Anandamide (AEA) (94421-68-8)

Maret 15, 2020

Anandamide, ogé katelah N-arachidonoylethanolamine (AEA), mangrupikeun neurotransmitter asam lemak anu diturunkeun tina …… ..

 


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

 

Video Anandamide (AEA) (94421-68-8) video

Anandamide (AEA) (94421-68-8) Specifications

Ngaran Produk Anandamide (AEA)
Ngaran kimia Arachidonylethanolamide; N-Arachidonoylethanolamine; Anandamide (20.4, n-6);

N-Arachidonoyl-2-hydroxyethylamide; Arachidonoyl ethanolamide; AEA;

CAS Jumlah 94421-68-8
InChIKey LGEQQWMQCRIYKG-DOFZRALJSA-N
imut CCCCCC = CCC = CCC = CCC = CCCCC (= O) NCCO
Formula molekular C22H37NO2
Beurat molekul 347.53
Monoisotopic Massa 347.282429 g / mol
lebur Point N / A
golak Point 522.3 ± 50.0 ° C (Dugaang)
dénsitas 0.92 g / mL dina 25 ° C (cahayana.)
warna konéng lampu
Ssiksa temp -20 ° C
kaleyuran étanol: leyur
aplikasi Hal ieu dianggo pikeun memori, motivasi, prosés kognitif, kontrol gerak, kontrol nyeri, stimulasi napsu sareng kasuburan.

 

Naon Anandamide (AEA)?

Anandamide, ogé katelah N-arachidonoylethanolamine (AEA), mangrupikeun neurotransmitter asam lemak anu diturunkeun tina metabolisme non-oksidatif asam eicosatetraenoic (asam arachidonic. Éta ngagaduhan struktur anu mirip pisan sareng tetrahydrocannabinol, konstituén aktif tina ganja. Éta didegradasi utamina ku énzim asam amida hydrolase (FAAH) énzim, anu ngarobah anandamide kana étanolamin sareng asam arakidonat, Akhirna, Anandamide disintésis dina neuron ku réaksi kondensasi lumangsung antara asam arakidonat sareng étanolamin dina pangaturan ion kalsium sareng siklik monofosfat adenosidase. Mangrupa prékursor gugus zat aktif fisiologis (Prostamides) anu berperan dina seueur kagiatan fisik, kalebet napsu, ingetan, nyeri, déprési, sareng kasuburan. Salaku tambahan, Anandamide ogé ngahambat manusa Proliferasi sél kanker payudara.

Anandamide aya di seueur organisme, sapertos rochin roe, otak babi sareng beurit, jsb, tapi jumlahna leutik. Ogé, panaliti ogé mendakan Anandamide sareng dua zat (N-oleoylethanolamine sareng N-Linoleylethanolamine) dina coklat hideung. Anandamide bahkan aya dina sababaraha butir olahan, (roti bodas), Alkohol (khusus, panggunaan kronis atanapi nginum birok), Gula murni, lemak Trans, Dahareun anu digoréng dina minyak nabati sareng katuangan Non-organik anu ngandung péstisida jst.

Salaku bagian tina sistem endocannabinoid (ECS), Anandamide digolongkeun kana régulator homeostasis sareng kelas anu sanésna ogé ganja-2-AG sareng reséptor cannabinoid endogenous dina awak. Sistem ieu aya dina sadaya vertebrata. Anandamide maénkeun peran dina ngatur kabiasaan dahar sareng motivasi sareng kaseueuran neurogenik, ngajaga awak sareng pikiran urang saimbang. Panalitiyan mendakan yén émosi, kabahagiaan, kasieun, kahariwang, sareng kamampuan tahan tekanan sadaya diatur ku sistem endocannabinoid, sareng sagala rupa panyakit tina skizofrenia ka depresi dibarengan ku tingkat anandamide anu teu normal.

Anandamide, sami sareng THC, mangrupikeun agonis parsial CB1R. Éta tiasa nyababkeun paningkatan poténsial ku "lengkep" aktivasina sistem otak. Perhatoskeun yén sadaya épék ieu tina Anandamide sigana ditingkatkeun ku sacara farmakologis ngahambat dégradasi métabolik na. Kapanggihna Anandamide tiasa nyababkeun ngembangkeun kulawarga ubar terapi anyar.

 

Mantuan anandamide (AEA)

Anandamide, ogé katelah "molekul bagja", mangrupikeun panambah wanda, neurotransmitter sareng endocannabinoid, anu ngagaduhan sababaraha kaséhatan sareng méntal manpaat:

Anandamide ngirangan gancangna sél kanker. Taun 1998, sakelompok ilmuwan Italia mendakan yén anandamide tiasa ngamajukeun neurogenesis sareng ngabentuk sél saraf anyar, sacara efektif ngalambatkeun formasi / ningkatkeun nilai sél kanker payudara.

