Ganglioside GT1b (59247-13-1)

Maret 15, 2020

Ngaran Ganglioside mimiti dianggo ku élmuwan Jérman Ernst Klenk di 1942 kana lipid énggal diasingkeun tina sél ganglion otak… ..

 


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

 

video Ganglioside GT1b (59247-13-1).

Ganglioside GT1b Specifications

Ngaran Produk Ganglioside GT1b
Ngaran kimia GANGLIOSIDE GT1B TRISODIUM SALT; GT1B 3NA; GT1B-GANGLIOSIDE; GT1B (NH4 + GARAM); ganglioside, gt1; (ganglioside gt1B) tina uteuk sapi; trisialoganglioside-gt1b tina otak sapi; GANGLIOSIDEGT1BTRISODIUMSALT, BOVINEBRAIN; Trisialoganglioside GT1b (NH4 + uyah)
CAS Jumlah 59247-13-1
InChIKey SDFCIPGOAFIMPG-VLTFPFDUSA-N
Formula molekular C95H162N5Na3O47
Beurat molekul 2158.4 g / mol
Monoisotopic Massa 2157.119189 g / mol
lebur Point N / A
Ssiksa temp -20 ° C
kaleyuran DMSO: leyur
aplikasi Kedokteran; kromatografi;

 

Naon Ganglioside GT1b?

Ngaran Ganglioside mimiti dianggo ku élmuwan Jérman Ernst Klenk di 1942 kana lipid énggal diasingkeun tina sél ganglion otak. Mangrupikeun molekul anu diwangun ku glycosphingolipid (ceramides sareng oligosaccharides) sareng hiji atanapi langkung asam sialik anu aya hubunganana sareng ranté gula. Mangrupikeun komponén mémbran sitoplasma anu ngatur kajadian transduksi sinyal sélular. Langkung ti 60 jinis gangliosides dipikaterang, sareng bédana utama antara aranjeunna nyaéta posisi sareng jumlah résidu NANA.

Ganglioside GT1b mangrupikeun salah sahiji seueur gangliosides sareng mangrupikeun gangliosida trisialik sareng dua résidu asam sialic dihubungkeun sareng satuan galaksi internal. Éta ngagaduhan pangaruh ngahambat kana réspon imunitas humoral awak. Dina 0.1-10 μM, éta tiasa ngahambat produksi spontan tina IgG, IgM sareng IgA ku sél mononuklear getih periferal manusa. Ganglioside GT1b ogé parantos diusulkeun salaku reséptor sél host pikeun virus polyoma sél Merkel sareng salaku sarana anu tiasa memicu inféksi anu nyababkeun karsinoma sél Merkel.

Ganglioside GT1b ogé tiasa implicated dina sababaraha kanker neuronal sareng dianggap janten ganglioside anu aya hubunganana sareng metastase uteuk. Panalitiyan mendakan yén GM1, GD1a, sareng GT1b ngagaduhan pangaruh panyambutan kana faktor epidermis pertumbuhan faktor reseptor sinyal sareng adhesion sareng hijrah keratinocytes, sareng ayana aranjeunna tiasa janten biomarker anu mangpaat pikeun nganalisis poténsi metastatik otak.

Ganglioside GT1b ogé mangaruhan sistim imun. Ganglioside GT1b gaduh épék hambatan kana réspon imun humoral awak manusa sareng ngahambat imunoglobulin anu dihasilkeun ku sél mononuklear getih periferal manusa. Aya buktina yén GD1b, GT1b, sareng GQ1b tiasa ningkatkeun produksi sitokin Th1 ku ngahambat kagiatan siklase adénilat, bari ngahambat produksi Th2.

Salaku reséptor anu ngenal rupa-rupa racun struktur oligosakarida, ganglioside GT1b nyaéta reséptor anu ngaluarkeun baktéri Clostridium botulinum neuruloksin asup kana sél saraf. Panaliti nunjukkeun yén racun tetanus asup kana sél saraf ku sanyawa sareng GT1b sareng gangliosida sanés, nyegah pelepasan neurotransmitter dina sistem saraf pusat, sareng nyababkeun peureup spastic. The botulinum type C neurotoxin lebet kana saraf parantos naliti pangaruh apoptotic sél anu ngahasilkeun ganglioside GT1b mengikat neuroblastoma.

