+ 86 (1360) 2568149 info@phcoker.com

Anandamide (AEA) (94421-68-8)

Anandamide, ogé katelah N-arachidonoylethanolamine (AEA), nyaéta asam neurotransmitter lemak asalna tina …… ..


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

gambaran

Anandamide (AEA) (94421-68-8) Specifications

Ngaran Produk Anandamide (AEA)
Ngaran kimia Arachidonylethanolamide; N-Arachidonoylethanolamine; Anandamide (20.4, n-6);

N-Arachidonoyl-2-hydroxyethylamide; Arachidonoyl ethanolamide; AEA;

CAS Jumlah 94421-68-8
InChIKey LGEQQWMQCRIYKG-DOFZRALJSA-N
imut CCCCCC = CCC = CCC = CCC = CCCCC (= O) NCCO
Formula molekular C22H37NO2
Beurat molekul 347.53
Monoisotopic Massa 347.282429 g / mol
lebur Point N / A
golak Point 522.3 ± 50.0 ° C (Dugaang)
dénsitas 0.92 g / mL dina 25 ° C (cahayana.)
warna konéng lampu
Ssiksa temp -20 ° C
kaleyuran étanol: leyur
aplikasi Hal ieu dianggo pikeun memori, motivasi, prosés kognitif, kontrol gerak, kontrol nyeri, stimulasi napsu sareng kasuburan.

Naon Anandamide (AEA)?

Anandamide, ogé katelah N-arachidonoylethanolamine (AEA), mangrupikeun neurotransmitter asam lemak asalna tina métabolisme non-oksidatif asam eicosatetraenoic (asam arachidonic. Cai mibanda struktur anu mirip pisan tina tetrahydrocannabinol, konstituén cannabis aktif. diendahkeun utamina ku énzim asam lemak amida hydrolase (FAAH), anu ngarobah anandamide kana étanolamine sareng asam arachidonic, Ahirna, Anandamide disintésis dina neuron ku réaksi kondensasi lumangsung antara asam arachidonic sareng etanolamine dina pangaturan kalsium ion sareng siklikosofén adenosidase siklik. Mangrupikeun kagiatan grup aktif fisiologis (Prostamida) anu ngagaduhan peran dina kagiatan fisik, kalebet napsu, pangémutan, nyeri, déprési, sareng kasuburan. Salaku tambahan, Anandamide ogé nyegah manusa Proliferasi sél kanker payudara.

Anandamide wujud dina sababaraha organisme, sapertos ure laut laut, otak babi sareng ucing beurit, sareng sajabana, tapi jumlahna leutik. Ogé, peneliti ogé mendakan Anandamide sareng dua zat (N-oleoylethanolamine sareng N-Linoleylethanolamine) dina coklat poék. Anandamide bahkan aya dina sababaraha séréal Diprosesan, (roti bodas), Alkohol (khusus, panggunaan kronis atanapi nginum binge), gula anu dirobih, gajih Trans, Kadaharan digoreng dina minyak sayur sareng katuangan Non-organik anu ngandung péstisida jsb.

Salaku bagian tina sistem endocannabinoid (ECS), Anandamide digolongkeun kana régulator homeostasis sareng kelas anu sanésna ogé ganja-2-AG sareng reséptor cannabinoid endogenous dina awak. Sistem ieu aya dina sadaya vertebrata. Anandamide maénkeun peran dina ngatur kabiasaan dahar sareng motivasi sareng kaseueuran neurogenik, ngajaga awak sareng pikiran urang saimbang. Panalitiyan mendakan yén émosi, kabahagiaan, kasieun, kahariwang, sareng kamampuan tahan tekanan sadaya diatur ku sistem endocannabinoid, sareng sagala rupa panyakit tina skizofrenia ka depresi dibarengan ku tingkat anandamide anu teu normal.

Anandamide, mirip sareng THC, mangrupikeun agonis parsial tina CB1R. Éta tiasa nyababkeun paningkatan poténsial ku "pinuh" aktivasina sistem uteuk. Perhatos yén sagala épék ieu tina Anandamide sigana ditingkatkeun ku apotekologis ngahambat métabolikna. Kapanggihna Anandamide tiasa nyababkeun ngembangkeun kulawarga terapi anyar anu énggal.

Mantuan anandamide (AEA)

Anandamide, anu ogé katelah "molekul bliss", nyaéta paningkatan mood, neurotransmitter sareng endocannabinoid, anu ngagaduhan manfaatan kaséhatan sareng mental:

Anandamide ngirangan gancangna sél kanker. Taun 1998, sakelompok ilmuwan Italia mendakan yén anandamide tiasa ngamajukeun neurogenesis sareng ngabentuk sél saraf anyar, sacara efektif ngalambatkeun formasi / ningkatkeun nilai sél kanker payudara.

Kamampuhan Anandamide pikeun ngamajukeun neurogenesis (formasi neuron anyar) maénkeun peran dina ngadalikeun kabiasaan dahar sareng ngahasilkeun motivasi sareng kesenangan dina beurit. Ieu ngabantuan ngabasmi gejala déprési sareng kahariwang. Panaliti di taun 2015 ngeunaan manusa sareng beurit mendakan tingkat tinggi anandamide tiasa ngamajukeun pamutahiran haté sareng pangirangan sieun.

