Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0)

Maret 11, 2020

Oleoylethanolamide (OEA) mangrupikeun reséptor alpha (PPAR-alpha) agonis reséptor endogenous alpha (PPAR-alpha) agonis. Éta mangrupikeun …… ..

 


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

 

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0) pidéo

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0) Spésifikasi

 

Ngaran Produk Bubuk Oleoylethanolamide (OEA)
Ngaran kimia n-oleoylethanolamine; N- (2-Hydroxyethyl) oleamide; Oleylethanolamide;

N-oleoyl ethanolamine; Oleamide MEA; Oleoyl monoethanolamide;

Oleoyl Ethanolamide;

CAS Jumlah 111-58-0
InChIKey BOWVQLFMWHZBEF-KTKRTIGZSA-N
imut CCCCCCCCC = CCCCCCCCC (= O) NCCO
Formula molekular C20H39NO2
Beurat molekul 325.5 g / mol
Monoisotopic Massa 325.537 g · mol-1
lebur Point 59-60 ° C (138-140 ° F; 332-333 K)
golak Point 496.4 ± 38.0 ° C (Dugaang)
dénsitas 0.915 ± 0.06 g / cm3 (diprediksi)
warna Bubuk bodas
Ssiksa temp -20 ° C
Kelarutan dina étanol sareng DMSO leyur
aplikasi Widang Phamaceutical; suplemén;

 

gambaran

Oleoylethanolamide (OEA) atanapi N-Oleoylethanolamide (OEA) nyaéta molekul anu dihasilkeun dina awak, biasana dipendakan di peujit. Ngaronjatkeun bukti nunjukkeun yén OEA tiasa ngalaksanakeun salaku faktor neuroprotektif endogen sareng milu dina kadali paripolah anu aya hubunganana. Ogé, éta parantos didadarkeun salaku agén peripherally anu ngirangan asupan pangan sareng kamampuan beurat awak.

 

Naon Oleoylethanolamide (OEA)?

Oleoylethanolamide (OEA) mangrupikeun reséptor alpha (PPAR-alpha) agonis reséptor endogenous alpha (PPAR-alpha) agonis. Mangrupikeun lipid glikolamida anu alami sareng macem-macem sipat homeostasis unik sapertos kontrol napsu, kagiatan anti radang, stimulasi lipolisis sareng oksidasi asam lemak. Oleoylethanolamide tiasa dianggap hormon sumbu otak peujit. Oat, kacang, sareng bubuk koko mangrupikeun sumber pangan utama Oleoylethanolamide dina tuangeun. Nanging, jumlah Oleoylethanolamide anu dipendakan dina katuangan ieu kirang (kirang tina 2 µg / g).

Salaku medium lipid aktif biologically, oleylethanolamide (OEA) dihasilkeun dina peujit sareng jaringan-jaringan sanésna, sareng terlibat dina peraturan kasaimbangan énergi mamalia, ngatur asupan dahareun sareng metabolisme lipid, sapertos éta tiasa ngatur katuangan Vertebrate sareng beurat awak. Oleoylethanolamide nyaéta etanolamide asam lemak (FAE), hiji analog monounsaturated etanolamide asam arachidonik (anandamide), sareng antagonis fungsi anandamide. Perhatikeun yén Oleoylethanolamide béda ti anandamide, éta bebas tina reséptor cannabinoid, sareng ngalaksanakeun fungsi biologis liwat jalur-jalur sanés, ngatur kagiatan PPAR-α pikeun merangsang lipolisis. Oleoylethanolamide mangrupikeun poténsi sareng obat anti obesitas anu langkung aman anu ngagentos antagonisme CB1.

Studi preclinical nunjukkeun yén Oleoylethanolamide ogé mangrupakeun sanyawa anti-radang sareng antioksidan anu épék ngirangan épék neuroprotektif dina alkohol. Administrasi eksogenous Oleoylethanolamide sacara efektif bisa nyegah karacunan proinflamatis TLR4-ditengahkeun ku alkohol, teras ngirangan pelepasan cytokine proinflamatik sareng chemokines, setéh oksidatif sareng nitrosative, sareng pamustunganana nyegah karusakan saraf di korteks frontal tina rodénsia.

 

Sumber ti Oleoylethanolamide (OEA)

Aya dua sumber pikeun nyandak Oleoylethanolamide (OEA), hiji nyaéta tina pepelakan alam, sareng anu sanésna nyaéta disintésis murni di laboratorium.

