan kakuatan anti sepuh NAD + ngungkitkeun éta pikeun ningkatkeun fungsi otot aranjeunna.

5.Prevention tina panyakit umur

Salaku tambahan, jalma anu ngagaduhan pasokan NAD + dina awakna kusabab umur lami milari sumber éksternal sanyawa kimia pikeun ningkatkeun kekebalan diri. Suplai tambahan tina énzim ngamungkinkeun awakna ngamekarkeun résistansi kuat pikeun sagala rupa panyakit anu aya hubunganana kalayan umur lami.

 

NAD + Dosis 

Sanaos NAD + mangrupikeun sanyawa alami, éta kedah dicandak nganggo modulasi. Numutkeun kana Badan Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA), anu paling aman Dosis NAD + nyaéta paling dua gram per dinten. Jaman perawatan anu disarankeun 7 ka 16 poé, gumantung kana sajarah médis pangguna.

 

Konsékuansi Ragrag NAD + Tingkat

Éta paling penting pikeun sadayana pikeun mastikeun yén aranjeunna gaduh tingkat NAD + anu cekap. Ngaronjat

Tingkat NAD + dipikabutuh pikeun jalma anu ngalaman kakurangan NAD +. Hal ieu sabab kakurangan NAD + ngagaduhan sababaraha akibat anu henteu pikaresepeun kaasup:

1. Tanda sepuh

Dina jalma ngora, NAD + sareng NADH aya dina jumlah anu langkung seueur dibandingkeun sareng tingkat anu aya di jalma anu langkung sepuh. Ngurangan tingkat NAD + ku yuswa nyababkeun ngirangan kagiatan SIRT1, sahingga ngagancangkeun timbulna tanda sepuh. Dina kasus sapertos kitu, cara anu paling épéktip pikeun ngabalikkeun atanapi nyegah tanda-tanda éta nyaéta ningkatkeun tingkat NAD + dina awak. Kalayan dorongan koénzim bakal memicu langkung seueur kagiatan SIRT1, sahingga pandangan awak anu langkung dirévitalisasi sareng perasaan.

NAD + 05

2. Hypoxia

Hipoksia mangrupakeun kaayaan anu dicirikeun ku suplai oksigén anu handap dina awak manusa. Kaayaan nuju nyababkeun NADH sareng NAD low + sareng dicirikeun ku gejala sapertos kulit kulit, kabingungan, laju jantung anu laun, kasusah napas, késang sareng batuk pengkuh.

Jalma anu kakurangan tina hypoxia tiasa kéngingkeun gejala tina ningkatkeun tingkat NAD + na. Jalma anu résiko pisan kana kaayaan ogé tiasa ngirangan katurunanna ku cara ningkatkeun tingkat NAD + ogé.

3. Karusakan panonpoe sareng kulit

Takut panonpoé atanapi ngarusak kulit akibat tina cahaya panonpoe? NAD + jeung NADH kena katutup. Kadua nawiskeun panyalindungan kulit anjeun tina panonpoé ogé kanker kulit ku nyerep spéktrum UVB sareng UVA, masing-masing.

4.  kacapean

Upami anjeun ngalaman kacaparan misterius sareng kalemahan awak umum, anjeun tiasa ngagaduhan tingkat NAD + anu rendah, ku sabab ngirangan kagiatan SIRT1. Dina kasus anu sapertos kitu, suplemén NADH atanapi NAD + tiasa nolak gejala kacapean ku naekeun mitochondria.

5. sindrom métabolik

Ngaliwatan aktivasina Sirtuins, NAD + ningkatkeun fungsi gen anu mangaruhan pangaruh métabolisme sacara henteu langsung. Salaku, jalma anu ngagaduhan masalah manajemén beurat kusabab métabolisme goréng tiasa ngahontal tingkat beurat anu dipikahoyong liwat NAD +. Ieu ogé tiasa janten solusi anu épéktip pikeun anjeun upami anjeun sieun beurat teu beurat atanapi koléstérol LDL anu tinggi salaku kaayaan metabolisme-kompromi.

