α-ketoglutaric

Phcoker ngagaduhan kamampuan produksi masal sareng pasokan Kalsium 2-oxoglutarate sareng Asam Alpha-Ketoglutaric dina kaayaan cGMP.

Naon nami sanés anu dikenal ku Alpha-ketgoglutaric acide?

A-cétoglutarate, A-Ketoglutaric Acid, Acide 2-Oxoglutarique, Acide a-cétoglutarique, Acide Alpha-Cétoglutarique, Alfa-Cetoglutarato, Alpha-Cétoglutarate, Alpha-Cétoglutarate d'Arginine, Alpha-Cétoglutarate de Calciine , Alpha-Cétoglutarate de Glutamine, Alpha-Cétoglutarate de L-Arginine, Alpha-Cétoglutarate de L-Leucine, Alpha-Cétoglutarate de Taurine, Alpha Keto Glutaric Acid, Alpha Ketoglutarate, Alpha Ketoglutaric Acid, Alpha KG, AAKG, AKG, Arginine Alpha -Ketoglutarate, Calcium Alpha-Ketoglutarate, Creatine Alpha-Ketoglutarate, Glutamine Alpha-Ketoglutarate, L-Arginine AKG, L-Arginine Alpha Keto Glutarate, L-Leucine Alpha-Ketoglutarate, Taurine Alpha-Ketoglutarate, 2-Oxoglutaric Acid, 2-Oxopentan Asam

Naon ari asam Alpha-Ketoglutaric?

Alpha-ketoglutaric (AKG) mangrupikeun asam organik anu penting pikeun metabolisme anu leres pikeun sadaya asam amino ésénsial sareng mindahkeun énergi sélulér dina siklus asam sitrat. Mangrupikeun prékursor kana asam glutamat, asam amino sanés-ésénsial anu kalibet dina sintésis protéin sareng pangaturan tingkat glukosa getih. Kombinasi sareng L-glutamat, AKG tiasa ngirangan kadar amonia anu kabentuk dina uteuk, otot sareng ginjal, ogé ngabantuan nyaimbangkeun kimia nitrogén awak sareng nyegah kaleuwihan nitrogén dina jaringan awak sareng cairan. Jalma anu asupan protéin tinggi, inféksi baktéri, atanapi disbiosis gastrointestinal tiasa nguntungkeun tina AKG suplemén pikeun ngabantosan tingkat amonia sareng ngajagi jaringan.

Sababaraha urang nyandak alfa-ketoglutarate pikeun ningkatkeun kinerja atletik puncak. Panyekel suplemén gizi atletis ngaku asam alfa-ketoglutaric tiasa janten tambahan penting pikeun diét sareng latihan pikeun atlit anu hoyong kinerja puncak. Aranjeunna dumasar kana klaim ieu dina studi anu nunjukkeun amonia tambahan dina awak tiasa ngagabung sareng alfa-ketoglutarate pikeun ngirangan masalah anu aya hubunganana sareng seueur teuing amonia (toksisitas amonia). Tapi, dugi ka ayeuna, hiji-hijina panilitian anu nunjukkeun alfa-ketoglutarate tiasa ngirangan karacunan amonia parantos dilakukeun dina penderita hemodialisis.

Panyawat kasehatan kadang-kadang masihan alfa-ketoglutarate sacara intravena (ku IV) pikeun nyegah cilaka kana jantung anu disababkeun ku masalah aliran getih nalika operasi jantung sareng pikeun nyegah gangguan otot saatos operasi atanapi trauma.

Mékanisme tindakan asam Alpha-Ketoglutaric

Mékanisme aksi anu pasti pikeun α-Ketoglutarate teu acan dijelaskeun. Sababaraha tindakan α-Ketoglutarate kalebet akting dina siklus Krebs salaku panengah, réaksi transaminasi salami metabolisme asam amino, ngabentuk asam glutamat ku ngagabungkeun sareng amonia, sareng ngirangan nitrogén ku ngagabungkeun ogé. Ngeunaan tindakan α-Ketoglutarate kalayan amonia, diusulkeun yén α-Ketoglutarate tiasa ngabantosan pasién anu gaduh propionik akademi anu kadar amonia tinggi sareng tingkat glutamin / glutamat rendah dina getihna. Kusabab glutamat endogenous / glutamine dihasilkeun tina α-Ketoglutarate, pasién acidemia propionik parantos ngirangan produksi α-Ketoglutarate sareng suplementasi α-Ketoglutarate kedah ningkatkeun kaayaan pasién ieu. Sababaraha studi ékspérimén sanés ogé nunjukkeun yén administrasi α-Ketoglutarate dina nutrisi parenteral anu dipasihkeun ka pasén-pasén operasi ngabantosan ngaleutikan sintésis protéin otot anu sering ditingali saatos operasi. Sintésis otot turun ieu diduga janten kusabab tingkat α-Ketoglutarate anu handap teuing.

Suplemén asam ketoglutaric Alpha (AKG) - Naon manpaat asam ketoglutaric Alpha?