Achyranthes Aspera, pituin India, Cina sareng seueur nagara-nagara Asia anu sanés, nyarios ngandung Ooylethanolamide OEA. Masalah ti Oleoylethanolamide alami-sourced nyaéta yén ngan aya ekstrak rasio anu sayogi, 15: 1 mangrupikeun spésifik anu populer, sareng éta henteu sakumaha anu ditarepkeun ku para palanggan atanapi produsén suplement. Tangtosna, éta tiasa langkung saé, tapi hargana bakal luhur pisan, ku sabab éta henteu praktis pikeun nyiptakeun Oleoylethanolamide OEA alami sacara seueur.

Sumber utama Oleoylethanolamide disintésis tina asam oleic, dilayanan salaku prékursor N-oleoyl-phosphatidylethanolamine, anu teras dibersih ku N-acyl-phosphatidylethanolamine-selektif fosfolipase D (PLD) pikeun ngabebaskeun Oleoylethanolamide OEA.

Oleoylethanolamide mangrupakeun métabolit alami asam oleic. Ku sabab eta, katuangan anu kontra asam oleic mangrupikeun sumber langsung OEA.

 

Kumaha cara Oleoylethanolamide (OEA) damel?

Dina jalma anu obese, OEA tiasa ngatur homeostasis énergi sareng napsu utamina ku aktivasina tina sagala rupa resépér kaasup proksifin-diaktipkeun reséptor-α (PPAR-α), reséptor g-protein-gandeng 119 (GPR119) sareng reséptor poténsial cation channel subfamily V (TRPV1). Mémang, OEA ngaktifkeun reséptor ieu sareng ngalambatkeun inisiasi tuang, ngirangan ukuran tuangeun, ngirangan sela antara tuangeun tuang sareng tungtungna ngarobih beurat awak.

Sumawona, sababaraha studi ékspérimén nunjukkeun yén OEA ogé neken éksprési IL-6, interleukin-8 (IL-8), molekul adhesion antar-molekul-1 (ICAM-1) sareng molekul adhesion sél vaskular-1 (VCAM-1) dina TNF -α ngainduksi peradangan dina sél endothelial urat umbilik manusa ngaliwatan aktivasina reséptor peradangan. OEA ogé ngahambat jalur nuklir kappa-B (NF-kB) jalur dina awak. Dina survey YT dkk, OEA (50 µmol / L) ngahambat éksprési VCAM-1 anu diinduksi TNF-α dina HUVEC.

 

Mangpaat tina Oleoylethanolamide (OEA)

Bubuk Oleoylethanolamide (OEA) alus pikeun leungit beurat salaku regulator napsu sareng ngarojong tingkat kolesterol séhat dina sawawa.

 

Oleoylethanolamide (OEA) salaku pangimeutan Appetite

Nindeskeun napsu sahingga ngurangan asupan dahareun mangrupikeun cara anu efektif pikeun ngontrol keseimbangan énergi sareng beurat awak. Kusabab suprési napsu mangrupikeun titik pengendalian énergi (makanan), ngatur napsu penting dina ngatur beurat awak séhat, khususna lamun digabungkeun sareng pilihan gaya hirup sadar anu ngalebetkeun perhatian kana asupan dahareun anu leres, suplemén dietary, sareng latihan.

Suplemén Oleoylethanolamide ngabantosan ngatur métabolisme lipid, ngabantosan ngontrol lapar ku ngirimkeun pesen anu nyerep napsu kana uteuk sareng parantos nunjukkeun pikeun nurunkeun tingkat trigliserida sareng koléstérol getih.

 

Oleoylethanolamide pikeun manajemén lemak awak

OEA mangrupikeun mékanisme periferal anu langkung aman anu ngatur napsu sareng pengeluaran énérgi.

Balukar tina OEA munggaran ditaliti sabab ngabédakeun kasaruaan sareng kimia sanés, hiji cannabinoid anu katelah anandamide. Cannabinoids aya hubunganana sareng pepelakan Cannabis, sareng anandamides anu aya dina pepelakan (sareng ganja) tiasa nambihan kahayang jalma pikeun merem ku nyababkeun réspon dahar. Numutkeun ka Wikipedia, Oleoylethanolamide mangrupikeun analogi monounsaturasi tina anandamide endocannabinoid. Sanaos OEA ngagaduhan struktur kimia anu ampir sami sareng anandamide, pangaruhna kana dahar sareng ngatur beurat béda-béda. Teu kawas anandamide, OEA tindakan sacara mandiri tina jalur cannabinoid, ngatur kagiatan PPAR-α pikeun merangsang lipolisis.

