Tinjauan Lactoperoxidase

Lactoperoxidase (LPO), anu dipendakan dina kelenjar salivary sareng mammary, mangrupikeun unsur penting tina réspon imun penting dina ngajaga kaséhatan lisan. Peranan anu paling penting pikeun laktoperoxidase nyaéta pikeun ngoksidasi ion thiocyanate (SCN−) anu kapanggih dina cairan hidrogen peroksida ngahasilkeun produk anu nunjukkeun kagiatan antimikrobial. LPO kapanggih dina susu bovine parantos dilarapkeun dina industri médis, tuangeun, sareng kosmetik kusabab kasaruaan fungsional sareng strukturalna pikeun énzim manusa.

Produk kasehatan lisan modern diperkayakan ku sistem lactoperoxidase pikeun nawiskeun alternatif anu sanés pikeun odol fluorida standar. Kusabab aplikasi lega tina suplement lactoperoxidase, paménta na parantos ningkat sacara signifikan salami sababaraha taun, teras masih tumbuh.
Lactoperoxidas-01

Naon Lactoperoxidase?

Lactoperoxidase mangrupikeun énzim peroxidase nu dihasilkeun tina kelenjar mucosal, mamalia, sareng salivary, anu dianggo salaku agén anti baktéri alami. Dina manusa, énzim lactoperoxidase disandikeun ku gén LPO. Énzim ieu biasana dipimilik dina mamalia, kaasup manusa, beurit, bovine, onta, kebo, sapi, embe, ilama, sareng domba.

Fungsi Lactoperoxidase:

LPO mangrupakeun agén antimikrobial anu pohara efektif. Pamakéan Lactoperoxidase mangrupikeun, dumasar kana prinsip ieu. Aplikasi Lactoperoxidase salajengna dipendakan utamina dina pelestarian dahareun, solusi ophthalmic, sareng tujuan kosmetik. Ogé, bubuk lactoperoxidase parantos dianggo dina tatu sareng perawatan dental. Salajengna, LPO mangrupikeun agén anti-virus sareng anti-tumor anu épéktip. Dibahas di handap aya deui lactoperoxidase nganggo:

i. kanker payudara

Kanker Lactoperoxidase kamampuan manajemén pakait sareng kamampuan pikeun dioksidasi estradiol. Oksidasi ieu ngabalukarkeun setrés oksidatif dina sél kanker payudara. Fungsi Lactoperoxidase di dieu nyaéta ngabalukarkeun ranté réaksi ngarah kana konsumsi oksigén sareng akumulasi hidrogen peroksida intracellular. Kusabab réaksi ieu, LPO éféktif maéhan sél tumor dina vitro. Ogé, makrofag kakeunaan LPO diaktipkeun pikeun ngancurkeun sél kanker, maéhanana.

ii. Pangaruh anti baktéri

Énzim LPO fungsina salaku sanyawa alami tina sistem pertahanan biologis non-imun na sabab ngatalisan oksidasi ion thiocyanate kana antibakteri hypothiocyanate. LPO tiasa ngahambat kamampuan anu lega ku rupa mikroorganisme via réaksi énzimatik anu ngalibatkeun ion thiocyanate sareng hidrogen peroksida salaku kofactor. Aktivitas antimikroba LPO dibentukkeun dina pembentukan ion hypothiocyanite ngaliwatan aktivasina énzim. Ion hypothiocyanite tiasa ngaréaksikeun mémbran baktéri. Éta ogé ngabalukarkeun gangguan dina fungsi énzim metabolik tinangtu. Lactoperoxidase maéhan baktéri Gram-négatip sareng nyegah kamekaran sareng pangwangunan baktéri positip Gram-positip.

iii. Lactoperoxidase dina kosmétik

Kombinasi bubuk lactoperoxidase, glukosa, thiocyanate, iodide,

sareng glukosa oxidase, sareng dipikanyaho efektif dina pelestarian kosmetik.Lactoperoxidas-02

IV. Lactoperoxidase dina susu kaayaan ngawetkeun

Kamampuhan lactoperoxidase dina ngajaga kualitas murni tina susu atah pikeun kurun waktu anu parantos ditangtukeun dina sababaraha widang sareng panalitikan ékspérimén anu dilaksanakeun di sababaraha daérah géografis. Pengawét Lactoperoxidase tiasa dianggo pikeun ngawétkeun susu atah anu dicandak tina spésiés béda. Kumaha éféktifna metoda gumantung kana sababaraha faktor. Faktor ieu kalebet suhu susu dina waktos perawatan, jinis kontaminasi mikrobiologis, sareng jumlah susu.