6. Panyakit jantung

Fungsi NAD + dina awak mangaruhan kagiatan mitokondria, anu penting pikeun kagunaan jantung anu leres. Kurangna sanyawa kimia tiasa nyepetkeun gagalna jantung, hiji hal anu moal aya anu hoyong ngalaman. Janten, upami anjeun ngagaduhan tingkat Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD +) tingkat, sigana salaku akibat tina tatu ischemia-reperfusion atanapi panyakit jantung anu sanés, anjeun bakal ngaraos langkung saé sareng kaséhatan jantung anjeun bakal ningkatkeun saémbarkeun pasokan koénzim dina awak anjeun.

7. Sababaraha Sclerosis (MS)

Penderitaan tina sababaraha sclerosis? Upami enya, maka anjeun kedah mertimbangkeun ngetok kana manfaat anu bubuk NAD + Suplemén NAD + asupan pikeun kaseueuran gejala panyakit.

Multiple Sclerosis dicirikeun ku tingkat NAD + anu handap dina sistim imun sedengkeun sistem saraf ngalaman kakurangan anu sami. Suplemén NAD + bakal ngirangan kakurangan sanyawa kimia dina sistim saraf, sahingga ningkatkeun gejala MS anjeun.

8. Kaayaan méntal sareng kaayaan neurodegeneratif

Upami anjeun ngalaman kaséhatan méntal atanapi kaayaan neurodegenerative sapertos panyakit Alzheimer, panyakit Parkinson atanapi stroke, maka suplement NAD + tiasa dianggo pikeun restorasi kaséhatan anjeun. Ieu kusabab kaayaan ieu nyababkeun Kakurangan NAD +, nuju nyababkeun réduksi énergi uteuk sareng dopamin. Kusabab énergi otak sareng dopamin mangrupakeun komponén utama sistem méntal sareng saraf anjeun, gejala anjeun tiasa langkung parah lamun henteu mendakan cara ningkatkeun tingkat NAD + anjeun.

NAD + 06

Kumaha Ningkatkeun Tingkat NAD + Alami?

1. Ngalakukeun latihan fisik 

Nalika anjeun langkung ageung, latihan fisik penting pikeun kaséhatan anjeun. Kalayan latihan fisik teratur, kamampuan awak anjeun pikeun ngahasilkeun NAD + dibéré dorongan. Anjeun peryogi énergi pikeun ngalaksanakeun latihan. Ku sabab éta, beuki anjeun laksana, beuki awak anjeun ngahasilkeun energi ku merang produksi produksi Mitokondria. Akibatna, tingkat NAD + anjeun nambahan sacara alami.

2. Biasa puasa 

Sanaos puasa dilakukeun sacara umum salaku cara dédikasi agama, éta ogé ngagaduhan sababaraha manpaat kaséhatan pikeun ditawarkeun, kalebet ningkatkeun tingkat NAD + sareng aktivasina SIRT1.

3.Mayakeun paparan sinar panonpoé teuing

Radiasi ultraviolét ti panonpoé ngagancangkeun ka sepuh kulit anjeun. Anu langkung parah, paparan kaleuleuwihi sinar panonpoé tiasa ngarusak toko-toko anu nyumbang kana ngalereskeun sél kulit anu rusak. Ieu ngabalukarkeun panurunan dina tingkat NAD +. Sapertos kitu, pikeun nyegah ieu kajantenan sareng ngabantosan awak anjeun dina ngajaga tingkat NAD + séhat ku cara ngahindarkeun paparan teuing ka sinar panonpoé nalika anjeun tiasa. Ogé, nangtayungan diri tina épék anu ngabahayakeun panonpoé ku ngaliput kulit anjeun sareng jinis surya nalika anjeun ka luar dina beurang.

4. Nyandak suplemén NAD +

Sanaos nutrisi anu saé-séhat anu séhat mangrupikeun tulang tonggong pikeun suplai NAD + optimal dina awak urang, sakapeung aya anu langkung kedah dilakukeun. Khususna, jalma anu umurna 50 taun peryogi langkung NAD + tibatan anu tiasa disayogikeun diét saimbang biasa. Dina hal ieu, suplemén anu diinfuskan ku NAD tiasa dianggo. Suplemén ieu aya dina bentuk kapsul sareng gampang dipendakan. Éta ngandung vitamin B3 (nikotinamide riboside) anu teras dirobih janten NAD + dina awak.