 

Olah raga tanaga Oleoylethanolamide

Saha waé milarian kasehatan liwat binaraga di gim. OEA beuki populér pikeun binaragawan. Dina widang suplemén binaraga, TTA (asam tetradecylthioacetic) sering dianggo sinergis sareng oleoylethanolamide (OEA), duanana ogé ngabantosan lemak sareng ngirangan rasa lapar. TTA ogé tiasa ngajangjikeun diantara suplemén anti-gajih, sabab sigana ngabakar gajih bebas tina latihan; Hasil awal nunjukkeun yén awak ngan ukur muncul "ngaleupaskeun" gajih tina diri sorangan tinimbang kudu ngiringan teu kabeuleum ku kagiatan fisik.

Oleoylethanolamide (OEA) ngirangan trigliserida sareng koléstérol, sareng, digabungkeun sareng antagonis cannabinoid, blok kauntungan beurat awak sareng ningkatkeun dyslipidaemia dina modél sato obesitas.

Salaku tambahan, administrasi sistemik oleoylethanolamide parantos kapanggih pikeun modulate homeostasis glukosa, ogé ngaluarkeun insulin sareng sinyal insulin dina dua hépatosit sareng adipocytes.

Sababaraha rereearch nunjukkeun yén suplement oleoylethanolamide gaduh épék positip dina kahariwang, sareng langkung seueur jalur sareng buktina diperyogikeun pikeun ngadukung.

 

Kumaha ngagunakeun Oleoylethanolamide OEA

 

Oefek samping leoylethanolamide

Oleoylethanolamide OEA énggal-énggal pikeun pasar suplemén, sareng teu aya pangaruh parah anu parah dilaporkeun. AS Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) teu ngagaduhan masalah ngeunaan kaamanan OEA. Dina kahirupan sapopoé, oleoylethanolamide mangrupikeun alternatif anu leungitna beurat, anu dianggo pikeun ngukur sajauh katabolisme dina saluran gastro-peujit, ngabantosan ngirangan gajih tanpa aya pangaruh anu henteu dihaja.

 

Oleoylethanolamide takeran

Teu aya dosis anu disarankeun sacara umum pikeun oleoylethanolamide saprak suplemén oleoylethanolamide tetep henteu kasohor sareng dina tahap awal na. RiduZone mangrupikeun bubuk OEA anu munggaran dipasang dina taun 2015.

Dosis oleoylethanolamide anu disarankeun nyaéta salah sahiji kapsul 200mg lamun dicandak tanpa kombinasi

Panaliti nunjukkeun yén anjeun ogé tiasa nurunkeun atanapi ningkatkeun dosis poéan pikeun beurat awak anjeun.

100mg pikeun jalma 150lb

145mg pikeun jalma 200lb

180mg pikeun jalma 250lb

 

Aplikasi tina Oleoylethanolamide (OEA)

Bubuk Oleoylethanolamide parantos dianggo dina suplemén Perawatan Kaséhatan, dilakukeun kana kapsul Hard atanapi tablet pikeun Ngabugaran kaleungitan.

 

rujukan:

  • Gaetani S, Oveisi F, Piomelli D (2003). "Modulasi pola tuangeun dina beurit ku mediator lipid anorexic oleoylethanolamine". Neuropsychopharmacology. 28 (7): 1311-6. doi: 10.1038 / sj.npp.1300166. PMID 12700681.

 

  • Lo Verme J, Gaetani S, Fu J, Oveisi F, Burton K, Piomelli D (2005). "Peraturan asupan katuangan ku oleoylethanolamine". Sél. Mol. Kahirupan sci. 62 (6): 708-16. doi: 10.1007 / s00018-004-4494-0. PMID 15770421.

 

  • Giuseppe Astarita; Bryan C. Rourke; Johnnie B. Andersen; Jin Fu; Janet H. Kim; Albert F. Bennett; James W. Hicks & Daniele Piomelli (2005-12-22). "Paningkatan postprandial mobilisasi oleoylethanolamine dina peujit alit tina python Burma (Python molurus)". Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 290 (5): R1407 – R1412. doi: 10.1152 / ajpregu.00664.2005. PMID 16373434.

 

  • Gaetani S, Kaye WH, Cuomo V, Piomelli D (Séptémber 2008). "Peran endocannabinoids sareng analogana dina obesitas sareng gangguan dahar". Tuang Ngabobodo Beurat. 13 (3): e42-8. PMID 19011363.

 

  • Serrano A, dkk. Oleoylethanolamide: épék dina pamancar hypothalamic sareng péptida usus ngatur asupan dahareun. Neuropharmacology. (2011)