Cannabidiol (CBD)

Juni 21, 2021

Cannabidiol (Cannabidiol, CBD) mangrupikeun salah sahiji langkung ti saratus bahan aktif ganja kalayan nilai médis anu paling. Éta ngareureuhkeun awak sareng pipikiran, ngajagi saraf, ningkatkeun peradangan kulit, antioksidan, ngagentos beureuman kulit, sareng ngawangun panghalang pelindung pikeun permukaan kulit. Ngaronjatkeun kamampuan memperbaiki diri kulit; pikeun mulangkeun kaséhatan kulit sareng ngagentoskeun masalah kulit, éta tiasa ngubaran éksim sareng panyakit sanés.

Cannabidiol (CBD) mangrupikeun komponén non-psikiatrik utama ganja sareng ngagaduhan rupa-rupa épék farmakologis, kalebet sipat anti kahariwang, anti-psikotik, antiemétik sareng sipat anti radang.

Inpormasi kimia Cannabidiol (CBD)

Ngaran Produk Bubuk Cannabidiol
sinonim (-) - Cannabidiol

(-) - trans-Cannabidiol

Epidiolex

CBD

purity 99% Ngasingkeun / Extrapure Isolate (CBD≥99.5%)
CAS Jumlah 13956-29-1
Kelas ubar Cannabinoid
InChI konci QHMBSVQNZZTUGM-ZWKOTPCHSA-N
imut -1 = CC (= C (C (= C1) O) C2C = C (CCC2C (= C) C) C) O
Formula molekular C21H30O2
Beurat molekul 314.5 g / mol
Monoisotopic Massa 314.224580195
lebur Point 66 ° C
golak Point 160 ° C - 180 ° C
Ewatesan satengah hirup jam 18-32
warna Bubuk kristal konéng bodas nepi ka lampu entéh
kaleyuran Larut dina minyak, leyur pisan dina étanol sareng métanol, leyur dina cai
Ssiksa temp Suhu kamar, tetep garing sareng jauh tina cahaya
aplikasi Pikeun tujuan panilitian ilmiah hungkul, atanapi salaku bahan baku pikeun ngembangkeun produk hilir, atanapi kanggo dijual di nagara-nagara sah sareng daérah luar negeri. Punten perhatoskeun yén produk ieu henteu kedah langsung dikonsumsi atanapi dianggo pikeun perawatan klinis di daratan Cina
Kauntungan Inti Kami l 100% ékstraksi alami, produksi skala industri, pasokan stabil

l jaminan kualitas (GMPC, ISO22716, KOSHER, HALAL)

l Laboratorium pihak-katilu dités, stabil sareng kandungan CBD, bebas THC

l Metoda HPLC. Logam beurat, résidu sareng mikroba cocog sareng standar CHP, JP sareng USP

 

Naon Cannabidiol (CBD)? Definisi Cannabidiol

Cannabidiol mangrupikeun bahan kimia dina tutuwuhan ganja sativa, ogé katelah ganja atanapi hemp. Langkung 80 bahan kimia, katelah cannabinoids, parantos dikenal dina tutuwuhan ganja sativa. Sedengkeun délta-9-tetrahydrocannabinol (THC) mangrupikeun bahan aktif utama dina ganja, kannabidiol ogé dicandak tina hemp, anu ngan ukur ngandung jumlah sakedik THC. Duanana hemp sareng ganja mangrupikeun jinis Ganja sativa, tapi kalayan béda-béda.

  • Ganja tuwuh kalayan perséntase THC langkung luhur (psikoaktif; nyababkeun parasaan "tinggi"), sareng perséntase handap CBD (henteu mabok).
  • Hemp tumuh sareng perséntase Cannabidiol (CBD) anu langkung luhur, sareng perséntase handap THC.

Sanaos THC gampang mangrupikeun kannabinoid anu paling populér kusabab épék psikoaktif na, Cannabidiol (CBD) ngagaduhan daya tarik kusabab henteu mabok [2], manpaat ubar. Numutkeun ka Asosiasi Kaséhatan Dunya, CBD henteu adiktif, teu ngagaduhan gejala mundur, sareng ngagaduhan profil kaamanan anu hébat, janten teu anéh seueur anu giliran bubuk Cannabidiol (CBD) pikeun seueur manpaat terapi na. Anu paling penting, bubuk CBD tiasa ngabantosan ngaganggu karesahan [1], kaayaan radang, sareng nyeri kronis.

Bubuk phcoker cannabidiol, 100% alami ékstrak tina hemp industri, gratis THC.

