Palmitoylethanolamide (PEA) Ihtisar

Aya dilaporkeun yén Administrasi Pangan sareng Narkoba disatujuan pikeun ngalebetkeun aplikasi pikeun uji klinis pikeun ngubaran COVID-19 ku ngagunakeun ubar sintétik anu niru tindakan hiji molekul anu aya dina ganja.

Obat sintétik, disebat palmitoylethanolamide ultramicronized (mikro PEA), dipercaya janten anti radang. Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun "asam lemak anu alami" anu sami sareng endocannabinoid, salah sahiji rangkéan molekul anu aya dina ganja dina udagan anu reseptor CB2. Reséptor CB2 panginten modulate duanana peradangan sareng nyeri di sakujur awak manusa.

Kusabab [mikro PEA] parantos dianggo di Éropa salami 20 taun, sababaraha panyawat kasehatan Italia nganjurkeun panggunaan mikro PEA pikeun ngubaran penderita COVID-19 sareng aranjeunna mendakan sababaraha kasuksésan.

COVID-19 parna dicirikeun ku réspon peradangan anu over-exuberant anu tiasa nyababkeun badai sitokin. "Mikro PEA sanés pembunuh virus, tapi aranjeunna yakin éta tiasa ngirangan réspon imunitas, anu tiasa fatal.

 

Naon Palmitoylethanolamide (PEA)?

Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun lipid anu lumangsung sacara alami di awak urang dina kategori asam lemak amida. Éta sahingga lipid endogen. PEA ogé sacara alami ngahasilkeun tutuwuhan sareng sato.

Palmitoylethanolamide (PEA) tiasa dipendakan dina tuangeun sapertos susu, kacang kécap, kacang kebon, lesitin kécap, daging, endog sareng kacang.

Juara Hadiah Nobel Levi-Montalcini ngaidéntifikasi Palmitoylethanolamide (PEA) salaku molekul alami, ngajelaskeun nilaina dina ngubaran inféksi kronis sareng nyeri. Saatos kapendakanana, ratusan studi ilmiah parantos dilaksanakeun pikeun nunjukkeun yén éta efektif pisan sareng aman dianggo. Palmitoylethanolamide (PEA) dijelaskeun dina tulisan ilmiah salaku a ubar nyeri alami.

 

Palmitoylethanolamide (PEA)

Palmitoylethanolamide kauntungan - Naon sababna Palmitoylethanolamide?

Palmitoylethanolamide (PEA) nyaéta amida asam lemak sareng disintésis sareng meta dina jero awak urang pikeun régulasi sababaraha fungsi. Mangrupikeun amida asam lemak endogen, kagolong kana kelas agonis faktor nuklir. Palmitoylethanolamide (PEA) saleresna leres-leres dipanggihan dina seueur modél sato radang, sareng dina sababaraha tés médis.

Mangrupikeun ubar nyeri alami sareng tiasa dianggo pikeun nyeri kronis sareng peradangan. Éta ogé nandakeun pangaruh anu nguntungkeun sanés sapertos nyeri neuropathic, fibromyalgia, sababaraha sclerosis, tatu galur berulang, inféksi saluran pernapasan, sareng seueur gangguan sanés.

Sababaraha kauntungan palmitoylethanolamide dilaporkeun kaasup;

 

abdi. Ngarojong kasihatan uteuk

Mangpaat Palmitoylethanolamide dina ningkatkeun kaséhatan otak dipatalikeun sareng kamampuan pikeun ngalawan peradangan neural sareng ogé promosi sél saraf. Ieu kacatet deui sareng jalma-jalma anu kakurangan tina gangguan neurodegenerative sareng stroke.

Salaku conto, dina panilitian ngeunaan 250 jalma anu kaserang stroke, suplemén palmitoylethanolamide anu dikaluarkeun sasarengan luteolin didakan ningkatkeun kamampuan. PEA dipendakan pikeun ningkatkeun memori, kaséhatan otak umum ogé fungsi dinten-dinten. Épék ieu bubuk palmitoylethanolamide diperhatoskeun 30 dinten saatos suplementasi sareng ningkat langkung sabulan deui.

