+ 86 (1360) 2568149 info@phcoker.com

Uyah disodium NADP (24292-60-2)

Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADP +) mangrupikeun kofactor anu dianggo dina réaksi anabolik. en-Nicotinamide adénine ……


status: Dina Massa Produksi
unit: 25kg / Drum

gambaran

β-Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat uyah disodium (NADP disodium uyah) Specifications

Ngaran Produk β-Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat uyah disodium (uyah disodium NADP)
Ngaran kimia Disodium NADP; Disodium fosfat Nadida; NADP; β-NADP; Asam disodium disuksiat Triphosphopyridine;
CAS Jumlah 24292-60-2
InChIKey UNRRSQIQTVFDLS-WUEGHLCSSA-L
imut C1=CC(=C[N+](=C1)C2C(C(C(O2)COP(=O)([O-])OP(=O)(O)OCC3C(C(C(O3)N4C=NC5=C(N=CN=C54)N)OP(=O)([O-])[O-])O)O)O)C(=O)N.[Na+].[Na+]
Formula molekular C21H26N7Na2O17P3
Beurat molekul 787.37
Monoisotopic Massa 787.039342 g / mol
lebur Point 175-178 ° C
warna koneng
Ssiksa temp -20 ° C
cai kaleyuran > 50 g / L
aplikasi Coénzim dina oksidasi aérobik sareng anaérob

Naon ari β-Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat uyah disodium (uyah disodium NADP)?

Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADP +) mangrupikeun kofactor anu dianggo dina réaksi anabolik. β-Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat disodium uyah mangrupikeun uyah disodium tina NADP +, nya éta koénzim anu dipikabutuh pikeun férméntasi alkohol dina glukosa sareng dehidrogenasi oksidatif bahan-bahan sanés. Sareng aya kajadianana lega dina jaringan hirup, utamina haté.

Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADP) sareng NADPH ngabentuk pasangan redox. Rasio NADPH / NADP ngatur poténsi redoks intrakélular, utamina respon anaérob, sahingga mangaruhan réspon métabolik na awak. Conto nyaéta sintésis lipid jeung nukléat. NADP ogé pasangan koénzim dina rupa-rupa sistem cytochrome P450 sareng sistem réaksi oxidase / reductase sapertos sistem thioredoxin reductase / thioredoxin.

NADPH nyayurkeun panurunan tina réaksi biosynthetic sareng nyayogikeun efek redoks pikeun nyegah karacunan spésiés oksigén réaktif (ROS), ku kituna ngalahirkeun glutathione (GSH). Éta ogé dipaké dina jalur anabolik sapertos sintésis koléstérol sareng asam lemak Sambungan Chain.

Salaku tambahan, sistem NADPH ogé tanggung jawab ngahasilkeun radikal bébas dina sél imun ngaliwatan NADPH oxidase. Radikal bébas ieu dianggo pikeun ngancurkeun patogen dina prosés anu disebut mérek ambegan. Éta mangrupikeun pangurangan sami tina sumber béno sitokrom P450 PXNUMX, stéroid, alkohol, sareng ubar.

aplikasi tina β-Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat disodium uyah

Nicotinamide adenine dinucleotide fosfat (NADP) sareng NADPH ngabentuk pasangan redox. NADP / NADPH mangrupikeun koénzim anu ngadukung réaksi redoks ngalangkungan angkutan éléktron dina rupa-rupa panawaran, khususna réaksi anaérob sapertos lipid sareng sintésis asam nukléat. NADP / NADPH mangrupikeun pasangan koénzim dina sagala rupa sistem sitokrom P450 sareng sistem réaksi oksidase / réduktase, sapertos sistem rediorase / thioredoxin thioredoxin.

Énzim séjén anu ngagunakeun NADP salaku koénzim nyaéta: Alkohol dehydrogenase: NADP gumantung; ADH Aromatik: NADP gumantung; Ferredoxin-NADP réduksi; Énergi L-Fucosa; Gabase; Transferase uridyl galaktosa-1-fosfat; Dehidrogenase glukosa; L-Glutamic dehydrogenase; Glycerol dehydrogenase: NADP khusus; Dehidrogenase Isositrik; Énzim malic; 5,10-Methylenetetrahydrofolate dehidrogenase; 6-Phosphogluconate dehydrogenase and Succinic semialdehyde dehydrogenase.

rujukan:

  • Hashida SN, Kawai-Yamada M. Inter-Organelle NAD Métabolisme Nunjukkeun Lampu Narékahan NADP Terang dina Tutuwuhan. Pabrik hareupeun Sci. 2019 Jul 26; 10: 960. doi: 10.3389 / fpls.2019.00960. eCollection 2019. PMID: 31404160. PMCID: PMC6676473.
  • Tak U, Vlach J, Garza-Garcia A, William D, Danilchanka O, de Carvalho LPS, Saad JS, Niederweis M. Tangkal toksik tuberkulosis nyaéta NAD + sareng NADP + glikololase sareng sipat énzim béda.J Biol Chem. 2019 Mar 1; 294 (9): 3024-3036. doi: 10.1074 / jbc.RA118.005832. Epub 2018 Dec 28. PMID: 30593509. PMCID: PMC6398120.
  • Liang J, Huang H, Wang S. Distribusi, Évolusi, Mekanisme Catalitik, sareng Fungsi Fisiologis tina Éléktron-Bifurcating Berbasis Flipin NADH-Dependent Ngurangan Ferredoxin: NADP + Oxidoreductase. Hareupeun Microbiol. 2019 Mar 1; 10: 373. doi: 10.3389 / fmicb.2019.00373. eCollection 2019. PMID: 30881354. PMCID: PMC6405883.
  • Kawai S, Murata K. "Struktur sareng fungsi tina kinase NAD sareng fosfatase NADP: énzim penting anu ngatur kasaimbangan intrakélular ti NAD (H) sareng NADP (H)". Biosains, Biotéhnologi, sareng Biokimia. 72 (4): 919-30. doi: 10.1271 / bbb.70738. PMID 18391451.
  • Hanukoglu I. "Konservasi Antawisna Énzim-Coénzimme dina FAD sareng NADP Binding Adrenodoxin Reductase-A Enzimme Ubiquitous". Jurnal Évolusi Ékonomi. 85 (5-6): 205-218. Bibcode: 2017JMolE..85..205H. doi: 10.1007 / s00239-017-9821-9.PMID 29177972.

PRECAUTION AND DISCLAIMER:

Bahan Ieu Dijual Kanggo Anggo Panaliti Hungkul. Sarat Kaayaan Larapkeun. Henteu Kanggo Konsumsi Manusa, atanapi Kedokteran, Pangajaran sarta Palatihan Atikan, atanapi Kangge Bumi.


video

Uyah disodium NADP (24292-60-2) video

KoA

Rujukan & citations produk