Kamampuh Anandamide pikeun ngamajukeun neurogenesis (pembentukan neuron anyar) ngagaduhan peran pikeun ngendalikeun kabiasaan tuang sareng ngahasilkeun motivasi sareng pelesir dina beurit. Ieu ngabantuan meringankeun gejala déprési sareng hariwang. Hiji studi di 2015 manusa sareng beurit mendakan yén tingkat luhur anandamide tiasa ngamajukeun paningkatan wanda sareng pangirangan sieun.

Salaku tambahan, kamampuan anandamide pikeun ngabeungkeut reséptor CB1 sareng CB2 ogé bakal mangaruhan pisan kana mékanisme fisiologis, nunjukkeun kaunggulan anu hadé dina hal mémori, motivasi, prosés kognitif, kontrol gerak, kontrol nyeri, stimulasi napsu sareng kasuburan.

 

Kumaha ningkatkeun anandamide(AS) tingkat di jero awak manusa?

Kusabab anandamide ngagaduhan peran salaku neurotransmitter, agén vasodilator sareng metabolit sérum getih manusa, sareng kauntungan kaséhatan sareng jiwa anu ditingalikeun, anjeun panginten hoyong ningkatkeun tingkat anandamide dina awak anjeun. Ieu sababaraha cara pikeun samentawis ningkatkeun tingkat anandamide dina awak manusa:

- LatihanWaluya

Panilitian mendakan yén saatos ngan 30 menit ngaji, eusi anandamide (AEA) duanana manusa sareng anjing ningkat. Janten upami anjeun hoyong kéngingkeun paling manpaat, sering dilakukeun latihan aérobik.

- Dahar coklat poék

Coklat poék ngagaduhan saimbang anu langkung luhur dina coklat séhat, sareng theobromine ngabantosan ningkatkeun produksi anandamide dina uteuk sareng samentawis ngarambatkeun ngarobihna.

- Dahar hideung truffle

Hideung truffle (jamur hideung) alami ngandung anandamide. Sanaos supa teu tiasa nganggo anandamide dina cara naon waé, peneliti yakin yén éta dipaké pikeun narik sato pikeun ngahakan éta sareng ngahasilkeun deui spora.

- pokus Geting

Panilitian nunjukkeun yén nalika jalma aya dina kaayaan (disebat "ngalir" atanapi "di hiji daérah,") konsentrasi tinggi, kinerja, sareng konsentrasi, henteu ngan ukur anjeun bakal langkung produktif atanapi nyiptakeun padamelan anu langkung saé dina uteuk anjeun Éta ogé ngaleupaskeun sajumlah ageung bahan kimia, sapertos serotonin, dopamin, endorphin sareng anandamide.

Leuwih ti éta, tèh, ketumbar sareng seledri ogé tiasa ngabantosan nambahan produksi anandamide.

 

rujukan:

  • Berger, Alvin; Crozier, Gayle; Bisogno, Tiziana; Cavaliere, Paolo; Innis, Sheila; Di Marzo, Vincenzo (15 Méi 2001). "Anandamide sareng diet: Kalebet arachidonate diét sareng dokosahexaenoate nyababkeun tingkat tingkat otak tina N-acylethanolamines pakait dina piglets". Cara ngagawe Akademi Élmu Nasional. 98 (11): 6402– Bibcode: 2001PNAS… 98.6402B. doi: 10.1073 / pnas.101119098. PMC 33480. PMID 11353819.
  • El-Talatini MR, Taylor AH, Konje JC (April 2010). "Hubungan antara kadar plasma tina endocannabinoid, anandamide, stéroid séks, sareng gonadotrofin salami siklus menstruasi". Subur. Steril. 93 (6): 1989– doi: 10.1016 / j.fertnstert.2008.12.033. PMID 19200965.
  • Habib, Abdella M. Okorokov, Andrei L.; Bukit, Mateus N. Bras, Jose T. Lee, Man-Cheung; Li, Shengnan; Gossage, Samuel J. van Drimmelen, Marie; Morena, Maria (Maret 2019). "Microdeletion dina pseudogene anu diidéntifikasi dina pasién anu ngagaduhan konsentrasi anandamide tinggi sareng henteu sénsitip nyeri". British Journal of Anesthesia. 123: e249– doi: 10.1016 / j.bja.2019.02.019. PMID 30929760.
  • Mahler SV, Smith KS, Berridge KC (Nopémber 2007). "Endocannabinoid hotspot hédonik pikeun kasenangan indera: anandamide dina cangkang inti accumbens ningkatkeun 'resep' tina hadiah anu amis". Neuropsychopharmacology. 32 (11): 2267– doi: 10.1038 / sj.npp.1301376. PMID 17406653.
  • Mechoulam R, Fride E (1995). "Jalan anu henteu acan diaspal kana ligand otak cannabinoid otak endogen, anandamides". Dina Pertwee RG (ed.). Reséptor Cannabinoid. Boston: Akademis Pencét. hal 233– ISBN 978-0-12-551460-6.
  • Mallet PE, Beninger RJ (1996). "Reséptor cannabinoid agénis agonis anandamide ngaruksak ingetan dina beurit". Farmakologi Paripolah. 7 (3): 276– doi: 10.1097 / 00008877-199605000-00008.