Beta-Lactoglobulin (9045-23-2)

Maret 11, 2020
SKU: 71776-70-0
5.00 kaluar 5 dumasarkeun kana 1 rating customer

β-Lactoglobulin nyaéta protéin whey utama sapi sareng domba susu (~ 3 g / l), sareng ogé aya dina mamalia sanés …….


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

Video Béta-Lactoglobulin (9045-23-2)

Beta-Lactoglobulin (9045-23-2) Specifications

Ngaran Produk Béta-Lactoglobulin
Ngaran kimia β-Lactoglobulin (LG); BLG; β-Lg
merek Name N / A
Kelas ubar N / A
CAS Jumlah 9045-23-2
InChIKey N / A
molekular Formula N / A
molekular Wdalapan 18,300
Monoisotopic Massa N / A
titik golak N / A
Freezing Point N / A
Biologis Satengah-Kahirupan N / A
warna bubuk bodas
Solubility H2O: 10 mg / mL
Storage Temperature 2-8 ° C
Application β-Lactoglobulin A ti susu bovine parantos dianggo:
• salaku calibrant pikeun calibration alat TriWave
• salaku standar dina deteksi sareng pangitung β-lactoglobulin dina susu bovine ku kromatografi cair kinerja fase luhur (HPLC)
• dina purifikasi sareng pangukuran beurat molek sampel protease
β-Lactoglobulin dipaké dina idéntifikasi varian genetik κ-casein dina susu ku éléktroforesis fokus isoelectric.

Beta-Lactoglobulin (9045-23-2) Tinjauan lengkep

β-Lactoglobulin nyaéta protéin whey utama sapi sareng domba susu (~ 3 g / l), sareng ogé aya dina seueur spésiés mamalia sanésna; pangecualian kaceluk mangrupakeun manusa. Ngeunaan 20% protéin susu bovine mangrupikeun protéin whey, sareng komponén utama mangrupikeun béta-lactoglobulin. β-Lactoglobulin sering bahan utama dina bubuk protéin whey.

Protéin gandum tiasa janten bahan alérgi anu bahaya. Susu bovine mangrupikeun salah sahiji bahan pangan alérgi anu paling penting, khususna pikeun murangkalih. Akibatna, panyiri beta-lactoglobulin atanapi susu wajib di sababaraha nagara. Sanaos teu aya watesan ambang hukum pikeun protéin whey, disarankeun pisan yén produsén dahareun nguji konsentrasi anu sateuacana pikeun ngajaga individu alérgi sareng ngahindari kenangan anu aya hubunganana sareng alérgi.

Naon Béta-Lactoglobulin ?

Beta-Lactoglobulin (ß-lactoglobulin, BLG) nyaéta protéin whey utama dina susu ruminant sareng ogé aya dina susu sato sanés. Ngeunaan 20% protéin susu bovine mangrupikeun protéin whey, sareng komponén utama mangrupikeun béta-lactoglobulin. Beta-Lactoglobulin sering bahan utama dina bubuk protéin whey.

Beta-lactoglobulin mangrupakeun protéin globular kulawarga lipocalin. Cai mibanda beurat molekular 18,300 sareng ngandung 162 résidu asam amino, kaasup proporsi asam amino ranté-ranté anu luhur.

Beta-lactoglobulin (b-lactoglobulin / BLG) mangrupikeun salah sahiji alérgi utama dina susu sapi. Éta mangrupikeun salah sahiji protéin anu paling umum dina susu ngabalukarkeun réaksi alérgi, sanaos kalolobaan individu biasana alérgi langkung ti hiji protéin susu. BLG mangrupikeun protéin anu langkung seueur dina whey, ngitung 50 persén tina total protéin dina fraksi laktumum sareng kirang langkung 10 persén susu sapi.

Sacara umum, globulin mangrupikeun protéin leutik anu ngalipet kana bentuk kamarna spherical, sareng lactoglobulin aya globulin anu aya dina susu. Nalika kasein dipisahkeun tina susu (contona, ku rennet atanapi kaasaman), laktoglobulin tetep tinggal di whey (sapanjang lactalbumin, laktosa, mineral, sareng immunoglobulin). Protéin kira 10% tina padet garing tina whey, sareng béta-lactoglobulin kirang langkung 65% tina 10%.

Alpha-lactoglobulin aub dina sintésis laktosa. Tujuan tina beta-lactoglobulin kurang jelas, sareng najan tiasa ngabeungkeut seueur molekul hidrofobik leutik, tujuanana panginten janten ngan ukur janten sumber asam amino. Beta-lactoglobulin ogé ditingalikeun tiasa ngabeungkeut beusi via siderofores sahingga ngagaduhan peran dina merangan patogén.