Salaku tambahan, kamampuan anandamide pikeun meungkeut ka reséptor CB1 sareng CB2 ogé bakal mangaruhan pisan dina mékanisme fisiologis, nunjukkeun kauntungan anu hadé dina hal memori, motivasi, prosés kognitif, kontrol gerak, kontrol nyeri, stimulasi napsu sareng kasuburan.

Kumaha ningkatkeun anandamide(AS) tingkat di jero awak manusa?

Kusabab anandamide ngagaduhan peran salaku neurotransmitter, agén vasodilator sareng metabolit sérum getih manusa, sareng kauntungan kaséhatan sareng jiwa anu ditingalikeun, anjeun panginten hoyong ningkatkeun tingkat anandamide dina awak anjeun. Ieu sababaraha cara pikeun samentawis ningkatkeun tingkat anandamide dina awak manusa:

- LatihanWaluya

Panaliti mendakan yén saatos ngan 30 menit ngajalankeun, anandamide (AEA) eusi duanana manusa sareng anjing-anjing naék. Janten upami anjeun kéngingkeun kauntungan, lakukeun sababaraha latihan aérobik.

- Dahar coklat poék

Coklat poék ngagaduhan saimbang anu langkung luhur dina coklat séhat, sareng theobromine ngabantosan ningkatkeun produksi anandamide dina uteuk sareng samentawis ngarambatkeun ngarobihna.

- Makan truffle hideung

Hideung truffle (jamur hideung) alami ngandung anandamide. Sanaos supa teu tiasa nganggo anandamide dina cara naon waé, peneliti yakin yén éta dipaké pikeun narik sato pikeun ngahakan éta sareng ngahasilkeun deui spora.

- Kéngingkeun pokus

Panaliti nunjukkeun yén nalika jalma aya dina kaayaan (disebut "ngalir" atanapi "di daérah,") konsentrasi, kinerja, sareng konsentrasi tinggi, henteu ngan ukur anjeun tiasa langkung produktif atanapi nyiptakeun padamelan anu langkung saé dina uteuk anjeun ogé ngaluarkeun jumlahna ageung bahan kimia, sapertos serotonin, dopamin, endorphin sareng anandamide.

Leuwih ti éta, tèh, ketumbar sareng seledri ogé tiasa ngabantosan nambahan produksi anandamide.

rujukan:

  • Berger, Alvin; Crozier, Gayle; Bisogno, Tiziana; Cavaliere, Paolo; Innis, Sheila; Di Marzo, Vincenzo (15 Mei 2001). "Anandamide sareng diet: Inmission of arachidonate dietary and docosahexaenoate ngabalukarkeun ningkat tingkat otak tina pakait-N-acylethanolamines dina piglets". Prosésna Akademi Élmu Nasional. 98 (11): 6402- barkcode: 2001PNAS… 98.6402B. doi: 10.1073 / pnas.101119098. PMC 33480. PMID 11353819.
  • MR El-Talatini, Taylor AH, Konje JC (April 2010). "Hubungan antara tingkat plasma tina endocannabinoid, anandamide, stéroid séksual, sareng gonadotrofin dina siklus menstruasi". Pupuk. Steril. 93 (6): 1989– doi: 10.1016 / j.fertnstert.2008.12.033. PMID 19200965.
  • Habib, Abdella M .; Okorokov, Andrei L .; Lebak, Matthew N.; Bras, Jose T.; Lee, Man-Cheung; Sinom, Shengnan; Gosip, Samuel J.; van Drimmelen, Marie; Morena, Maria (Maret 2019). "Microdeletion dina pseudogene dicirikeun dina pasién anu konsentrasi anandamide anu tinggi sareng sensitif nyeri". Jurnal Inggris Anesthesia. 123: e249– doi: 10.1016 / j.bja.2019.02.019. PMID 30929760.
  • Mahler SV, Smith KS, Berridge KC (Nopémber 2007). "Hotok hedonic Endocannabinoid pikeun kesenangan indrawi: anandamide dina inti accumbens cangkang ningkatkeun 'suka' tina hadiah amis". Neuropsychopharmacology. 32 (11): 2267– doi: 10.1038 / sj.npp.1301376. PMID 17406653.
  • Mechoulam R, Fride E (1995). "Jalan anu henteu dibayar ka otak ligamén cannabinoid anu élemogen, anandamides". Di Pertwee RG (ed.). Reséptor Cannabinoid. Boston: Akadémik Pencét. pp 233– ISBN 978-0-12-551460-6.
  • Malétét pe, Beninger RJ (1996). "Reséptor agonist anu cannabinoid endogenous masihan memori dina beurit". Farmakologi Paripolah. 7 (3): 276- doi: 10.1097 / 00008877-199605000-00008.

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.


video

Video Anandamide (AEA) (94421-68-8) video

KoA

Rujukan & citations produk