Cannabidiol paling umum dianggo pikeun gangguan seizure (epilepsy). Ogé dianggo pikeun kahariwang [1], nyeri, gangguan otot anu disebat dystonia, panyakit Parkinson, panyakit Crohn, sareng seueur kaayaan anu sanés, tapi teu aya bukti ilmiah anu saé pikeun ngadukung panggunaan ieu.

 

Cannabidiol (CBD) sareng Hubungan THC

CBD ngagaduhan hubungan anu rumit sareng sasama cannabinoid delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), anu mangrupikeun bahan aktif utama dina ganja, sareng tanggel waler pikeun épék ganja ngeunaan ganja atanapi hashish.

Béda sareng THC, CBD henteu langsung psikoaktif dina hartos yén éta henteu masihan euforia atanapi 'luhur'. Ieu henteu sami sareng nyarios CBD lengkep henteu psikoaktif. Mimiti, aya bukti anu réa yén CBD modulasi épék THC. [8] [10]

Bréh, minoritas jalma (sakitar 5 per cent) ngalaporkeun efek samping CBD-mood ngarobah, dina cara anu sami yén sababaraha pasién tiasa ngalaman épék psikoaktif tina Tylenol atanapi Advil. Nanging, dipercaya seuseueurna laporan sapertos kitu nyababkeun nyéépkeun CBD anu ngandung tilas THC. Maka pentingna sumberna Cannabidiol tina sumber kualitas luhur.

 

Kumaha Cannabidiol jalan? Mékanisme Aksi CBD

CBD sareng THC berinteraksi sareng awak urang dina sababaraha cara. Salah sahiji cara utami nyaéta ku cara niron sareng nambihan pangaruh tina sanyawa dina awak urang anu disebat "cannabinoids endogen" - kitu dingaranan kusabab kasaruaan na sareng sanyawa anu aya dina tutuwuhan ganja.

Bubuk Cannabidiol boga pangaruh dina uteuk. Panyabab pasti pikeun épék ieu henteu jelas. Nanging, cannabidiol sigana nyegah direcahna bahan kimia dina uteuk anu mangaruhan nyeri, wanda, sareng fungsi méntal. Nyegah rusakna bahan kimia ieu sareng ningkatkeun tingkat na dina getih sigana ngirangan gejala psikotik anu aya hubunganana sareng kaayaan sapertos skizofrenia. Cannabidiol (CBD) ogé tiasa ngahalangan sababaraha épék psikoaktif tina délta-9-tetrahydrocannabinol (THC). Ogé, cannabidiol sigana ngirangan nyeri sareng kahariwang [1].

 

CBD sareng Sistem Endocannabinoid (ECS)

ECS kapendak dina taun 1990an sareng panginten mangrupikeun salah sahiji sistem reséptor anu paling penting sareng lega pikeun ngajaga kaséhatan anu saé sareng diaku salaku sistem modulasi anu penting dina fungsi otak, éndokrin sareng jaringan imun.

Élmu anyar parantos mendakan yén ECS henteu ngan ukur ngaréspon kana cannabinoids Endogenous anu dihasilkeun dina awak tapi ogé ngaréspon Phytocannabinoids éksternal atanapi CBD salaku sarana ningkatkeun fungsi ECS awak. [7]

Dina ECS aya reséptor CB1 sareng CB2, ayana di sakujur awak. Neuron ieu mangrupikeun konci, sareng kannabinoid janten koncina. Reséptor CB1 aya dina jumlah anu tinggi dina uteuk, utamina dina Hypothalamus, Hippocampus sareng Amygdala. Reséptor CB2 lumangsung paling umum dina limpa, amandel, timus sareng sél imun. Sistem endocannabinoid maénkeun peran impor dina homeostasis.

CBD henteu berinteraksi langsung sareng reséptor cannabinoid (CB1 sareng CB2) [9], tapi tibatan, éta ngarangsang sistem endocannabinoid pikeun ngahasilkeun kannabinoid sorangan. Salaku tambahan, éta ngalambatkeun karusakan ku ngahambat énzim FAAH, janten éndokannabinoid tiasa cicing dina awak anjeun langkung lami. CBD mangrupikeun kannabinoid anu rumit pisan sareng interaksi na sareng sistem endocannabinoid kedah ditalungtik sacara jero pikeun ngungkabkeun poténsialna.