 

ii. Ngaleungitkeun tina sababaraha nyeri sareng Peradangan

Élmuwan masihan bukti-bukti anu ageung tina palmitoylethanolamide lega sipat sipat. Kanyataanna, palmitoylethanolamide nawarkeun relief nyeri ka sababaraha jinis nyeri sareng peradangan. Sababaraha studi anu nunjukkeun sipat lega palmitoylethanolamide nyaéta;

Dina panilitian anu ngalibatkeun sato, suplemén palmitoylethanolamide sapanjang sareng quercetin kapendak nawiskeun panawaran tina nyeri sendi ogé ningkatkeun fungsi gabungan sareng panangtayungan tulang rawan tina karusakan.

Sababaraha studi awal nunjukkeun yén PEA tiasa ngabantosan ngirangan saraf saraf di penderita diabetes (neuropathy diabetes).

Dina ulikan anu sanés sareng 12 urang, dosis palmitoylethanolamide 300 sareng 1,200 mg / dinten anu dipasihkeun sakitar 3 dugi ka 8 minggu kapendak nurunkeun intensitas nyeri kronis sareng neuropathic.

Ulikan ngeunaan 80 pasien anu nandang sindrom Fibromyalgia mendakan yén PEA salian obat séjén pikeun karusuhan anu berpotensi nurunkeun nyeri.

Salajengna, sababaraha paniliti sanés nunjukkeun palmitoylethanolamide poténsial nyeri kaasup ngagentos tina nyeri panggul, nyeri sciatic, nyeri deui, nyeri kanker antara anu sanésna.

 

iii. Ngabantosan ngirangan gejala déprési

PEA sacara henteu langsung mangaruhan reséptor anu tanggung jawab pikeun wanda. Sababaraha studi nunjukkeun palmitoylethanolamide kahariwang relief salaku peran konci dina merangan déprési.

Dina studi 58 pasien sareng déprési, palmitoylethanolamide suplemén jam 1200 mg / dinten sareng obat antidepresan (citalopram) dikaluarkeun salami 6 minggu dipanggihan nyata ningkatkeun wanda sareng gejala depresi umum.

 

iv. Éta ngagentos tiis biasa

Mangpaat Palmitoylethanolamide dina ngahijikeun hawa tiis umum dina kamampuan nya pikeun ngancurkeun virus anu nanggung kana tiis (virus influenza). Héran, tiis umum lumangsung sacara lega sareng mangaruhan ampir unggal jalma khususna jalma anu ngagaduhan kekebalan.

Panaliti sareng 900 prajurit ngora nunjukkeun yén dosis palmitoylethanolamide 1200 mg per dinten ngirangan waktos anu dicandak ku pamilon anu dudung tina tiris sareng ogé gejala sapertos nyeri sirah, muriang, nyeri tikoro.

Palmitoylethanolamide (PEA)

v. Nurunkeun gejala sclerosis insular (sababaraha)

Kalayan sipat anti-radang palmitoylethanolamide anu kabuktian, PEA pasti cocog pikeun ngubaran sababaraha sclerosis.

Dina ulikan ngeunaan 29 pasien anu menderita sababaraha sclerosis canggih, PEA nambihan ka dosis standar interferon IFN-β1a kapanggih pikeun nurunkeun nyeri ogé ningkatkeun kualitas hirup pasien.

 

vi. Palmitoylethanolamide ningkatkeun métabolisme

Palmitoylethanolamide (PEA) sanggup ngaitkeun ka PPAR- α, reséptor anu tanggung jawab pikeun metabolisme, napsu, leungitna beurat sareng ngaduruk lemak. Nalika reséptor PPAR- α dipicu anjeun ngalaman tingkat énergi tinggi anu ngabantosan awak ngaduruk langkung gajih dina latihan maka anjeun ngirangan beurat.

 

vii. Palmitoylethanolamide tiasa nurunkeun napsu anjeun

Poténsi leungitna beurat Palmitoylethanolamide ieu nunjukkeun dina kamampuan pangaruh pangaruh napsu anjeun. Sarupa pikeun ningkatkeun métabolisme, nalika reséptor PPAR-α diaktipkeun éta ngabalukarkeun rarasaan pinuh bari dahar sahingga ngabantosan anjeun ngontrol jumlah kalori anu dikonsumsi.

Salajengna, PEA dianggap étanolamida asam lemak anu maénkeun peran konci dina ngalaksanakeun kabiasaan. Dina studi beurit overiectomized kalayan beurat beurat, suplemén PEA dina 30 mg / kg beurat awak pikeun 5 minggu kapanggih sacara signifikan nurunkeun asupan, massa lemak sareng akibatna beurat awak.

