Bubuk Lésitin (8002-43-5)

Maret 9, 2020

Lecithin (alpha-phosphatidylcholine) mangrupikeun gizi, ogé minangka suplemén. Lecithin sanes zat tunggal …… ..


status: Dina Massa Produksi
Disintésis na ngaropéa Sadia
kapasitas: 1277kg / bulan

Bubuk Lecithin (8002-43-5) pidéo

Lésitin bubuk Specifications

Ngaran Produk Lésitin
Ngaran kimia Kacapi lecithin
PLPC
1-palmitoyl-2-linoleoylphosphatidylcholine ; L-α-Lecithin
brand Ngaran N / A
Kelas ubar N / A
CAS Jumlah 8002-43-5
InChIKey JLPULHDHAOZNQI-AKMCNLDWSA-N
molekular Formula C42H80NO8P
molekular Wdalapan 758.1 g / mol
Monoisotopic Massa 757.562156 g / mol
titik golak 110-160 ºC
Freezing Point N / A
Biologis Satengah-Kahirupan N / A
warna Bulak coklat ka Konéng
Solubility kloroform: 0.1 g / mL, rada haé, rada konéng ka jeruk jero
Storage Temperature 2-8 ° C
Application Lecithin asalna asli tina kacang kedelé sareng sumber pepelakan anu sanésna. Lecithin dipaké salaku suplemén dietary, bahan pangan, sareng aditif dahareun.

Tinjauan Lecithin

Lecithin (alpha-phosphatidylcholine) mangrupikeun gizi, ogé minangka suplemén. Lecithin sanés mangrupikeun zat tunggal, tapi sakedik bahan kimia milik sanyawa disebut fosfolipid. Pentingna fosfolipid nyaeta aranjeunna dibutuhkeun ku awak pikeun ngawangun mémbran sél sareng penting pikeun fungsina normal otak, getih, saraf sareng jaringan sanés.

Lésitin nyaéta lemak anu penting dina sél awak. Éta tiasa dipanggihan dina seueur katuangan, kalebet kana Kacang Kedelai sareng endog yolks. Lecithin dirawat salaku ubar na ogé dianggo dina produks obat.

Lecithin dianggo pikeun ngarawat gangguan ingetan sapertos pikun sareng panyakit Alzheimer. Hal ieu ogé dianggo pikeun ngubaran panyakit hampru, panyakit ati, sababaraha jenis déprési, koléstérol tinggi, kahariwang, sareng panyakit kulit anu disebut éksim.

Sababaraha jalma nerapkeun lésitin kana kulit salaku pelembab.

Anjeun sering bakal ningali lésitin salaku panambah dahareun. Éta dianggo pikeun ngajaga bahan-bahan anu tangtu pikeun henteu misah.

Anjeun ogé panginten lésitin salaku bahan dina sababaraha obat panon. Éta dianggo pikeun ngabantosan ubar na ngahubungan korneaan panon.

Salaku suplemén, lésitin parantos dianggo pikeun seueur panyakit, kalebet nurunkeun tingkat koléstérol, ngarawat gangguan saraf sareng ati, sareng seueur deui. Sanajan kitu, éta henteu disatujuan ku FDA kanggo panggunaan ieu.

Naon bubuk Soy Lecithin?

Lésitin bisa gampang diékstrak nganggo kimia pangleyur sapertos héksana, étanol, aseton, éter minyak bumi atanapi bénin; atanapi ékstraksi tiasa dilakukeun sacara mékanis.