Salaku tambahan, ganglioside GT1b négatip ngatur gerakan sél, panyebaran, sareng adhesion ka fibronectin (FN) ngaliwatan interaksi molekul langsung sareng subunit α5 tina integrasi α5β1, pamanggihan anu tiasa dianggo pikeun ngembangkeun terapi kanker. Kombinasi GT1b sareng MAG dina beungeut neuron sahingga ngatur interaksi GT1b dina mémbran plasma tina neuron, nyababkeun ngahambat pertumbuhan neurit.

 

Kauntungan tina Ganglioside GT1b

Ganglioside GT1b mangrupikeun asam glikosolipid anu ngabentuk rakit lipid dina sél sarafonal tina sistem saraf pusat sareng terlibat dina proliferasi sél, diferensiasi, adesion, transduksi sinyal, interaksi sél-to-sél, tumorigenesis, sareng metastasis.

Réspon otoimun pikeun gangliosides tiasa nyababkeun sindrom Guillain-Barre. Ganglioside GT1b nyababkeun degenerasi neuron dopaminergic, anu tiasa nyumbang kana serangan atanapi pamekaran panyakit Parkinson.

Ganglioside GT1b mangrupikeun pamulung • radikal bébas OH, anu ngajaga otak tina karusakan mtDNA, sawan sareng peroksida lipid disababkeun ku produsén oksigén aktip.

Tumor Ehrlich nganyatakeun ganglioside GT1b, sareng anti-GT1b gaduh poténsi terapi anu hébat pikeun kanker ieu. Ganglioside ieu ogé dihubungkeun sareng sindrom Miller Fisher.

 

efek samping tina Ganglioside GT1b

Gangliosides tiasa ngabeungke kana ceramah, ngalaksanakeun salaku reséptor imunsi sareng sél, ilubiung dina sinyal sél, karsinogenesis sareng diferensiasi sél, mangaruhan pembentukan plasenta sareng pertumbuhan saraf, ngiringan stabilitas myelin sareng régenerasi saraf, sareng ngalaksanakeun virus sareng Entri pikeun racun kana sél .

Anu akumulasi ganglioside GT1b parantos dikaitkeun kana sababaraha panyakit kalebet kasakit Thailand-Sachs sareng panyakit Sandhof.

Ganglioside GT1b ngahambat réspon panyebaran sél antigen atanapi mitogén anu ngainduksi sareng parantos diidéntifikasi salaku reséptor toksin botulinum, racun langka sareng akibat fisiologis anu parah.

Ganglioside GT1b aya ampir éksklusif dina sél saraf sareng dikedalkeun dina adventitia. GT1b ngamajukeun dirobohkeun neuronal sareng formasi dendritik, anu ngahasilkeun perilaku noxious sareng ningkatkeun hyperalgesia sareng allodynia.

Ganglioside GT1b tiasa mangaruhan sistim imun. Éta ngagaduhan pangaruh ngahambat kana réspon imun humoral awak manusa sareng ngahambat imunoglobulin anu dihasilkeun ku sél mononuklear getih periferal manusa.

Salaku tambahan, Ganglioside GT1b relatif sareng panyakit ieu: influenza, guillain – garré syndrome, kolera, tetanus, botulism, leprosy and obesity.

 

rujukan:

  • Erickson, KD, Garcea, RL, sareng Tsai, B. Ganglioside GT1b mangrupikeun reséptor sél sél panyuér pikeun sél sélomomirus. Jurnal Virologi 83 (19), 10275-10279 (2009).
  • Kanda, N., sareng Tamaki, K. Ganglioside GT1b nyegah produksi immunoglobulin ku sél mononukleat getih periferal. Imunologi 96 (4), 628-633 (1999).
  • Schengrund, C.-L., DasGupta, BR, sareng Ringler, NJ Binding botulinum sareng tetanus neurotoxins ka ganglioside GT1b sareng turunanana. J. Neurochem. 57 (3), 1024-1032 (1991).
  • Gangliosides, struktur, kajadian, biologi sareng analisis ”. Perpustakaan Lipid. Paguyuban Kimiawan Minyak Amérika. Diarsipkeun tina aslina dina 2009-12-17.
  • Nicole Gaude, Jurnal Biologi Kimia, Vol. 279: 33 p. 34624-34630, 2004.
  • Elizabeth R Sturgill, Kazuhiro Aoki, Pablo HH Lopez, jsb Biosintésis tina gangliosides uteuk utama GD1a sareng GT1b. Glycobiology, Volume 22, Edisi 10, Oktober 2012, Halaman 1289–