Nicotinamide adénine dinucleotide (53-84-9)

Maret 15, 2020

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) mangrupikeun koofaktor anu ngabantosan metabolisme anu aya dina sadaya sél hirup. Éta aya dina dua bentuk …….

 


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

 

Nicotinamide adénine dinucleotide (53-84-9) pidéo

Nicotinamide adénine dinucleotide (53-84-9) Specifications

Ngaran Produk Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +)
Ngaran kimia Nadide; koénzim I; béta-NAD; béta-NAD;; nukléotida diphosphopyridine; Enzopride;
CAS Jumlah 53-84-9
InChIKey BAWFJGJZGIEFAR-NNYOXOHSSA-N
imut C1=CC(=C[N+](=C1)C2C(C(C(O2)COP(=O)([O-])OP(=O)(O)OCC3C(C(C(O3)N4C=NC5=C(N=CN=C54)N)O)O)O)O)C(=O)N
Formula molekular C21H27N7O14P2
Beurat molekul 663.4 g / mol
Monoisotopic Massa 663.109123 g / mol
lebur Point 160 ° C (320 ° F; 433 K)
warna bodas
Ssiksa temp 2-8 ° C
kaleyuran H2O: 50 mg / mL
aplikasi Dahareun kaséhatan, kosmetik, aditif pakan

 

Naon Nikotinamid adénin dinucleotide(NAD +)?

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) kofactor anu ngabantuan métabolisme kapanggih dina sadaya sél hirup. Éta aya dina dua bentuk, dioksidasi (NAD +) sareng diréduksi (NADH).

Koénzim NAD +, bentuk teroksida tina NAD, munggaran kapanggih dina taun 1906 ku biokimia Inggris Arthur Harden sareng William John Young. NAD + disintésis ku dua jalur métabolik, anu tiasa ngahasilkeun tina jalur asam n novo amino, atanapi tiasa diproduksi ku daur ulang komponén anu tos kabentuk (sapertos nikotinamida) balik ka jalan nyalametkeun NAD +. Éta nukléotida piroidine penting sareng janten cofactor penting sareng substrat pikeun seueur prosés sélulér penting ngalibatkeun fosforilasi oksidatif sareng produksi ATP, perbaikan DNA, pangaturan epigenetik ekspresi gén, sinyal kalsium intracellular sareng fungsional imunologis.

NAD + nyaéta molekul panampa éléktron utama dina oksidasi biologis. Éta narima éléktron ti molekul séjén sareng diréduksi. Éta ogé janten koénzim transferase hidrida sareng substrat anu ngaluarkeun polimérase NAD (+), sareng ngabentuk pasangan redénzim na redoksin dikurangan dinamisotide (NADH). NAD (R) mangrupikeun ribonylasi unit donor-ribose ADP-A. Éta ogé prékursor pikeun siklik ADP-ribose (ADP-ribosyl cyclase).

Salaku oksidan dina metabolisme sél, NAD (R) ogé ngagaduhan peran dina réaksi mindahkeun adénosin diphosfat (ADP) -ribos ngalibetkeun polimérase diadenylate (ADP-ribose) sareng sababaraha prosés énzimatik sanés. Éta tiasa nyegah NAD pikeun nyegah atanapi ngirangan diabetes, kanker sareng panyakit anu patali sareng umur anu sanés. Ogé, panguat NAD + tiasa dianggo sinergis sareng suplemén sapertos resveratrol pikeun ngabantosan mitokondria sareng merangan panyakit sepuh.

 

Nikotinamid adénin dinucleotide(NAD +) kauntungan

Salaku oksidan anu efektif, Nicotinamide adenine dinucleotide nunjukkeun yén sababaraha kauntungan anu hadé dina kagiatan manusa.