 

viii. Épék anti-radang Palmitoylethanolamide nalika latihan

Hiji tiasa ngalaman nyeri sareng peradangan nalika sareng saatos latihan kusabab beurat beurat. Nya, suplemén PEA tiasa ngabantosan nyegah ieu ku ngarangsang kagiatan anti radang tina reséptor PPAR- α. Palmitoylethanolamide ogé tiasa ngahambat pelepasan énzim peradangan dina jaringan adiposa manusa.

 

Saha anu kedah nyandak suplemén Palmitoylethanolamide (PEA)?

Suplemén Palmitoylethanolamide (PEA) pas pikeun sagala sangsara tina nyeri parah atanapi peradangan sareng saha waé anu museurkeun leungitna beurat naha nginum obat atanapi henteu. PEA parantos katingal pikeun ningkatkeun kaéstasi ubar sanés. Ieu mangrupikeun pilihan kanggo anu henteu mendakan lega dina ngagunakeun pembunuh nyeri anu resep.

Palmitoylethanolamide kahariwang relief mangrupikeun atribut anu hadé pikeun saha waé anu résiko déprési atanapi sangsara ku déprési kedah nyandak PEA.

Salajengna, hiji bakal langkung seueur PEA tina suplemén ti saprak pabrik ngahasilkeun formulasi anu ningkatkeun bioavailability palmitoylethanolamide dina awak anjeun.

 

Naon PEA diturunkeun?

PEA sacara alami dihasilkeun dina awak urang ogé ku sato jeung tatangkalan. Nanging, pikeun jalma anu nyeri atanapi peradangan kronis, PEA lumangsung dina jumlah anu teu cekap ku kabutuhan suplemén PEA.

Palmitoylethanolamide tiasa diturunkeun tina sumber kadaharan anu beunghar protéin sapertos susu, daging, kacang kedele, lesitin kécap, kacang sareng kacang kebon diantarana waé. Nanging, PEA anu diala tina sumber kadaharan dina jumlah sakedik. Hal ieu ngajadikeun palmitoylethanolamide produksi masal perlu pikeun nyumponan kabutuhan diét ieu.

 

Naha PEA ngajantenkeun anjeun luhur?

Phenethylamine sareng Palmitoylethanolamide duanana tiasa nyauran PEA, tapi produkna béda-béda pisan.

Phenethylamine (PEA) mangrupikeun sanyawa organik, alkaloid monoamin alami, sareng jejak amina, anu janten stimulan sistem saraf pusat di manusa. Phenethylamine ngarangsang awak ngadamel bahan kimia tinangtu anu berperan dina déprési sareng kaayaan jiwa sanés.

Dicandak dina dosis 500mg-1.5g per dosis, unggal sababaraha jam, PEA nyayogikeun pangguna rasa euforia, énergi, stimulasi, sareng karaharjaan sacara umum.

Nanging, mangga diémutan yén Phenethylamine (PEA) sanés Palmitoylethanolamide (PEA). Suplemén Phenethylamine teu acan disahkeun ku FDA kanggo panggunaan médis. Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun zat alami anu dihasilkeun ku awak; éta épéktip pisan sareng aman dianggo salaku suplemén pikeun nyeri sareng peradangan.

 

Nyaéta PEA suplemén aman?

Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun zat alami anu dihasilkeun ku awak; éta épéktip pisan sareng aman dianggo salaku suplemén pikeun nyeri sareng peradangan. Henteu aya efek samping palmitoylethanolamide anu parah dilaporkeun ogé henteu aya hubungan anu goréng sareng ubar sanésna.

 

Naon efek samping tina PEA?

Teu aya efek samping serius atanapi interaksi ubar-narkoba parantos dilaporkeun dugi ka ayeuna. Palmitoylethanolamide tiasa dicandak sasarengan sareng zat sanés. Éta ningkatkeun épék nyeri-ngaleungitkeun analgesics klasik sareng anti peradangan.

 

Naha Palmitoylethanolamide aman nalika kakandungan?

Moal dianggo ku ibu hamil.

Palmitoylethanolamide tiasa ngabantosan nutrisi ngatasi peradangan sareng nyeri kronis.

Éta ngan ukur kedah dilakukeun dina pengawasan médis.

 

Palmitoylethanolamide satengah hirup - Sabaraha lami kanggo karya kacang polong?