Soy lecithin dicandak tina kedele, Éta diwangun ku asam lemak bébas sareng sakedik protéin sareng karbohidrat. Komponén utama dina lésitin kedelé nyaéta fosfatidilcholine, anu diwangun antara 20% dugi ka 80% tina total gajih. Énergi komponén aktif légisin nyaéta:

Glycerophosphate

Natrium oleate

kolin

fosfatidil inositol

Bubuk soy lecithin, Ieu bahan aktif multifunctional penting anu dianggo dina manufaktur rupa-rupa Farmaseutikal Kadaharan, Perawatan Kaséhatan sareng Babakan Sato diantara aplikasi industri ageung ogé. Lecithin mangrupikeun sumber diet alami tina ésénsial Phosolipid viz Phosphatidyl kolin, Phosphatidyl etanolamine, Phosphatidyl inositol & Phosphatidyl serine. Fosfolipid ieu mangrupikeun blok kahirupan sareng penting pikeun fungsi séhat dina mémbran sél dina awak.

Lésitin mangpaat

Pangurangan koléstérol

Panaliti nunjukkeun yén diet anu beunghar lésitin tiasa ningkatkeun koléstérol HDL anu hadé sareng nurunkeun koléstérol LDL bad.

Ningkatkeun fungsi imun

Suplemén sareng lésitin kéju tiasa ningkatkeun fungsi imun, khususna di jalma anu diabetes.

Nyerna langkung saé

Kolitis ulcerative mangrupikeun bentuk panyakit radang usus (IBD) anu mangaruhan dugi ka 907,000 jalma di AS Lecithin tiasa ngabantosan ngirangan marabahaya dina kaayaan jalma waé.

Fungsi kognitif ditingkatkeun

Kolin, komponén fosfatidilkol, ngagaduhan peran dina pamekaran otak sareng tiasa ningkatkeun mémori.

Salaku bantuan payudara

Sababaraha awéwé anu nyusoni bakal ngalaman saluran susu tersumbat, dimana susu payudara henteu ngalir leres nalika saluran. Kaayaan ieu nyeri na nyababkeun payudara langkung hese.

nu lain Lésitin kagunaan

Lecithin parantos diwanohkeun minangka perlakuan pikeun:

Penyembuhan gangguan kulit (sapertos éksim)

Ningkatkeun pola bobo

Ningkatkeun prestasi atlit

Ngubaran gangguan saraf

Ngaleungitkeun setrés sareng karesep

Ngubaran pikun

Ngaronjatkeun gejala panyakit Parkinson

Perlu dicatet yén panelitian ngeunaan efektivitas lecithin dina ngarawat kaayaan ieu dugi ka euweuh atanapi euweuh.

Léktivitas Mékanisme Lecithin

Lecithin ngandung asam lemak anu tiasa ngaktipkeun reséptor-régulasi généris (reséptor dioksidén proliferator-diaktipkeun). Nalika diaktipkeun, reséptor ieu ngagaduhan peran anu penting dina kasaimbangan énergi sareng fungsi métabolik.

Reséptor peroksida-diaktiskeun diaktipkeun dina loba jinis jaringan sapertos dina jantung, ati, otot, gajih, sareng peujit. Jaringan ieu ngandelkeun aktivasi reséptor pikeun promosi asam lemak, awak keton, jeung métabolisme glukosa. Awak ketone dianggo ku awak salaku sumber énergi.

Lecithin bubuk efek samping?

Balukar Sisi mungkin

Sanaos henteu sadaya efek samping dipikanyaho, lecithin diduga sigana aman pikeun kalolobaan jalma. Tapi henteu acan diuji sacara saksama ku Amérika Serikat sareng Administrasi Narkoba (FDA) pikeun kasalametan na.

Upami réaksi ngarugikeun aya kajadian, aranjeunna tiasa ngalebetkeun:

mencret

seueul

nyeri beuteung

Ngaronjat ciduh dina sungut

Rarasaan pinuh

Meunang pitulung médis darurat upami anjeun gaduh tanda réaksi alérgi: hives; kasusah engapan; bengkak wajah anjeun, biwir, létah, atanapi tikoro.

