Ganglioside GT1b (59247-13-1)

Maret 15, 2020
SKU: 167933-07-5
5.00 kaluar 5 dumasarkeun kana 1 rating customer

Ngaran Ganglioside munggaran dianggo ku élmuwan Jérman Ernst Klenk dina 1942 ka lipid anu nembé papisah ti sél ganglion otak… ..


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

Ganglioside GT1b (59247-13-1) video

Ganglioside GT1b Specifications

Ngaran Produk Ganglioside GT1b
Ngaran kimia GANGLIOSIDE GT1B TRISODIUM SALT; GT1B 3NA; GT1B-GANGLIOSIDE; GT1B (NH4 + SALT); ganglioside, gt1; (ganglioside gt1B) tina uteuk; trisialoganglioside-gt1b tina otak bovine; GANGLIOSIDEGT1BTRISODIUMSALT, BOVINEBRAIN; Trisialoganglioside GT1b (NH4 + uyah)
CAS Jumlah 59247-13-1
InChIKey SDFCIPGOAFIMPG-VLTFPFDUSA-N
Formula molekular C95H162N5Na3O47
Beurat molekul 2158.4 g / mol
Monoisotopic Massa 2157.119189 g / mol
lebur Point N / A
Ssiksa temp -20 ° C
kaleyuran DMSO: leyur
aplikasi Kedokteran; kromatografi;

Naon Ganglioside GT1b?

Ngaran Ganglioside munggaran dianggo ku élmuwan Jérman Ernst Klenk dina 1942 pikeun lipid anu nembe papisah tina sél ganglion. Éta mangrupikeun molekul anu diwangun ku glikosforolipid (keramida sareng oligosakarida) sareng hiji atanapi langkung asam sialic dihubungkeun kana ranté gula. Ieu mangrupikeun komponén mémbran sitoplasma anu ngatur kajadian transduksi sinyal sélulér. Langkung ti 60 jinis gangliosida dikenal, sareng bedana utama antara aranjeunna nyaéta posisi sareng sajumlah résidu NANA.

Ganglioside GT1b mangrupikeun salah sahiji seueur gangliosida sareng mangrupikeun gangliosida trisial kalayan dua résidu asam sialic dihubungkeun ka satuan galaktosa internal. Éta gaduh pangaruh anu ngahambat dina réspon imun humoral awak. Dina 0.1-10 μM, éta tiasa ngahambat produksi spontan IgG, IgM sareng IgA ku sél mononukleid getih periferal manusa. Ganglioside GT1b ogé parantos diusulkeun minangka reséptor sél host pikeun virus polioma sél Merkel sareng minangka sarana anu tiasa memicu inféksi anu nyababkeun karsinoma sél Merkel.

Ganglioside GT1b ogé tiasa implicated dina sababaraha kanker neuronal sareng dianggap janten ganglioside anu aya hubunganana sareng metastase uteuk. Panalitiyan mendakan yén GM1, GD1a, sareng GT1b ngagaduhan pangaruh panyambutan kana faktor epidermis pertumbuhan faktor reseptor sinyal sareng adhesion sareng hijrah keratinocytes, sareng ayana aranjeunna tiasa janten biomarker anu mangpaat pikeun nganalisis poténsi metastatik otak.

Ganglioside GT1b ogé mangaruhan sistem imun. Ganglioside GT1b ngagaduhan pangaruh anu teu tiasa nyababkeun kana réspon imunitas humoral awak manusa sareng ngahambat imunoglobulin anu dihasilkeun ku sél mononuklir getih periferal Aya bukti yén GD1b, GT1b, sareng GQ1b tiasa ningkatkeun produksi sitokin Th1 ku ngahambat kagiatan siklus adenylate, sedengkeun ngahambat produksi Th2.

Salaku reséptor anu ngenal rupa-rupa racun struktur oligosakarida, ganglioside GT1b nyaéta reséptor anu ngaluarkeun baktéri Clostridium botulinum neuruloksin asup kana sél saraf. Panaliti nunjukkeun yén racun tetanus asup kana sél saraf ku sanyawa sareng GT1b sareng gangliosida sanés, nyegah pelepasan neurotransmitter dina sistem saraf pusat, sareng nyababkeun peureup spastic. The botulinum type C neurotoxin lebet kana saraf parantos naliti pangaruh apoptotic sél anu ngahasilkeun ganglioside GT1b mengikat neuroblastoma.