5. Saré cukup

Kéngingkeun saré unggal dinten nyaéta cara alami anu sanés pikeun naekeun tingkat sanyawa kimia anti sepuh. Seus bobo anu hadé promosi produksi biologis dina awak anjeun.

6.Takan NAD + katuangan

Peneliti manggihan yén, ribosida nikotinamida, hiji bentuk vitamin B3, ngarobah kana NAD + dina awak. Koénzim, sapertos NAD + anu dihasilkeun ku awak, engké dianggo dina sababaraha prosés metabolisme anu ngahasilkeun kalem atanapi ngabalikkeun prosés sepuh dina awak manusa. Sapertos kitu, tuangeun anu ngandung vitamin ieu (NAD + tuangeun) tiasa nawiskeun suplemén NAD + anu saé.

Kadaharan anu ngandung riboside nikotinamide, sareng anu tiasa diandelkeun pikeun ningkatkeun tingkat NAD + anjeun sacara alami kalebet:

  • Susu susu: Panilitian nunjukkeun yén unggal liter susu sapi ngandung 9 μmol NAD +.

Lauk: sababaraha jinis lauk sapertos tuna sareng salmon anu beunghar NAD +. Eusi NAD + dina hiji cup tuna mangrupikeun kira-kira 20.5mg sareng 10.1mg kanggo salmon.

  • Jamur Crimini: Upami anjeun nyandak cangkir Suung Crimini, anjeun bakal nyayogikeun awak anjeun ku 3.3mg tina NAD +.
  • Daging hayam: naha diasakan, dipanggang atanapi dipanggang, hiji sacangkir daging hayam bakal masihan anjeun 9.1mg NAD +.
  • Kapang kapang: Ragi mangrupikeun sumber NAD + anu langkung beunghar dibandingkeun sareng susu susu. Ku alatan éta, kadaharan ragi sapertos muih sareng roti tiasa nyumbang kana ngeusian tingkat NAD + dina awak anjeun. Sanaos bir ogé tiasa dianggo salaku sumber koénzim, éta kedah dilaksanakeun kalayan moderat.
  • Sayuran héjo: Sababaraha sayuran héjo ogé NAD + tuangeun , khususna kacang polong sareng asparagus, mangrupikeun beunghar sanyawa kimia pamuda-promosi NAD +. Cangkir kacang ngandung, 3.2mg tina NAD + sedengkeun cangkir asparagus gaduh 2mg tina sanyawa.
  • Ngadopsi diet ketogenik: Ngagaduhan diet keto hartosna ngawatesan diri kana katuangan anu aya dina gajih tapi rendah karbohidrat. Nalika anjeun ngadopsi diet ieu, awak anjeun asup kana kaayaan anu katelah ketosis ku sabab éta ngagunakeun gajih tibatan glukosa pikeun énergi. Hal ieu ngajantenkeun nisbah NAD + ka NADH ningkat.

NAD + 07

Sababaraha Faktor anu Ngurangan NAD +

Tingkat NAD low + tiasa disababkeun ku sababaraha faktor di antarana:

1. Peradangan kronis

Peradangan kronis nyegah énzim NAMPT sareng gen anu tanggung jawab pikeun wirahma circadian. Hasilna, turunna tingkat NAD +.

2. Gangguan wirahma Circadian

Produksi NAD + merlukeun énzim NAMPT, khususna dina prosés ahir prosés. Nanging, nalika irama circadian urang diganggu, gen anu tanggung jawab pikeun ngahasilkeun énzim dikompromi sareng akibatna, produksi produksi NAD + dina awak ngirangan.

3. Jumlah gula getih sareng tingkat insulin

Nalika tingkat gula getih sareng insulin ningkat sacara ageung, rasio NADH / NAD + naék. Ieu ngandung harti jumlah jumlah NADH jauh langkung luhur dibandingkeun sareng tingkat NAD +.

4. nyiksa alkohol

Sajauh panalungtikan nunjukkeun yén setrésan étanol hasilna Konsumsi alkohol kronis nyababkeun pangurangan 20% dina tingkat NAD +. Ieu sabab alkohol nyababkeun karusakan oksidatif transitory anu ngaganggu produksi coénzim.