Lésitin bubuk aplikasi

Di Segala Campuran, Campuran Non-Susu, Bubuk Susu Sakabéh, Saos Daging sareng Gravies, Séju Keju, Barang Bakeri, Pasta, Gadu Chew, Coklat / Coklat, Frostings, Bar Granola, Cookie Susu Sakabéh, Campuran Lemak, Mentega Kacang, Kadaharan Siap, Sup, Produk Kaléng, Krim, Salaku Instantiniser, Salaku Agén Pelepasan, Dina Potongan Salad, Médis, Kadaharan Diét, Sakedapan sareng Dététasi Diaseun, jsb.

Dina Industri Kadaharan

Soya Lecithin dianggo salaku Emulsifier Alami, Agen Wetting, agén Penyebaran, agén Ajeg, agén Pelapuran, agén Antispattering, Campuran & Campuran agén, Agén Rilis, Kondisi, Lipotropic, Permukaan Agén Aktif sareng ogé Emily sareng Antioxidant ogé.

Dina Perusahaan Kosmetik

Lecithin nambihan kana Suppleness, Penetration, Stabilitas Campuran, Distribusi Langkung, Perlindungan Kulit sareng perawatan. Éta antioksidan anu hadé ti saprak kamampuan nyusahkeunana pikeun ngahanangan logam beurat anu kompleks. Lecithin ningkatkeun kapasitas réspirasi kulit. Tingkat panggunaan 0.5% dugi ka 2.0%

Dina Perusahaan Farmasi & Industri Kaséhatan

Lecithin mangrupikeun sumber diet alami tina ésénsial Phosolipid-gizi anu penting dina vizén Phosphatidil, hosphatidyl etanolamine, Phosphatidyl inositol & Phosphatidyl serine. Fosfolipid ieu mangrupikeun blok kahirupan sareng penting pikeun fungsi séhat dina mémbran sél dina awak.

Lecithin nyayogikeun prophylaxis ngalawan gangguan jantung, arteriosclerosis & ngabantosan ngajaga jantung sareng sistem kardiovaskular. Lecithin sareng komponén na nyayogikeun nutrisi kanggo fungsi uteuk. Aranjeunna ningkatkeun kapasitas ngerjakeun, mémori, kontén depresi, pikun & nangtayungan sél otak tina buruk. Dina Ati, lecithin nyéta metabolisasi lemak clogging sareng ngirangan kasempetan degenerasi ati. Dina saluran peujit, lésitin mantuan nyerep vitamin A sareng D.

rujukan:

  • Tiling 80 sareng Soya Lecithin Beras Berbasis Nanoemulsions Kelas pikeun Pangiriman Éféktif Vitamin D. Mehmood T, Ahmed A. Langmuir. 2020 Mar 2. doi: 10.1021 / acs.langmuir.9b03944. [Epub payun citak]
  • Optimasi tina ultrasonication curcumin-hydroxylated nanoemulsions lecithin nganggo metodeu permukaan permukaan. Espinosa-Andrews H, Páez-Hernández G. J Food Sci Technol. 2020 Pebruari; 57 (2): 549-556. doi: 10.1007 / s13197-019-04086-w. Epub 2019 Sep 10.
  • Kristal garam kambing sareng pelangi trout mani mani katambah ku penyambungna dumasar-lecithin. Alcay S, Ustuner B, Aktar A, Mulkpinar E, Duman M, Akkasoglu M, Cetinkaya M. Andrologia. 2020 Pebruari 27: e13555. doi: 10.1111 / and.13555. [Epub payun citak]
  • Limonene nanoemulsified sareng soya lecithin ngurangan inténsitas perlakuan non-isothermal pikeun teu aktif tina Listeria monocytogenes. Garre A, Espín JF, Huertas JP, PM Periago, Palop A.
  • Sci Rep. 2020 Pebruari 27; 10 (1): 3656. doi: 10.1038 / s41598-020-60571-9. Nyusun sareng betina kahirupan stabilitas cai nanopartikel lecithin ku cai pikeun aplikasi poténsial di médan suplemén dietary.
  • Edris AE et al. J Diet Supir. (2012)

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.