Lactoperoxidase ngahasilkeun pangaruh bacteriostatic dina susu atah mamalia. Data sareng pangalaman panalungtikan ti prakték nyata nunjukkeun yén lactoperoxidase tiasa dianggo saluareun wates suhu (15-30 derajat Celsius) anu dimaksud dina pedoman codex taun 1991. Dina tungtung suhu skala minimal, panaliti anu béda nunjukkeun yén aktivasi lactoperoxidase tiasa ngalambatkeun baktéri susu psychrotrophic sahingga ngalambatkeun merosakan susu langkung seueur dinten dibandingkeun kulkas nyalira. Éta penting pikeun dicatet yén tujuan ngagunakeun lactoperoxidase henteu janten susu supados aman pikeun konsumsi tapi pikeun ngawétkeun kualitas aslina.

Ngalatih kabersihan anu hadé dina produksi susu penting pikeun khasiat lactoperoxidase sareng kualitas susu mikrobiologis. Kasalametan sareng kasegaran susu ngan ukur tiasa dihontal ku kombinasi perawatan panas tina susu sareng amalan higienis anu mandiri ku ngagunakeun lactoperoxidase.

Lactoperoxidas-03

v. fungsi sejen

Studi parantos nunjukkeun yén salian gaduh épék antivirus, Lactoperoxidase tiasa ogé ngajagi sél sato ti sagala rupa karuksakan sareng peroksida, sareng éta ogé komponén penting tina sistem pertahanan ngalawan mikroorganisme patogen dina sistem pencernaan orok bayi.

Sistem Lactoperoxidase

Naon Sistem Lactoperoxidase?

Sistem Lactoperoxidase (LPS) diwangun ku tilu komponén, di antarana lactoperoxidase, hidrogen peroksida, sareng thiocyanate (SCN¯). Sistem Lactoperoxidase gaduh aktivitas anti baktéri ukur nalika tilu komponén ieu tiasa damel. Dina pamakean anu nyata-nyata, upami konsentrasi hiji unsur dina sistem teu cekap, maka parantos ditambah pikeun mastikeun pangaruh anti baktéri, anu katelah aktivasina LPS. Diantara aranjeunna, konsentrasi lactoperoxidase henteu kedah kirang ti 0.02 U / mL.

Konsentrasi lactoperoxidase alami dina susu bovine nyaéta 1.4 U / mL, anu tiasa nyayogikeun sarat ieu. SCN¯ sacara lega mangrupikeun dina sékrési sareng jaringan sato. Dina susu, konsentrasi thiocyanate sakedik salaku 3-5 μg / mL. Ieu mangrupikeun faktor watesan pikeun kagiatan sistem Lactoperoxidase. Ieu ngusulkeun yén thiocyanate diperyogikeun pikeun ngaktipkeun sistem lactoperoxidase nyaéta sakitar 15 gg / mL atanapi seueur deui. Éta sababna urang kedah nambihan thiocyanate eksogen ieu pikeun ngaktipkeun sistem lactoperoxidase. Eusi hidrogen peroksida dina susu, anu tos diasingkeun, ngan ukur 1-2 μg / Ml, sareng aktivasina LPS peryogi 8-10 μg / mL hidrogen peroksida. Éta sababna hidrogen peroksida kedah dipasihan sacara éksternal.

Sistem lactoperoxidase ngagaduhan peran anu penting dina sistem imun leuleuy, éta tiasa maéhan baktéri dina susu sareng sékrési mukosal sareng tiasa gaduh aplikasi terapeutik.

Dina produk perawatan dahareun sareng kaséhatan, salian ti atanapi paningkatan sistem lactoperoxidase kadang digunakeun pikeun ngontrol baktéri.

Kumaha carana sangkan eta pagawean?

LPS diwangun ku produksi sanyawa anti baktéri tina SCN¯catalysed ku LPO ku ayana hidrogen peroksida. Saur lactoperoxidase kagiatan antimikrobial sacara alami kapanggih dina sababaraha cairan awak sapertos jus gastric, lawon, sareng ciduh. Dua komponén penting pikeun sistem antimikrobial, nyaéta hidrogen péroxida jeung thiocyanate, ayeuna aya susu dina konsentrasi anu béda, gumantung kana spésiés sato sareng feed anu dipasihkeun.

Dina susu seger, kagiatan antimikrobial lemah sareng tetep dugi ka 2 jam saprak susu ngan ngandung tingkat suboptimal hidroksida peroksida sareng ion thiocyanate. Thiocyanate tambah anu dioksidasi dina réaksi 2 éléktron anu ngahasilkeun hypothiocyanite

Thiocyanate fungsi salaku cofactor pikeun sistem Lactoperoxidase. Salaku hasilna, jumlah sulfiddryl anu dioksidasi sacara total bebas tina ion thiocyanate salami

  1. Thiol moiety sayogi
  2. Thiocyanate teu béak
  • Cukup hidrogen peroksida aya
  1. Thiocyanate henteu acan dilebetkeun kana asam amino aromatik

Hasilna, thiocyanate nyegerkeun pangaruh anti baktéri tina sistem laktoperoxidase dina susu seger. Ieu manjangan umur hirup tina susu seger dina kaayaan tropis tujuh dugi ka dalapan jam.

