Litium orotate (5266-20-6)

Maret 9, 2020

Lotium orotate nyaéta uyah anu diwangun ku litium (hiji logam alkali) sareng asam orotik (sanyawa nu alami sacara alami) …….


status: Dina Massa Produksi
Disintésis na ngaropéa Sadia
kapasitas: 1277kg / bulan

Litium orotate (5266-20-6) video

Litium orotate (5266-20-6) spésifikasi

Ngaran Produk Litium orotate
Ngaran kimia uyah litium asid orot monohidrat ; litium; 2,4-dioksida-1H-pyrimidine-6-karboksilat; Lithiiorotasmonohidumum; UNII-L2N7Z24B30;
CAS Jumlah 5266-20-6
InChIKey IZJGDPULXXNWJP-UHFFFAOYSA-M
imut [Li +]. C1 = C (NC (= O) NC1 = O) C (= O) [O-]
Formula molekular C5H5LiN2O5
Beurat molekul 180.04
Monoisotopic Massa 162.025285 g / mol
lebur Point ≥300 ° C
golak Point N / A
warna bodas
aplikasi orotate litium ver-the-counter diwanohkeun salaku suplemén kaséhatan pikeun dianggo salaku sumber litium dosis low; éta bisa dianggo pikeun oridate litium dosis low dina pengobatan alkohol, migraines, sareng déprési anu pakait sareng karusuhan bipolar.

Naon orotate Litium?

Lotium orotate mangrupikeun uyah anu diwangun ku litium (hiji logam alkali) sareng asam orotik (sanyawa nu alami sacara alami). Dina sanyawa ieu, litium henteu kabeungkeut ku ion orotate, sanes kana karbonat atanapi ion sanés, sareng sapertos uyah sanés, dissociates solution pikeun ngahasilkeun ion litium bébas. Kaseueuran orotate litium sayogi anu disayogikeun dina bentuk suplemén dietary, dikaluarkeun salaku perlakuan alami pikeun sagala rupa masalah kaséhatan méntal, sanaos ngan ukur diteliti antara 1973-1986 pikeun ngubaran kaayaan médis, sapertos alkoholisme sareng panyakit Alzheimer. .

Salaku ubar alternatif, litium orotate tiasa ngagentos litium sareng dianggo pikeun ngubaran sareng nyegah episode mania di urang ku gangguan bipolar. Litium disarioskeun pikeun ngubaran sareng nyegah épisi manik ku cara ngurangan kagiatan uteuk anu teu normal.

Sanajan asam orotik kadang disebut salaku vitamin B13, éta teu leres dianggap vitamin. Dina awak manusa, asam orotic bisa ngahasilkeun tina mikroorganisme anu aya dina peujit. Salian ti éta ogé gaduh seueur kagunaan positip sanés dina uteuk sareng awak.

Kumaha orotate Lithium?

Uyah litium asam orotic (litium orotate) ningkatkeun épéktik khusus litium seueur ngalip ku ningkatkeun litium bio-anggoan. Orotates ngangkut litium ka mémbran mitokondria, lysosomes sareng sél glia. Orotate litium nya éta mémbran lysosomal sareng nyegah réaksi énzim anu tanggung jawab pikeun nyusiran natrium sareng dehidrasi uyah ogé litium.

Pedah oritate litium

Léium orotate dipaké pikeun ngubaran mania akut atanapi déprési dina pasien anu karusuhan bipolar, ogé pikeun nyegah kambalan episode manic. Éta ogé tiasa nguntungkeun jalma anu ngagaduhan kahariwang parna ti PTSD sareng tiasa ngabantosan salaku pamanusaan wanda pikeun serangan panik.

Dina pertengahan taun 80an, hiji kajian alkohol dilakukeun sareng mendakan yén Lithium orotate perawatan poean dibanting alkohol di perjalanan dina kaluar tina nginum. Jalma anu kakurangan tina OCD sareng gangguan obsesip tiasa nyandak kauntungan tina éta. Sumawona Lithium orotate henteu ngan ukur nganggo terapi konseling, tapi ogé tiasa ngabantosan ngarobih nalika prosés rehabilitasi.

Ogé, orotate Lithium ogé maénkeun peran anu hadé pikeun nangtayungan uteuk. Lotium orotate ngajaga uteuk ku nyegah leungitna sél otak sareng ngahasilkeun sél otak anyar. Éta parantos nunjukkeun sabalikna Parkinson, Panyakit Alzheimer sareng pikun. Panaliti sato sato orotate litium nunjukkeun kamajuan dina tatu otak traumatis sareng stroke. Éta ogé tiasa mangpaat salaku panyalindungan karusakan dina sistem saraf pusat kusabab panyakit Lyme sareng tiasa ogé ngajagi tina ngaleutikan uteuk.