♦ Optimalkeun kagiatan sélulér anjeun,

♦ Ningkatkeun énergi anjeun sacara alami;

♦ Ngaronjatkeun fungsi otak, fokus sareng ingetan;

♦ Naekeun metabolisme anjeun;

♦ Ngaronjatkeun saré;

♦ Naekeun kagiatan sirtuin global;

♦ Ningkatkeun khasiat antioksidan;

♦ Ngurangan peradangan;

♦ Ngaronjatkeun kasaimbangan, wanda, visi sareng pangrungu;

Nicotinamide adenine dinucleotid ogé mangrupikeun udagan langsung tina ubar isoniazid, anu dianggo dina pengobatan tuberkulosis, inféksi anu disababkeun ku Mycobacterium tuberculosis. Dina hiji percobaan, beurit dibéré NAD salami saminggu parantos ningkat komunikasi nuklir-mitokondria.

Salaku tambahan, Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) ogé ngagaduhan pencegahan sareng pengobatan blok jantung, fungsional node sareng arrhythmias ékspérimén anti gancang, nicotinamide tiasa sacara signifikan ningkatkeun tingkat jantung sareng blok atriove ntricular disababkeun ku verapamil.

 

Nikotinamid adénin dinucleotide(NAD +) aplikasi:

  1. Diagnostik réagén bahan baku, ékspérimén panalungtikan ilmiah.
  2. Dahareun kaséhatan, kosmetik, aditif pakan
  3. Produksi API

 

Tambih deui Nikotinamid adénin dinucleotide(NAD +) panalungtikan

Énzim anu ngadamel sareng nganggo NAD + sareng NADH penting dina duanana farmakologi sareng panilitian kana pangobatan anu bakal datang pikeun panyakit. Koénzim NAD + henteu ayeuna dianggo salaku pangobatan pikeun panyakit naon waé. Nanging, éta diulik pikeun panggunaan poténsialna dina terapi panyakit neurodegenerative sapertos panyakitAlzheimer sarengParkinson.

 

rujukan:

  • Belenky P, Bogan KL, Brenner C (2007). "NAD + metabolisme dina kaséhatan sareng panyakit" (PDF). Tren Biokimia. Sci. 32 (1): 12– doi: 10.1016 / j.tibs.2006.11.006. PMID 17161604. Diarsipkeun tina aslina (PDF) tanggal 4 Juli 2009. Disalin 23 Désémber 2007.
  • Todisco S, Agrimi G, Castegna A, Palmieri F (2006). "Identipikasi transporter mitokondria NAD + dina Saccharomyces cerevisiae". J. Biol. Chem. 281 (3): 1524– doi: 10.1074 / jbc.M510425200. PMID 16291748.
  • Lin SJ, Guarente L (April 2003). "Nicotinamide adenine dinucleotide, régulator metabolisme transkripsi, umur panjang sareng panyakit". Curr. Opin. Sél Biol. 15 (2): 241– doi: 10.1016 / S0955-0674 (03) 00006-1. PMID 12648681.
  • Williamson DH, Lund P, Krebs HA (1967). "Kaayaan rédoks bébas nikotinamide-adénin dinucleotide dina sitoplasma sareng mitokondria tina ati beurit". Biokimia. J. 103 (2): 514– doi: 10.1042 / bj1030514. PMC 1270436. PMID 4291787.
  • Asuh JW, Moat AG (1 Maret 1980). "Nicotinamide adénine dinucleotide biosynthesis and pyridine cycleototide metabolism in the microbial system". Microbiol. Wahyu 44 (1): 83– PMC 373235. PMID 6997723.
  • SW Perancis. Binging alkohol kronis nganyenyeri ati sareng organ sanésna ku ngirangan tingkat NAD required anu diperyogikeun pikeun kagiatan deacetylase sirtuin. Exp Mol Pathol. 2016 Apr; 100 (2): 303-6. doi: 10.1016 / j.yexmp.2016.02.004. Epub 2016 Pébruari 16. PMID: 26896648.
  • Kane AE, Sinclair DA. Sirtuins sareng NAD + dina Ngembangkeun sareng Pengobatan Panyakit Métabolik sareng Cardiovascular. Bunder res. 2018 Sep 14; 123 (7): 868-885. doi: 10.1161 / CIRCRESAHA.118.312498. PMID: 30355082. PMCID: PMC6206880.