Pedah béta-Lactoglobulin

Nyanghareupan kanyataan yén protéin Whey nyaéta campuran beta-lactoglobulin, alpha lactalbumin, album serum bovine, sareng imunoglobin. Jalma biasana nganggo whey salaku suplemén, sareng latihan daya tahan, pikeun ngabantuan ningkatkeun sintésis protéin otot sareng ngamajukeun kamekaran otot otot ramping.

Mangpaat anu dipikaresep kalebet ngirangan beurat bantosan, Sipat anti kanker, Turun koléstérol, Asma, Tekanan getih sareng panyakit kardiovaskular, Ngurangan leungitna beurat dina jalma sareng HIV.

Beda sareng protéin whey utami, α-lactalbumin, teu aya fungsi anu jelas anu dikenalkeun pikeun β-lactoglobulin, sanaos bagian anu paling gedé tina komposisi fraktional protéin globular terasing tina whey (β-lactoglobulin ≈⁠ ⁠65%. α-lactalbumin ≈⁠⁠ ⁠25%, album sérum ≈⁠⁠ ⁠8%, lain ≈⁠ ⁠2%). β-lactoglobulin mangrupikeun protéin lipocalin, sareng tiasa ngabeungkeut seueur molekul hidrofobik, nunjukkeun peran dina angkutannana. β-lactoglobulin ogé ditingalikeun tiasa ngabeungkeut beusi via siderofores sahingga ngagaduhan peran dina merangan patogén. Kulawarga β-lactoglobulin kurang dina susu payudara.

Beta-Lactoglobulin (BLG) nyaéta protéin whey paling ngaleuurkeun dina susu bovine. LG parantos diulik sacara lega dina industri panganan kusabab épék nutrisi sareng fungsional dina sababaraha prosés biologis.

Salaku tambahan, BLG tiasa janten nutrisi antioksidan anu murah anu gampang sareng gampang diakses. BLG berpotensi janten tindakan salaku gizi antioksidan anu gampang diaksés sareng mirah dina kahirupan sapopoé. Laporan saméméhna kami nunjukkeun yén sistéin bébas tina BLG maénkeun peran pelindung dina sipat antioksidan susu. BLG tanggung jawab 50% tina kagiatan antioksidan susu. Henteu ngan ukur bisa BLG polah langsung salaku nutrisi antioksidan, éta ogé tiasa ngalaksanakeun antioksidan séjén ku saku ngariung ligan na. Maka, éta ngaronjatkeun duanana bioavailability sareng jumlah antioksidan anu sayogi.

β-Lactoglobulin mangrupikeun protéin whey utama dina susu bovine ngitung kira-kira 50% protéin dina whey tapi teu kapendakan dina susu manusa. β-Lactoglobulin nyababkeun sababaraha jinis fungsi sareng gizi anu ngajantenkeun protéin ieu salaku bahan anu serbaguna pikeun seueur tuangeun sareng aplikasi biokimia.

Balukar efek Beta-Lactoglobulin

Beta-lactoglobulin (b-lactoglobulin / BLG) mangrupikeun salah sahiji alérgi utama dina susu sapi. Éta mangrupikeun salah sahiji protéin anu paling umum dina susu ngabalukarkeun réaksi alérgi, sanaos kalolobaan individu biasana alérgi langkung ti hiji protéin susu. BLG mangrupikeun protéin anu langkung seueur dina whey, ngitung 50 persén tina total protéin dina fraksi laktumum sareng kirang langkung 10 persén susu sapi.

Gejala réaksi alérgi pikeun béta-lactoglobulin meureun:

Redness atanapi hives

itching

seueul

Bloating

burih ngarareunah

mencret

bareuh

kabebeng

Anaaphylaxis (jarang)

Bubuk-Lactoglobulin bubuk kagunaan

β-Lactoglobulin mangrupikeun protéin whey utama dina susu bovine ngitung kira-kira 50% protéin dina whey tapi teu kapendakan dina susu manusa. β-Lactoglobulin nyababkeun sababaraha jinis fungsi sareng gizi anu ngajantenkeun protéin ieu salaku bahan anu serbaguna pikeun seueur tuangeun sareng aplikasi biokimia.

rujukan:

β-Lactoglobulin agrégat dipangaruhan salaku operator tina asam lemak polyunsaturated. Perez AA, Andermatten RB, Rubiolo AC, Santiago LG Chem Chem. 2014 Sep 1; 158 (): 66-72.

Struktur sareng analisa alergisitas tina bovine β-lactoglobulin diolah ku irradiation-dibantu sonication. Yang F, Zou L, Wu Y, Wu Z, Yang A, Chen H, Li X. J Dairy Sci. 2020 Pebruari 26

Analisis Genomik Fraksi Susu Susu di Lembu Swiss Swiss. Macedo Mota LF, Pegolo S, Bisutti V, Bittante G, Cecchinato A. Sato (Basel). 2020 Pebruari 2

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.