Dosis orotate litium

Kusabab bioavailability unggul tina litium orotate, dosis terapi henteu jauh tibatan resep litium. Aya seueur kauntungan pikeun nyandak oritate litium dina dosages low.

Dosis has antara nyaéta antara lima sareng 20 mg. Aranjeunna ogé tiasa masihan éta dina bentuk cair, biasana sakitar 250mcg. Dina dosis ieu, éta teu beracun.

Dina kasus depresi parna, dosis terapi litium orotate nyaéta 150 mg / dinten. Ieu dibandingkeun 900-1800 mg bentuk resép. Dina jangkauan dosis ieu orotate litium, henteu aya réaksi samping litium anu parah sareng henteu kedah ngawaskeun pangukuran serum getih.

Litium nganggo aplikasi / lisan

Salaku suplemén diet, orotate Lithium tiasa dianggo dina dosis leutik pikeun ngubaran kaayaan sapertos depresi manic, alkohol, ADHD sareng ADD, depresi, agresi, PTSD, Panyakit Alzheimer sareng manajemén setrés.

Dina ubar alternatif, litium orotate tiasa dianggo pikeun ngarawat sareng nyegah kaayaan ieu:

kaayaan guligah

karusuhan Bipolar

headaches klaster

rarasaan kateken

glaucoma

insomnia

sirah

kasakit Parkinson

karusuhan stress pos-traumatis

Sumawona litrium orotate ogé dianggo pikeun ningkatkeun mémori, nulungan nyeri sareng ngirangan setrés.

Litium orotate efek samping

Salian kauntungan anu di luhur, litium orotate ogé ngabalukarkeun sababaraha efek samping kana awak, sapertos beow:

Laporan 2007 diterbitkeun dina Journal of Medical Toxicology ngingetkeun yén litium orotate gaduh sababaraha épék toksik, panggunaan kronis tina orotate litium tiasa ngabalukarkeun seueul sareng gegaran. Marengan seueul sareng utah, éta ogé nyababkeun arrhythmias jantung sareng masalah saraf. Aya ogé sababaraha prihatin yén panggunaan litium orotate tiasa nurunkeun fungsi ginjal.

Ogé, litium orotate gaduh sababaraha interaksi sareng pangobatan anu sanés. kayaning inhibitor ACE, anticonvulsants, antidepressants, blockers saluran kalsium, dextromethorphan, loop diuretik, meperidine, methyldopa, sareng inhibitor monoamine oxidase (MAOIs), jsb.

Nganggap résiko kaséhatan pakait sareng karacunan thium, anjeun kedah nguji pamariksaan getih pikeun mastikeun tingkat toksik tina obat anu henteu kahontal nalika nganggo litium orotate.

rujukan:

  • Komite ACOG ngeunaan Bulletins Prakték-Obstétika. Buletin Prakték ACOG: Pedoman manajemén klinis pikeun dokter-dokter na ahli sakit puan nomer 92, April 2008 (ngagantikeun prakték buletin nomer 87, Nopémber 2007). Pamakéan pangobatan jiwa nalika kakandungan sareng laktasi. Obstet Gynecol. 2008; 111: 1001-1020.18378767.
  • Balon R. Kamungkinan bahaya tina "suplemén gizi" litium orotate. Clin Cliniatry. 2013; 25 (1): 71.23376874.
  • Barkins R. Létium rendah-dosis sareng pangaruh kaséhatan na. Nutrih Pélpect. 2016; 39 (3): 32-34.
  • Heim W, Oelschläger H, Kreuter J, Müller-Oerlinghausen B. Pambébasan litium tina persiapan pelepasan anu dipikagaduh. Bandingkeun tujuh merek anu kadaptar. Pharmacopsychiatry. 1994; 27 (1): 27-31.8159780.
  • Nieper, Hans Alfred (1973), "Aplikasi klinis tina litium orotate. Hiji dua taun diajar ", Agressologie, 14 (6): 407-11, PMID 4607169.
  • Gong R, Wang P, Dworkin L. Naon anu urang kedah terang ngeunaan pangaruh litium dina ginjal. Am J Physiol Renal Physiol. 2016; 311 (6): F1168-F1171.27122541.

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.