 

Naha CBD sah? Karacunan Cannabidiol

CBD mangrupikeun bagian anu henteu-mabok tina pepelakan ganja anu ngagaduhan poténsial penyembuhan anu gedé [2]. Cannabidiol (CBD) parantos kéngingkeun daya tarik kusabab henteu nginum alkohol, manpaat ubar. Numutkeun ka Asosiasi Kaséhatan Dunya, CBD henteu adiktif, teu ngagaduhan gejala mundur, sareng ngagaduhan profil kaamanan anu hébat. Sedengkeun Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) henteu ngatur kabersihan atanapi kasalametan zat éta, CBD dianggap aman.

Panerapan RUU Ladang 2018 ngajantenkeun hukum pikeun ngajual produk rami sareng rami di Amérika Serikat. Nanging éta henteu hartosna yén sadaya produk cannabidiol turunan hemp sah sacara hukum. Kusabab cannabidiol parantos diulik salaku ubar énggal, éta henteu tiasa dilebetkeun sacara légal dina tuangeun atanapi suplemén diét. Ogé, cannabidiol henteu tiasa dilebetkeun kana produk anu dipasarkeun kalayan klaim terapi. Cannabidiol ngan tiasa dilebetkeun kana produk "kosmétik" sareng ngan upami ngandung kirang ti 0.3% THC. Tapi masih aya produk anu dilabélan salaku suplemén diét di pasar anu ngandung cannabidiol. Jumlah cannabidiol anu aya dina produk ieu henteu salawasna dilaporkeun akurat dina labél produk.

 

Mangpaat kaséhatan CBD

Disatujuan pikeun Ngubaran Epilepsi

Sipat non-psikoaktif CBD ngajantenkeun idéal pikeun panggunaan terapi. Dina taun 2018, ubar anu mimiti anu disatujuan ku FDA, cannabidiol (Epidiolex), anu ngandung CBD dileupaskeun di pasar pikeun ngubaran dua jinis épilépsi [3] [4] - sindrom Dravet sareng sindrom Lennox-Gastaut.

FDA nyatujuan pangobatan pikeun penderita yuswa dua taun. Panilitian nunjukkeun éta épéktip pikeun ngabandingkeun sareng placebo dina ngirangan frékuénsi sawan.

 

Pikeun ngubaran kahariwang[1]

Sanaos urang peryogi langkung seueur panilitian, tulisan review jurnal médis 2015 nyawang CBD sareng pangaruhna kana sababaraha karesahan karesahan, kalebet gangguan kahariwang umum, karusuhan pangaruh musiman, karusuhan panik, sareng karusuhan setrés post-traumatis.

Hasilna nunjukkeun yén aya "bukti préklinikal anu kuat" pikeun ngadukung pangubaran karusuhan kahariwang sareng CBD, sanaos langkung seueur panilitian diperyogikeun dina dosis jangka panjang.

 

Tiasa Ngaleungitkeun Nyeri

Panilitian parantos nunjukkeun yén CBD tiasa ngabantosan ngirangan nyeri kronis ku mangaruhan aktivitas reséptor endocannabinoid, ngirangan peradangan [6] sareng berinteraksi sareng neurotransmitter. Nalika CBD mangaruhan TRPV1, éta sacara efektif ngahambat sinyal nyeri tina ngahontal sésa awak. Inferensi nyayogikeun katenangan tina nyeri, bareuh, sareng teu ngarareunah.

 

Bisa Ngirangan Jarawat

Jarawat mangrupikeun kaayaan kulit umum anu mangaruhan langkung ti 9% populasi.

Éta panginten disababkeun ku sababaraha faktor, kalebet genetika, baktéri, peradangan anu mendakan sareng kaleueur produksi sebum, sékrési berminyak anu didamel ku kelenjar sebaceous dina kulit.

Dumasar kana panilitian ilmiah anyar, minyak CBD tiasa ngabantosan ngubaran jarawat kusabab sipat anti radangna [6] sareng kamampuan pikeun ngirangan produksi sebum.

Hiji studi tabung-tabél mendakan yén minyak CBD ngahambat sél kelenjar sebaceous tina nyéépkeun sebum anu kaleuleuwihi, ngalakukeun tindakan anti radang sareng nyegah aktivasina agén "pro-jarawat" sapertos sitokin radang.

Panilitian sanés ngagaduhan papanggihan anu sami, nyimpulkeun yén CBD tiasa janten cara anu épisién sareng aman pikeun ngubaran jarawat, hatur nuhun sabagian tina kualitas anti radang anu luar biasa.