Palmitoylethanolamide (PEA) tiasa dicandak nginum obat nyeri sanésna atanapi nyalira, sakumaha disarankan ku ahli kasihatan anjeun, pikeun ngadukung nyeri nyeri.

Épéktipitas pikeun nyeri nyeri 8 jam

Hasil variabel; hasilna dina 48 jam di sababaraha urang, tapi nganggo salami 8 minggu kanggo hasil maksimal, tiasa dianggo jangka panjang pikeun nyeri neurologis kronis.

 

Kumaha carana PEA dianggo pikeun nyeri?

Panilitian parantos nunjukkeun yén PEA ngagaduhan sipat anti-radang sareng anti-nociceptive sareng nyandak éta sacara rutin tiasa ningkatkeun réspon alami awak anjeun kana nyeri ku ngaleueut réspon sél sistem saraf anu nyababkeun nyeri.

Palmitoylethanolamide ogé dianggo sacara teu langsung pikeun ngainduksi kagiatan sababaraha reséptor sapertos reséptor cannabinoid. PEA sacara teu langsung ngarangsang reséptor kannabinoid (CB1 sareng CB2) ku kalakuan salaku énzim (FAAH -fatty acid amide hydrolase) aub dina rusakna anandamide cannabinoid. Ieu ngabantosan dina ningkatkeun tingkat anandamide dina awak urang, anu tanggung jawab rélaxasi sareng merangan nyeri.

 

Naon PEA pikeun ngagentos nyeri?

Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun zat alami anu dihasilkeun ku awak; éta mangrupikeun amida asam lemak endogen, kagolong kana kelas faktor agonis nuklir, sareng tiasa dianggo salaku suplemén pikeun pangobatan nyeri sareng peradangan. PEA mangrupikeun molekul alami, pelindung, lemak anu dihasilkeun dina awak urang, ngabantosan ngadukung sarung saraf myelin pikeun fungsi saraf anu saé.

PEA nyaéta asam lemak anu kalibet dina sababaraha fungsi sélular dina peradangan sareng nyeri kronis, sareng parantos kabuktosan ngagaduhan neuroprotective, anti-radang, anti-nociceptive (anti-nyeri) sareng sipat anti-kejang. Éta ogé ngirangan motilitas gastrointestinal sareng sél kanker panyebaran, ogé mayungan endothelium vaskular dina jantung iskemik. Sering di jalma anu gaduh gangguan kronis, awak henteu ngahasilkeun cukup PEA, sahingga ku cara nyandak PEA pikeun nambihan kakurangan awak tiasa nguntungkeun dina ngabantosan kaayaan ieu.

 

Naha Pea anti radang?

Palmitoylethanolamide (PEA) mangrupikeun zat terapi anti radang anu pikaresepeun sareng tiasa ogé janji pikeun pengobatan sababaraha gangguan imun (otomatis), kalebet panyawat radang usus sareng panyakit radang CNS.

 

Naha kacang polong saé pikeun rematik?

Palmitoylethanolamide (PEA) nawiskeun manpaat pikeun rematik boh dina hal pikeun ngirangan pamekaran sareng perawatan nyeri kronis tapi ogé pikeun ngabantosan kamajuan karusakan babarengan anu pakait sareng rematik.

 

Naon ubar nyeri anu pangsaéna pikeun nyeri saraf?

PEA (palmitoylethanolamide) parantos aya ti saprak taun 1970an tapi ngagaduhan reputasi salaku agén anyar dina ngarawat peradangan sareng nyeri. Henteu aya hubungan ubar atanapi efek samping serius anu parantos dikenal.

PEA parantos nunjukkeun épéktipitas pikeun nyeri kronis sababaraha jinis pakait sareng seueur kaayaan anu nyeri, khususna sareng nyeri neuropatik (saraf), nyeri peradangan sareng nyeri visceral sapertos endometriosis sareng cystitis interstitial.

 

Kumaha carana abdi tiasa ngubaran nyeri saraf di bumi?

PEA mangrupikeun molekul lemak anu ngabantosan sarung saraf myelin pikeun fungsi saraf anu saé.

Kurangna vitamin ti grup B henteu ngan ukur tiasa nyababkeun nyeri saraf, tapi ogé ningkatkeun.