Salaku tambahan, ganglioside GT1b négatip ngatur gerakan sél, panyebaran, sareng adhesion ka fibronectin (FN) ngaliwatan interaksi molekul langsung sareng subunit α5 tina integrasi α5β1, pamanggihan anu tiasa dianggo pikeun ngembangkeun terapi kanker. Kombinasi GT1b sareng MAG dina beungeut neuron sahingga ngatur interaksi GT1b dina mémbran plasma tina neuron, nyababkeun ngahambat pertumbuhan neurit.

Kauntungan tina Ganglioside GT1b

Ganglioside GT1b mangrupikeun asam glikosolipid anu ngabentuk rakit lipid dina sél sarafonal tina sistem saraf pusat sareng terlibat dina proliferasi sél, diferensiasi, adesion, transduksi sinyal, interaksi sél-to-sél, tumorigenesis, sareng metastasis.

Tanggapan otoimun ka gangliosida tiasa ngakibatkeun sindrom Guillain-Barre. Ganglioside GT1b mendorong degenerasi neuron dopaminergic, anu tiasa nyumbang kana awal atanapi ngembangkeun panyakit Parkinson.

Ganglioside GT1b mangrupikeun pamulung • radikal bébas OH, anu ngajaga otak tina karusakan mtDNA, sawan sareng peroksida lipid disababkeun ku produsén oksigén aktip.

Tumor Ehrlich nganyatakeun ganglioside GT1b, sareng anti-GT1b gaduh poténsi terapi anu hébat pikeun kanker ieu. Ganglioside ieu ogé dihubungkeun sareng sindrom Miller Fisher.

efek samping tina Ganglioside GT1b

Gangliosides tiasa ngabeungke kana ceramah, ngalaksanakeun salaku reséptor imunsi sareng sél, ilubiung dina sinyal sél, karsinogenesis sareng diferensiasi sél, mangaruhan pembentukan plasenta sareng pertumbuhan saraf, ngiringan stabilitas myelin sareng régenerasi saraf, sareng ngalaksanakeun virus sareng Entri pikeun racun kana sél .

Anu akumulasi ganglioside GT1b parantos dikaitkeun kana sababaraha panyakit kalebet kasakit Thailand-Sachs sareng panyakit Sandhof.

Ganglioside GT1b nyegah antigen atanapi régulasi proliferasi sél T-ngainduksi mitogen sareng parantos diidentifikasi minangka reséptor racun botulinum, racun langka anu ngandung akibat fisiologis parna.

Ganglioside GT1b hadir ampir éksklusif di sél saraf sareng ditepikeun dina petualangan. GT1b promosi bédana neuronal sareng formasi dendritik, anu ngahasilkeun paripolah anu matak na ningkatkeun hyperalgesia sareng allodynia.

Ganglioside GT1b tiasa mangaruhan sistem imun. Éta gaduh pangaruh anu ngahambat dina réspon imun humoral awak manusa sareng nyegah imunoglobulin anu dihasilkeun ku sél mononukleid getih periferal.

Salaku tambahan, Ganglioside GT1b relatif aya kasakit ieu: influenza, sindrom guillain-garré, kolera, tetanus, botolisme, kusta sareng obesitas.

rujukan:

  • Erickson, KD, Garcea, RL, sareng Tsai, B. Ganglioside GT1b mangrupikeun reséptor sél sél panyuér pikeun sél sélomomirus. Jurnal Virologi 83 (19), 10275-10279 (2009).
  • Kanda, N., sareng Tamaki, K. Ganglioside GT1b nyegah produksi immunoglobulin ku sél mononukleat getih periferal. Imunologi 96 (4), 628-633 (1999).
  • Schengrund, C.-L., DasGupta, BR, sareng Ringler, NJ Binding botulinum sareng tetanus neurotoxins ka ganglioside GT1b sareng turunanana. J. Neurochem. 57 (3), 1024-1032 (1991).
  • Gangliosides, struktur, kajadian, biologi sareng analisa ". Lipid Perpustakaan. Masyarakat Ahli Kimia Minyak Amérika. Diarsip tina aslina dina 2009-12-17.
  • Nicole Gaude, Jurnal Biologi Kimia, Vol. 279: 33 p. 34624-34630, 2004.
  • Elizabeth R Sturgill, Kazuhiro Aoki, Pablo HH Lopez, jsb. Biosyintésis gangliosides utek otak GD1a sareng GT1b. Glikobiologi, Jilid 22, édisi 10, Oktober 2012, Halaman 1289-

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.