5. Ruksakna DNA

Nalika DNA ruksak sacara massal, langkung-langkung molekul PARP bakal diperyogikeunNAD + 08

ngalereskeun sareng malikeun fungsi DNA rusak. Kusabab molekulna nyaéta

dikuatkeun ku NAD +, ku sabab éta hartosna peningkatan aranjeunna tiasa

tingali kakurangan sanyawa kimia dina awak korban.

6. Aktivitas sirtuin rendah

Nganggap yén sirtuin ngatur irama sirkadian, tingkat sirtuin dikirangan saéngga bisa kompromi sareng edom circadian. Akibatna, tingkat NAD + turun.

 

Naha Aya Balukar Sisi Anu Ngeunaan NAD +?

Dina kaseueuran kasus, suplement NAD + leres-leres aman. Panilitian manusa dilakukeun pikeun netepkeun tingkat kasalametan ningkatkeun koénzim dina awak nunjukkeun yén unggal dintenna 1,000mg dugi ka 2,000 mg NAD + dosis unggal dinten henteu ngagaduhan pangaruh anu ngabahayakeun jalma.

Nanging, aya sababaraha kasus dimana épék sampingan hampang parantos dilaporkeun kajadian kusabab asupan NAD +. Épék-épék ieu kalebet lieur, gangguan pencernaan, nyeri sirah, capé pisan (kacapean) ogé diaré

 

Inpormasi anu langkung seueur ngeunaan NAD +

Bubuk NAD +, anu dianggo pikeun nyayogikeun NAD +, bodas, hibroskopik sareng larut cai. Rumus kimia tina Bubuk + NAD + is C21H27N7O14P2.

Upami anjeun produsén anu disertifikasi sareng resep kana bubuk NAD + kanggo NAD + suplai manufaktur, mastikeun yén anjeun kéngingkeun tina sumber anu terhormat pikeun nyegah mésér palsu. Anjeun kedah parios yén anjeun parantos padagang sareng anu dipercaya dipercaya nalika mésér suplemén NAD +. Catet yén anjeun tiasa mesen bubuk NAD + atanapi suplemén NAD + online.

 

kacindekan

Koénzim NAD + nyaéta molekul anu maénkeun peran penting dina kaséhatan manusa. Manfaat NAD +, anu kalebet kaséhatan méntal anu langkung saé, ketahanan setrés sareng perbaikan DNA, langkung seueur sababaraha efek samping anu aya hubunganana sareng supplementation of coénzyme. Salian ti éta, NAD + anti manfaat kauntungan mangrupikeun yén jalma anu hoyong nolak tanda sepuh kedah difokuskeun liwat suplemén NAD +. Nanging, penting pikeun mastikeun yén anjeun kéngingkeun bubuk Nicotinamide Adenine Dinucleotide / NAD + atanapi pak suplemén NAD + tina sumber anu dipercaya.

 

Rujukan
  1. Anderson RM, Bitterman KJ, Kayu JG, dkk. Manipulasi NAD nuklir + jalur nyalametkeun nuklir ngalambatkeun sepuh tanpa ngarobih tingkat NAD + anu stabil. J Biol Chem. 2002 Mei 24; 277 (21): 18881-90.
  2. Kéngingkeun AP, Harga NL, Ling AJ, dkk. Ngiringan NAD (+) nyababkeun kaayaan pseudohypoxic anu ngarobih komunikasi nuklé-mitokondrial salami sepuh. 2013 Dec 19;155(7):1624-38.
  3. Imai SI, Guarente L. NAD sareng sirtuin dina sepuh sareng panyakit. Tren Cell Biol.2014 Aug;24(8):464-71.
  4. Harga NL, Gomes AP, Ling AJ, et al. SIRT1 diperyogikeun pikeun aktivasina AMPK sareng pangaruh mangpaat tina resveratrol dina fungsi mitokondria. Cell Metab. 2012 Mei 2; 15 (5): 675-90.
  5. Satoh MS, Poirier GG, Lindahl T. NAD (+) - gumantung kana ngalereskeun DNA anu rusak ku ekstrak sél manusa. J Biol Chem. 1993 Mar 15; 268 (8): 5480-7.
  6. Sauve AA. NAD + sareng vitamin B3: tina métabolisme ka terapi. J Pharmacol exp Ther. 2008 Mar;324(3):883-93.

 

 

Daptar eusi