Gejala tambahan anu henteu pikaresepeun ogé tiasa kajantenan, sapertos gaya goblog, tingling sareng nyeureud tina leungeun sareng suku, asa siga anu leumpang dina kawat berduri atanapi wol katun atanapi bahkan kekeringan

leungeun jeung suku.

Sakedik teuing vitamin B1 nyababkeun gangguan dina fungsi saraf sareng akibatna kana neuropati sareng nyeri saraf. Nalika nambihan vitamin B1, nyeri naék sareng fungsi saraf ningkat. Vitamin B1 tiasa dicandak sasarengan sareng PEA, ieu nyayogikeun pangrojong optimal pikeun fungsi saraf, nyegah nyeri saraf atanapi ngorotan nyeri. Panilitian anyar nunjukkeun yén seueur jalma anu nyeri kronis, jalma lansia sareng penderita diabetes ngagaduhan jumlah vitamin ieu teu cekap dina getihna. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan yén jalma-jalma ieu henteu tiasa diubaran ngan ukur ku ubar nyeri; aranjeunna kedah

langkung ti éta. Vitamin PEA plus B ngadukung sistim saraf sareng imun dina kasus nyeri saraf.

 

Palmitoylethanolamide (PEA)

Naha Palmitoylethanolamide mangrupikeun cannabinoid?

CBD (Cannabidiol) mangrupikeun sanyawa sasari tina hémp sareng ganja. Nalika awak ngahasilkeun cannabinoid sacara alami, CBD parantos disatujuan pikeun nyumponan kabutuhan.

Cannabinoids mangrupikeun bahan kimia aktif biologis anu dihasilkeun dina awak anu jawab mémori, nyeri, napsu, sareng gerak. Élmuwan terangkeun yén cannabinoid tiasa mangpaat dina ngirangan radang sareng kahariwang, ngarusak sél kanker, nawiskeun rélaxasi dina otot sareng ogé ningkatkeun napsu.

PEA nyaéta asam amida lemak ogé dihasilkeun dina awak sareng tiasa disebat salaku cannabimimetic. Ieu hartosna meniru karya CBD dina awak anjeun.

Duanana CBD sareng PEA tindakan sacara teu langsung ku ngahambat asam lemak amida hidrolol (FAAH), anu biasana ngarusak anandamide sareng ngaruksak. Ieu ngakibatkeun tingkat anandamide anu luhur. Anandamide maénkeun peran utama dina wanda sareng motivasi ogé. Kanaékan tingkat anandamide sacara positif mangaruhan sistem endocannabinoid.

PEA parantos kéngingkeun popularitas sareng saingan sareng CBD. PEA dianggap alternatif aman pikeun CBD kusabab masalah hukum anu nyanghareupan éta ogé kanyataan yén kalolobaan jalma henteu tiasa toléran luhur 'batu' anu hadir sareng CBD.

Salajengna, PEA langkung mirah tibatan CBD. Nanging, PEA tiasa dianggo salian ti CBD pikeun ngahontal épék sinergi.

 

Naha Pea mangrupikeun endocannabinoid?

NO, Palmitoylethanolamide (PEA) nyaéta mediator lipid sapertos endokannabinoid sareng sipat analgesik sareng anti radang. PEA ngadukung ECS ​​via modulasi sinyal endocannabinoid sareng sacara teu langsung ngaktipkeun reséptor cannabinoid.

Sistem endocannabinoid (ECS) mangrupikeun sistem biologis anu penting anu ngatur sareng nyaimbangkeun rupa-rupa fungsi fisiologis dina awak. Panilitian ngeunaan ECS nyababkeun idéntifikasi henteu ngan ukur endocannabinoids sapertos anandamide (AEA) sareng 2-arachidonoylglycerol (2-AG), tapi ogé mediator lipid sapertos endocannabinoid sapertos palmitoylethanolamide (PEA). Sanyawa sapertos endocannabinoid ieu sering ngabagi jalur métabolik anu sami tina endocannabinoids tapi henteu aya hubungan anu ngariung pikeun reséptor cannabinoid klasik tipe 1 sareng tipe 2 (CB1 sareng CB2).

 

Palmitoylethanolamide (PEA) sareng Anandamide

Palmitoylethanolamide sareng anandamide aya hubunganana hubungan antawisna duanana asam lemak endogen anu amida dihasilkeun dina awak.

PEA sareng anandamide disebatkeun ngagaduhan épék sinergis dina ngubaran nyeri sareng ogé ningkatkeun pembunuh nyeri anu dianggo.

