Urolithin A

April 8, 2021

Urolithin A parantos dibuktikeun pikeun ngarangsang mitophagy sareng ningkatkeun kasihatan otot dina sato lami sareng dina modél preclinical of sepuh. Samentawis éta, éta ogé parantos kabuktosan nyebrang panghalang otak getih, sareng tiasa gaduh pangaruh neuroprotective ngalawan Panyakit Alzheimer.

Pidéo Urolithin A (1143-70-0)

Urolithin A (1143-70-0)spésifikasi

Ngaran Produk Bubuk Urolithin A
Ngaran kimia 3,8-dihydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-hiji;

3,8-Dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-hiji;

3,8-Dihydroxyurolithin;

3,8-dihydroxybenzo [c] chromen-6-hiji;

6H-Dibenzo [b, d] pyran-6-hiji, 3,8-dihydroxy-;

3,8-Hydroxydibenzo-alpha-pyrone;

CAS Jumlah 1143-70-0
InChIKey RIUPLDUFZCXCHM-UHFFFAOYSA-N
seuri C1=CC2=C(C=C1O)C(=O)OC3=C2C=CC(=C3)O
molekular Formula C13H8O4
molekular Wdalapan 228.2 g / mol
Monoisotopic Massa 228.042259 g / mol
titik lebur 340-345 ° C
titik golak  527.9 ± 43.0 ° C (Dugaang)
Titik kaingetan 214.2ºC
Biologis Satengah-Kahirupan Urolithin A aya dina cikiih dugi ka 48 jam saatos konsumsi jus dalima.
warna Bodas janten beige
Solubility  DMSO: 20 mg / ml, jelas
Storage Temperature  2-8 ° C
Application Dipaké salaku suplemén kadaharan sareng produk anti sepuh, tiasa dianggo pikeun ngirangan peradangan sareng merangan kanker;

 

rujukan:

[1] Garcia-Muñoz, Cristina; Vaillant, Fabrice (2014-12-02). "Nasib métabolik tina Ellagitannins: implikasi pikeun Kaséhatan, sareng Perspéktif Panilitian pikeun Pangan Fungsional Inovatif". Ulasan Kritik dina Élmu Pangan sareng Nutrisi. 54 (12): 1584-1598. doi: 10.1080 / 10408398.2011.644643. ISSN 1040-8398. PMID 24580560. S2CID 5387712.

[2] Ryu, D. dkk. Urolithin A nyababkeun mitophagy sareng manjangkeun umur di C. elegans sareng ningkatkeun fungsi otot dina rodénsia. Nat. Med. 22, 879–888 (2016).

[3] "FDA GRAS perhatoskeun GRN No. 791: urolithin A". Administrasi Pangan sareng Narkoba AS. 20 Désémber 2018. Disalin 25 Agustus 2020.

[4] Singh, A.; Andreux, P.; Blanco-Bose, W.; Ryu, D.; Aebischer, P.; Auwerx, J. Rinsch, C. (2017-07-01). "Urolithin A sacara lisan dikaluarkeun aman sareng modulates otot sareng mitokondria biomarker dina lansia". Inovasi dina Sepuh. 1 (suppl_1): 1223–

[5] Heilman, Jacqueline; Andreux, Pénélope; Tran, Nga; Rinsch, Chris; Blanco-Bose, William (2017). "Penilitian kasalametan urolithin A, hiji métabolit anu dihasilkeun ku mikrobiota usus manusa saatos asupan diet tutuwuhan anu diturunkeun ellagitannins sareng asam ellagic". Pangan sareng Toxicology Kimia. 108 (Pt A): 289– doi: 10.1016 / j.fct.2017.07.050. PMID 28757461.