Lactoperoxidase Application / Mangpaat

i. Aksi anti mikroba

Aktivitas anti mikroba tina sistem laktoperoxidase katingal dina tindakan baktériida sareng bakteriostér dina sababaraha mikroorganisme anu kapanggih dina susu atah. Mékanisme baktéri na dianggo na ku gugus thiol anu kapanggih dina mémbran plasma sél mikroba dioksidasi. Ieu nyababkeun karusakan struktur mémbran plasma ngarah kana bocor polypeptides, ion kalium, sareng asam amino. Hudang purin sareng pirimidin, glukosa, jeung asam amino ku sél dipeungpeuk. Sintésis DNA, RNA, sareng protéin ogé dipeungpeuk.

Béda bakteri nunjukkeun tingkat darajat anu béda kana sistem lactoperoxidase. Baktéri négatip Gram, sapertos Salmonella, Pseudomonas, sareng Escherichia coli, dipeungpeuk sareng dibunuh. Baktéri asam laktat sareng Streptococcus ngan ukur dihambat. Karuksakan baktéri ieu ku sistem lactoperoxidase ngabalukarkeun bocor sababaraha gizi, ngahalangan baktéri tina nginum gizi, sareng ieu nyababkeun turunna atanapi maot baktéri.

ii. Pengobatan paradentosis, gingivitis, sareng maéhan sél tumor

piringan hideung dipercaya janten mujarab dina pengobatan gingivitis sareng paradentosis. LPO parantos dipaké dina baham ngabucal baktéri lisan sareng, salaku hasilna, asam anu diproduksi ku baktéri ieu. Conjugates antioksida tina sistem laktoperoxidase sareng oksidasi glukosa parantos nunjukkeun sacara efektif pikeun ngancurkeun sareng nyababkeun sono sél tumor dina vitro. Ogé, makrofag kakeunaan sistem lactoperoxidase diaktipkeun pikeun ngancurkeun sareng maéhan sél kanker.

iii. Kamanusaan sarta Studi Lisan

Béda panaliti klinis anu ngajelaskeun efektivitas LPS dina odol parantos didokumentasikeun. Saatos henteu langsung ningalikeun, ngukur pangukur kaayaan karies ékspérimén, yén odol lactoperoxidase anu ngandung amyloglucosidase (γ-amylase) gaduh pangaruh anu mangpaat dina perawatan lisan. Énzim sapertos glukosa oxidase, lysozyme, sareng lactoperoxidase ditransfer langsung ti odol ka pellicle.

Salaku komponén pellicle, énzim ieu aktif pisan katalitik. Ogé, LPS ngagaduhan pangaruh anu mangpaat pikeun nyegah ngalawan karies budak leutik dini ku nurunkeun jumlah koloni anu dibentuk ku mikroflora cariogen sabab ningkatkeun konsentrasi thiocyanate.

Kalayan pasien xerostomia, odol lactoperoxidase langkung punjul dibandingkeun odol fluorida nalika datang ka formasi piagam. Aplikasi tina LPS henteu dugi ka periodontitis sareng korok. Kombinasi lactoperoxidase sareng lysozyme tiasa dianggo dina pengobatan perawatan sindrom sungut.

Nalika LPS digabungkeun sareng lactoferrin, kombinasi ieu ngagabungkeun halitosis. Nalika LPS digabungkeun sareng lysozyme sareng lactoferrin, LPS ngabantosan ningkatkeun gejala xérostomia. Ogé, gél sareng sistem lactoperoxidase ngabantosan ningkatkeun gejala kanker lisan nalika produksi ciduh dipeungpeuk ku iritasi.

Lactoperoxidas-04

IV. Ningkatkeun sistem imun

Aktivitas antimikrob Lactoperoxidase maénkeun fungsi anu penting dina sistem imun. Hypothiocyanite mangrupikeun komponén réaktif anu dihasilkeun ku kagiatan lactoperoxidase on thiocyanate. Hidrogen peroksida dihasilkeun ku Duox2 protéin (dual oxidase 2). Sékrési Thiocyanate dina pasien sareng fibrosis sista diturunkeun. Ieu nyababkeun pangirangan dina produksi hypothiocyanite antimikrobial. Ieu ngakibatkeun résiko inféksi jalur jalan anu langkung luhur

LPS nyegah sacara helicobacter pylori sacara éfisién. Tapi dina ciduh manusa sadayana, LPS nunjukkeun pangaruh anti-bakteri anu langkung lemah. LPS henteu nyerang DNA sareng henteu mutagenic. Tapi, dina kaayaan anu tangtu, LPS tiasa nyababkeun setrés oksidatif sakedik. Dibuktikeun yén LPO dina ayana thiocyanate tiasa memicu épéktoksik sareng baktériida hidrogen peroksida dina kaayaan khusus, kalebet H2O2 hadir dina campuran réaksi nu kaleuwihan thiocyanate.