Éta ogé direcah ku énzim hidrolase asam lemak dina awak, ku sabab épékna dicapai nalika dianggo babarengan langkung seueur tibatan anu dianggo dina suplemén mandiri.

 

Palmitoylethanolamide VS Phenylethylamine

Phenethylamine mangrupakeun zat kimia anu sacara alami dihasilkeun ku awak. Hal ieu loba dianggo pikeun ningkatkeun pagelaran atlit sareng ogé tiasa ngabantosan ngaleungitkeun depresi, bantosan dina réduksi beurat sareng ningkatkeun wanda.

Palmitoylethanolamide sisi séjén nyaéta asam amida lemak anu umumna disebat nyeri tina nyeri sareng peradangan.

Dua sanyawa ieu henteu patali. Hiji-hijina anu nyambungkeun aranjeunna nyaéta aranjeunna disingget janten PEA.

 

Kumaha cara kuring nyandak Palmitoylethanolamide (PEA) suplemén?

Nalika kami nekenkeun palmitoylethanolamide kauntungan anti-radang di antara kauntungan anu sanés, éta sia pikeun nengetan sababaraha fakta anu langkung seueur ngeunaan PEA. PEA lumangsung dina partikel anu ageung sareng teu leyur dina cai, ieu nyababkeun bioavailability palmitoylethanolamide palmitoylethanolamide sareng diserepkeun.

Warta anu saé kitu, nyaéta produsén udagan formulasi anu ningkatkeun palmitoylethanolamide bioavailability kanggo pamakean maksimal dina awak anjeun. Kanggo ieu, Bubuk PEA sayogi dina bentuk bubuk normal sareng bentuk bubuk micromized.

 

Dimana ngagaleuh bubuk Palmitoylethanolamide (PEA)?

Kami dina jaman anu pikaresepeun dimana toko online parantos janten toko hiji hal pikeun sadayana kalebet pasokan massal palmitoylethanolamide. Upami anjeun nimbangkeun nyandak PEA, taliti sacara lega pikeun pabrik suplemén palmitoylethanolamide legit. Kaseueuran pangguna palmitoylethanolamide mésér éta ti toko online sareng kedah nganggap ulasanna pikeun bubuk PEA pangsaéna di pasar.

 

singkatan

AEA: Anandamide

CB1: reséptor tipe Cannabinoid I

CB2: reséptor Cannabinoid tipe II

TENGAH: Daptar Pusat Cochrane tina Percobaan Terkendali

FAAH: Hidrogol amida asam lemak

NAAA: N-acylethanolamine hydrolyzing acid amidase

NAE: N-acylethanolamines

PEA: Palmitoylethanolamid

PPARα: Alfa reséptor diaktifkeun proliferator-alfa

PRISMA-P: Item Pelaporan anu Pikaresep pikeun Tinjauan Sistematis sareng Protokol Analisis Meta

Nyeri VAS: Skala Analog Visual pikeun Nyeri

ECS: sistem endocannabinoid

 

rujukan:

[1] Artukoglu BB, Beyer C, Zuloff-Shani A, dkk. Khasiat palmitoylethanolamide pikeun nyeri: analisis meta. Dokter Nyeri 2017; 20 (5): 353-362.

[2] Schifilliti C, Cucinotta L, Fedele V, dkk. Palmitoylethanolamide mikronisasi ngirangan gejala nyeri neuropathic di pasién diabetik. Nyeri Res Pain 2014; 2014: 849623.

[3] Keppel Hasselink JM, Hekker TA. Utiliti terapi palmitoylethanolamide dina pengobatan nyeri neuropathic pakait sareng sababaraha kaayaan patologis: séri kasus. J Pain Res 2012; 5: 437-442.

[4] Keppel Hasselink JM, Kopsky DJ. Peran palmitoylethanolamide, hiji autacoid, dina pengobatan gejala tina keram otot: tilu laporan kasus sareng tinjauan pustaka. J Clin Case Rep 2016; 6 (3).

[5] Costa B, Colombo A, Bettoni I, Bresciani E, Torsello A, Comelli F. The endogenous ligand palmitoylethanolamide relieves pain neuropathic via mast cells and microglia modulate. Simposium Taunan 21 tina International Cannabinoid Research Society. St. Charles, Il. Usa: Pheasant Run; 2011.

Daptar eusi