+ 86 (1360) 2568149 info@phcoker.com

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0)

Oleoylethanolamide (OEA) nyaéta agonis reséptor peroksida peroksida endogenous (PPAR-alpha). Éta mangrupikeun …… ..


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

gambaran

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0) Spésifikasi

Ngaran Produk Oleoylethanolamide (OEA)
Ngaran kimia n-oleoylethanolamine; N- (2-Hydroxyethyl) oleamide; Oleylethanolamide;

N-oleoyl ethanolamine; Oleamide MEA; Oleoyl monoethanolamide;

Oleoyl Ethanolamide;

CAS Jumlah 111-58-0
InChIKey BOWVQLFMWHZBEF-KTKRTIGZSA-N
imut CCCCCCCCC = CCCCCCCCC (= O) NCCO
Formula molekular C20H39NO2
Beurat molekul 325.5 g / mol
Monoisotopic Massa 325.537 g · mol-1
lebur Point 59-60 ° C (138-140 ° F; 332-333 K)
golak Point 496.4 ± 38.0 ° C (Dugaang)
dénsitas 0.915 ± 0.06 g / cm3 (diprediksi)
warna bodas
Ssiksa temp -20 ° C
Kelarutan dina étanol sareng DMSO leyur
aplikasi Widang Phamaceutical; suplemén;

Naon Oleoylethanolamide (OEA)?

Oleoylethanolamide (OEA) nyaéta agonis reséptor peroksida peroksida endogenous (PPAR-alpha). Ieu mangrupakeun lipid glikolamida sacara alami anu ngagaduhan rupa-rupa sipat homeostasis unik sapertos kadali napsu, kagiatan anti radang, stimulasi lipolysis sareng oksidasi asam lemak. Oleoylethanolamide bisa dianggap hormon sumbu otak peujit. Oatmeal, kacang, jeung bubuk koko mangrupakeun sumber pangan utama tina Oleoylethanolamide dina tuangeun. Tapi, jumlah Oleoylethanolamide anu aya dina pangan ieu rendah (kurang ti 2 µg / g).

Salaku medium lipid aktif biologically, oleylethanolamide (OEA) dihasilkeun dina peujit sareng jaringan-jaringan sanésna, sareng terlibat dina peraturan kasaimbangan énergi mamalia, ngatur asupan dahareun sareng metabolisme lipid, sapertos éta tiasa ngatur katuangan Vertebrate sareng beurat awak. Oleoylethanolamide nyaéta etanolamide asam lemak (FAE), hiji analog monounsaturated etanolamide asam arachidonik (anandamide), sareng antagonis fungsi anandamide. Perhatikeun yén Oleoylethanolamide béda ti anandamide, éta bebas tina reséptor cannabinoid, sareng ngalaksanakeun fungsi biologis liwat jalur-jalur sanés, ngatur kagiatan PPAR-α pikeun merangsang lipolisis. Oleoylethanolamide mangrupikeun poténsi sareng obat anti obesitas anu langkung aman anu ngagentos antagonisme CB1.

Studi preclinical nunjukkeun yén Oleoylethanolamide ogé mangrupakeun sanyawa anti-radang sareng antioksidan anu épék ngirangan épék neuroprotektif dina alkohol. Administrasi eksogenous Oleoylethanolamide sacara efektif bisa nyegah karacunan proinflamatis TLR4-ditengahkeun ku alkohol, teras ngirangan pelepasan cytokine proinflamatik sareng chemokines, setéh oksidatif sareng nitrosative, sareng pamustunganana nyegah karusakan saraf di korteks frontal tina rodénsia.

Naon pagawean Oleoylethanolamide (OEA)?

Dina jalma anu obese, OEA tiasa ngatur homeostasis énergi sareng napsu utamina ku aktivasina tina sagala rupa resépér kaasup proksifin-diaktipkeun reséptor-α (PPAR-α), reséptor g-protein-gandeng 119 (GPR119) sareng reséptor poténsial cation channel subfamily V (TRPV1). Mémang, OEA ngaktifkeun reséptor ieu sareng ngalambatkeun inisiasi tuang, ngirangan ukuran tuangeun, ngirangan sela antara tuangeun tuang sareng tungtungna ngarobih beurat awak.

Leuwih ti éta, sababaraha panalitian ékspérimén nunjukkeun yén OEA ogé nyekepkeun ekspresi IL-6, interleukin-8 (IL-8), molekul adhesion intercellular-1 (ICAM-1) sareng molekul adhesion sél vaskular-1 (VCAM-1) dina TNF - sareng ngainduksi peradangan dina sél endothelial umbilikical manusa ngaliwatan aktivasina reséptor radang. OEA ogé ngahambat jalur kappa-B (NF-kB) faktor nuklir dina awak. Dina survey YT et al, OEA (50 µmol / L) ngahambat ekspresi VCAM-1 ngainduksi TNF-α dina HUVEC.

Mangpaat tina Oleoylethanolamide (OEA)

Salaku sambetan seramidase, agonis endogenous reséptor GPR119, Oleoylethanolamide efektif ngalawan kasakit neurodegenerative, anti-atherosclerosis, apoptosis, relief nyeri, metabolisme lipid, sareng sél dina islet β sél. Perlindungan sareng panyakit métabolik sanésna gaduh pangaruh pelindung anu saé. Salaku tambahan, éta tiasa ngirangan lemak awak ku ngadalikeun napsu, ngontrol beurat, sareng ngahontal leungitna beurat. Oleoylethanolamide ogé miboga kamampuan pikeun ngirangan radang sareng nurunkeun tingkat koléstérol.

Panggunaan Oleoylethanolamide (OEA)

  • Widang Phamaceutical Suplemén dietary
  • Gaetani S, Oveisi F, Piomelli D (2003). "Modulasi pola tuang beurit ku beurit ku mediator anidoksic oleoylethanolamine". Neuropsychopharmacology. 28 (7): 1311-6. doi: 10.1038 / sj.npp.1300166. PMID 12700681.
  • Lo Verme J, Gaetani S, Fu J, Oveisi F, Burton K, Piomelli D (2005). "Perda asupan pangan ku oleoylethanolamine". Sél. Mol. Hirup Sci. 62 (6): 708-16. doi: 10.1007 / s00018-004-4494-0. PMID 15770421.
  • Giuseppe Astarita; Bryan C. Rourke; Johnnie B. Andersen; Jin Fu; Janet H. Kim; Albert F. Bennett; James W. Hicks & Daniele Piomelli (2005-12-22). "Peningkatan pasca gerakan mobilitas oleoylethanolamine dina peujit leutik tina Python Burma (Python molurus)". Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 290 (5): R1407-R1412. doi: 10.1152 / ajpregu.00664.2005. PMID 16373434.
  • Gaetani S, Kaye WH, Cuomo V, Piomelli D (Séptémber 2008). "Peran endocannabinoid sareng analogna dina obesitas sareng gangguan tuangeun". Ngonsumsi Berat Gangguan. 13 (3): e42-8. PMID 19011363.
  • Serrano A, dkk. Oleoylethanolamide: épék dina pamancar hypothalamic sareng péptida usus ngatur asupan dahareun. Neuropharmacology. (2011)

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.


video

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0) video

KoA

Rujukan & citations produk