Salaku tambahan, kusabab sipat antibakteri anu kuat sareng efektif sareng tahan panas, éta dipaké salaku agén antibakteri pikeun ngirangan komunitas baktéri dina susu atanapi produk susu sareng minangka indikasi susu ultra-pasteurization. Ku ngaktipkeun sistem lactoperoxidase, kahirupan rak tina susu atah séréd ogé tiasa diperpanjang.

Sareng, hypothiocyanate anu dihasilkeun ku lactoperoxidase tiasa dianggo pikeun ngahambat virus herpes simplex sareng virus immunodeficiency manusa.

Lactoperoxidas-05

Ieu aman pikeun kaséhatan manusa sareng sato?

Lima belas taun panalitian lapangan di nagara-nagara berkembang sareng maju dilaksanakeun sareng ditaliti ku FAO / WHO JECFA (Panitia Para ahli Joint on Additives Food). Saatos diajar anu jero sareng badag ieu, panggunaan sistem lactoperoxidase dina pelestarian susu disatujuan ku FAO / WHO JECFA (Komite Ahli dina Aditif Pangan). Ahli ogé ngucapkeun metode ieu salaku aman pikeun kaséhatan manusa jeung sato.

LPS mangrupikeun konstituén jus jus lambung sareng ciduh manusa na, saba éta, aman nalika dianggo nurut kana Pedoman Komisi Codex Alimentarius. Metoda ieu moal mangaruhan sato lactating naon waé. Hal ieu sabab pangobatan dilakukeun ngan saatos susu dicabut tina teat.

kacindekan

Éta dibuktikeun tina diskusi kami yén lactoperoxidase sareng sistem laktoperoxidase pohara efektif sareng mangpaat pisan dina rupa-rupa aplikasi. Upami Anjeun hoyong ngadamel tempat sampurna mésér lactoperoxidase pikeun panalungtikan anjeun atanapi pamekaran narkoba, katingal henteu langkung seueur. Urang ngagaduhan kamampuan pikeun ngolah pesenan bulk lactoperoxidase dina waktos paling pondok mungkin sareng ngirim ka AS, Eropa, Kanada, sareng sababaraha bagian sanésna dunya. Entong hubungi kami kanggo inpormasi anu langkung lengkep.

Rujukan

  1. Jantschko, PG Furtmüller, M. Allegra et al., "Redox panengah tutuwuhan sareng mammalian peroxidases: a komparative transient-kinetic kajian réaktivitasna pikeun turunan indole," Archives of Biochemistry and Biophysics, vol. 398, henteu. 1, pp 12-22, 2002.
  2. Tenovuo JO (1985). "Sistem peroksida dina sékrési manusa." Dina Tenovuo JO, Pruitt KM (eds.). Sistem Lactoperoxidase: kimia sareng teges biologis. New York: Dekker. p. 272.
  3. Thomas EL, PM Bozeman, Diajar DB: Lactoperoxidase: struktur sareng sipat katalitik. Peroksida dina Kimia sareng Biologi. Diédit ku: Everse J, Everse KE, Grisham MB. 1991, Boca Raton, FL. CRC Pencét, 123-142.
  4. Wijkstrom-Frei C, El-Chemaly S, Ali-Rachedi R, Gerson C, Cobas MA, Forteza R, Salathe M, Conner gé (Agustus 2003). "Lactoperoxidase sareng pertahanan udara saluran udara manusa". Am. J. Respir. Sél Mol. Biol. 29 (2): 206–12.
  5. Mikola H, Waris M, Tenovuo J: Inhibition of virus herpes simplex jinis 1, virus syncytial engapan, sareng jinis echovirus 11 ku hypothiocyanite terhasil. Antiviral Res. 1995, 26 (2): 161-171.
  6. Haukioja A, Ihalin R, Loimaranta V, Lenander M, Tenovuo J (Séptémber 2004). "Sensitivitas Helicobacter pylori kana mékanisme pertahanan leuleuy, sistem lactoperoxidase, dina panyangga sareng dina ciduh manusa sadayana". Jurnal Mikrobiologi Médis. 53 (Pt 9): 855-60.

Daptar eusi