Alpha-Ketoglutarate (AKG) salaku Suplemén Kinerja Athletic
Asam ketoglutaric Alpha, atanapi Alpha-ketoglutarate mangrupikeun produk tina mitokondria sareng ngagaduhan peran penting dina ngarobah dahareun kana énergi. Éta ogé sumber glutamine sareng glutamat. Dina otot, glutamine sareng glutamat ngahambat direcahna protein sareng ningkatkeun sintésis protéin.

Alfa-ketoglutarate ningkatkeun pembentukan tulang. Éta ngatur sintésis kolagén panginten ku cara ningkatkeun jumlah molekul anu sayogi pikeun sintésis. Kolagén mangrupikeun komponén penting jaringan tulang.

Alfa-ketoglutarate ngarangsang produksi faktor pertumbuhan-sapertos pertumbuhan insulin-sareng hormon pertumbuhan. Ieu duanana hormon anu ngatur daur ulang tulang sareng pembentukan jaringan tulang anyar.

Manfaat alfa ketoglutaric acid dina sepuh
Panilitian parantos nunjukkeun yén AKG berpotensi tiasa ngubaran sababaraha kaayaan nalika dicandak sakumaha anu diarahkeun.

Nanging, aya indikasi sanés anu Alpha-Ketoglutarate (AKG) panginten tiasa ngabantosan sipat anti sepuh.

Hiji studi ageung dilakukeun di Buck Institute for Research on Aging sapanjang sareng Ponce de Leon Health mendakan ningkat kaséhatan dugi ka 60% dina ulikan mamalia na.

α-ketoglutaric
AKG ngalegaan umur déwasa tina C. elegans. (A) AKG ngalegaan umur hirup tina cacing déwasa. (B) Kurva réspon-dosis tina pangaruh AKG kana umur panjang.
Salaku tambahan, Ponce De Lon Health (PDL) ngaluarkeun laporan eksperimen, laporan nunjukkeun yén saatos satengah taun, umur fisiologis para subjek turun rata-rata 8.5 taun saatos nyandak alpha-ketoglutarate (AKG) anu aya dina perusahaan.

Sanyawa sanésna, sapertos rapamisin anti anti obat sareng metformin pangobatan diabetes, parantos nunjukkeun épék anu sami dina ékspérimén beurit. Tapi AKG sacara alami didamel ku beurit sareng awak urang sorangan, sareng éta parantos dianggap aman dikonsumsi ku régulator.

Hal-hal anu urang kedah perhatoskeun nyaéta asam alga ketoglutaric murni asam pisan sareng henteu gampang didahar. Suplemén kabugaran di pasar ditambihkeun sareng arginine-α-ketoglutarate (AAKG), komponén utami nyaéta arginin, sedengkeun anu dianggo ku Ponce De Lon Health nyaéta kalsium α-ketoglutarate.

Alpha-ketoglutarate ogé ngagaduhan sipat ningkat imun
AKG disebut ogé faktor nutrisi imun sareng ngagaduhan peran penting dina metabolisme imun umum. Éta parantos dipikaterang yén AKG mangrupikeun sumber penting tina glutamine sareng glutamat, didefinisikeun salaku homolog glutamine sareng turunan. Dina awak, éta dirobah jadi glutamine. Glutamine tiasa ningkatkeun kadar sél getih bodas (makrofag sareng neutrofil) .AKG salaku homolog glutamine ngagaduhan sipat anu ningkat-keun immuno, tiasa ngajaga panghalang usus, ningkatkeun sél imun sareng kagiatan neutrofil sareng fagositosis, ngirangan transokasi baktéri dina vivo.

rujukan:

  1. Aussel C, Coudray-Lucas C, Lasnier E, dkk. Serapan Alpha-Ketoglutarate dina fibroblast manusa. Sél Biol Int 1996; 20: 359-63.
  2. Wernerman J, Hammarqvist F, Vinnars E. Alpha-ketoglutarate sareng katabolisme otot postoperatif. Lancet1990; 335: 701-3.
  3. Blomqvist BI, Hammarqvist F, von der Decken A, Wernerman J. Glutamine sareng alpha-ketoglutarate nyegah turunna konsentrasi glutamin bébas otot sareng pangaruh sintésis protéin saatos total panggantian hip. Métabolisme1995; 44: 1215-22.
  4. Hammarqvist F, Wernerman J, von der Decken A, Vinnars E. Alpha-ketoglutarate ngawétkeun sintésis protéin sareng glutamin gratis dina otot rangka saatos operasi. Bedah1991; 109: 28-36.
  5. Zhang W, Qu J, Liu GH, dkk. Epigenome sepuh sareng peremajaannya [J]. Tinjauan Alam Biologis Sél Molekul, 2020, 21 (3).
  6. Rhoads TW, Anderson RM. Alpha-Ketoglutarate, Metabolit anu Ngatur Sepuh dina Beurit [J]. Métabolisme Sél, 2020.
  7. Alpha-Ketoglutarate, Metabolit Endogenous, Ngalegaan Umur Sapanjang sareng Ngompres Morbiditas dina Beurit sepuh. Asadi Shahmirzadi A, Edgar D, Liao CY, Hsu YM, Lucanic M, Asadi Shahmirzadi A, Wiley CD, Gan G, Kim DE, Kasler HG, Kuehnemann C, Kaplowitz B, Bhaumik D, Riley RR, Kennedy BK, Lithgow GJ.