 

Cannabidiol (CBD) bubuk panggunaan & aplikasi

Panilitian parantos gancangan sabab kerangka sosial, pangaturan sareng hukum ngeunaan konsumsi ganja aya dina réformasi di seueur penjuru dunya, ngahasilkeun data énggal.

Panilitian klinis ngeunaan bubuk CBD parantos kalebet studi ngeunaan kahariwang, kognisi, gangguan gerakan sareng nyeri.

Bubuk CBD tiasa dicandak kana awak ku sababaraha cara, kalebet ku asupan haseup atanapi uap, salaku semprot aerosol kana pipi, sareng lisan. Éta tiasa dikaluarkeun salaku minyak CBD atanapi salaku larutan cair resép.

Di saluruh Amérika Serikat, jalma-jalma ngagosok balsem CBD kana sendi anu nyeri, muragkeun tincture CBD handapeun létah anu capé, némpelkeun gummies CBD, sareng ngepak kana vaporizers anu dieusi minyak CBD dina harepan ngébréhkeun.

 

Rujukan:

[1] Cannabidiol salaku Perawatan Poténsial pikeun Gangguan Kahariwang. Blessing EM, Steenkamp MM, Manzanares J, Marmar CR. Neurotherapeutics. 2015 Okt; 12 (4): 825-36. doi: 10.1007 / s13311-015-0387-1.

[2] Cannabidiol Pangaruh Goréng sareng Karacunan. Huestis MA, Solimini R, Pichini S, Pacifici R, Carlier J, Busardò FP. Curr Neuropharmacol. 2019; 17 (10): 974-989. doi: 10.2174 / 1570159X17666190603171901.

[3] Epilepsyand cannabidiol: pitunjuk pikeun pangobatan. Arzimanoglou A, Brandl U, Cross JH, Gil-Nagel A, Lagae L, Landmark CJ, Specchio N, Nabbout R, Thiele EA, Gubbay O, The Cannabinoids International Experts Panel; Kolaborator. Gangguan Epiléptik. 2020 Pébruari 1; 22 (1): 1-14. doi: 10.1684 / epd.2020.1141.

[4] Cannabidiol: Tinjauan Éféktivitas Klinis sareng Kasalametan dina Epilepsy. Samanta D. Pediatr Neurol. 2019 Jul; 96: 24-29. doi: 10.1016 / j.pediatrneurol.2019.03.014. Epub 2019 Mar 22.

[5] Cannabidiol: Kaayaan seni sareng tantangan anyar pikeun aplikasi terapi. Pisanti S, Malfitano AM, Ciaglia E, Lamberti A, Ranieri R, Cuomo G, Abate M, Faggiana G, Proto MC, Fiore D, Laezza C, Bifulco M. Pharmacol Ther. 2017 Jul; 175: 133-150. doi: 10.1016 / j.pharmthera.2017.02.041. Epub 2017 22 Pébruari.

[6] Cannabidiol (CBD) sareng analogna: tinjauan épékna kana peradangan. Burstein S. Bioorg Med Chem. 2015 Apr 1; ​​23 (7): 1377-85. doi: 10.1016 / j.bmc.2015.01.059. Epub 2015 7 Pébruari.

[7] Sistem Endocannabinoid sareng Modulasi na ku Cannabidiol (CBD). Corroon J, Felice JF. Altern Ther Kaséhatan Med. 2019 Jun; 25 (S2): 6-14.

[8] Tinjauan Kritik Peran delta Sanyawa Cannabinoid (9) -Tetrahydrocannabinol (délta (9) -THC) sareng Cannabidiol (CBD) sareng Kombinasi na dina Multiple Sclerosis Perawatan. Jones É, Vlachou S. Molekul. 2020 Okt 25; 25 (21): 4930. doi: 10.3390 / molekul25214930.

[9] Farmakologi reséptor CB1 sareng CB2 anu beragam tina tilu tutuwuhan cannabinoids: delta9-tetrahydrocannabinol, cannabidiol sareng delta9-tetrahydrocannabivarin. Pertwee RG. Br J Pharmacol. 2008 Jan; 153 (2): 199-215. doi: 10.1038 / sj.bjp.0707442. Epub 2007 Sep 10.

[10] Bukti Klinis sareng Preclinis pikeun Interaksi Fungsional Cannabidiol sareng délta (9) -Tetrahydrocannabinol. Boggs DL, Nguyen JD, Morgenson D, Taffe MA, Ranganathan M. Neuropsychopharmacology. 2018 Jan; 43 (1): 142-154. doi: 10.1038 / npp.2017.209. Epub 2017 Sep 6.