Tinjauan Lactoperoxidase

Lactoperoxidase (LPO), anu dipendakan dina kelenjar salivary sareng mammary, mangrupikeun unsur penting tina réspon imun penting dina ngajaga kaséhatan lisan. Peranan anu paling penting pikeun laktoperoxidase nyaéta pikeun ngoksidasi ion thiocyanate (SCN−) anu kapanggih dina cairan hidrogen peroksida ngahasilkeun produk anu nunjukkeun kagiatan antimikrobial. LPO kapanggih dina susu bovine parantos dilarapkeun dina industri médis, tuangeun, sareng kosmetik kusabab kasaruaan fungsional sareng strukturalna pikeun énzim manusa.

Produk kasehatan lisan modern diperkayakan ku sistem lactoperoxidase pikeun nawiskeun alternatif anu sanés pikeun odol fluorida standar. Kusabab aplikasi lega tina suplement lactoperoxidase, paménta na parantos ningkat sacara signifikan salami sababaraha taun, teras masih tumbuh.
Lactoperoxidas-01

Naon Lactoperoxidase?

Lactoperoxidase mangrupikeun énzim peroxidase nu dihasilkeun tina kelenjar mucosal, mamalia, sareng salivary, anu dianggo salaku agén anti baktéri alami. Dina manusa, énzim lactoperoxidase disandikeun ku gén LPO. Énzim ieu biasana dipimilik dina mamalia, kaasup manusa, beurit, bovine, onta, kebo, sapi, embe, ilama, sareng domba.

 

Fungsi Lactoperoxidase:

LPO mangrupakeun agén antimikrobial anu pohara efektif. Pamakéan Lactoperoxidase mangrupikeun, dumasar kana prinsip ieu. Aplikasi Lactoperoxidase salajengna dipendakan utamina dina pelestarian dahareun, solusi ophthalmic, sareng tujuan kosmetik. Ogé, bubuk lactoperoxidase parantos dianggo dina tatu sareng perawatan dental. Salajengna, LPO mangrupikeun agén anti-virus sareng anti-tumor anu épéktip. Dibahas di handap aya deui lactoperoxidase nganggo:

 

i. kanker payudara

Kanker Lactoperoxidase kamampuan manajemén pakait sareng kamampuan pikeun dioksidasi estradiol. Oksidasi ieu ngabalukarkeun setrés oksidatif dina sél kanker payudara. Fungsi Lactoperoxidase di dieu nyaéta ngabalukarkeun ranté réaksi ngarah kana konsumsi oksigén sareng akumulasi hidrogen peroksida intracellular. Kusabab réaksi ieu, LPO éféktif maéhan sél tumor dina vitro. Ogé, makrofag kakeunaan LPO diaktipkeun pikeun ngancurkeun sél kanker, maéhanana.

 

ii. Pangaruh anti baktéri

Énzim LPO fungsina salaku sanyawa alami sistem pertahanan biologis non-imun mamalia sareng éta ngatalisan oksidasi ion tiosianat kana hypothiocyanate antibakteri. LPO tiasa ngahambat kamekaran rupa-rupa mikroorganisme ngalangkungan réaksi énzimatik anu ngalibatkeun ion-ion tiosan sareng hidrogén péroxida salaku koofaktor. Aktivitas antimikroba LPO prinsipna dina ngawangun ion hipotiocyanit ngalangkungan aktivasina énzim. Ion Hypothiocyanite tiasa réaksi ku mémbran baktéri. Éta ogé nyababkeun gangguan dina fungsi énzim métabolik tinangtu. Lactoperoxidase maéhan baktéri Gram-négatip sareng nyegah tumuh sareng kamekaran baktéri Gram-positip.

 

iii. Lactoperoxidase dina kosmétik

Kombinasi bubuk lactoperoxidase, glukosa, thiocyanate, iodide,

sareng glukosa oxidase, sareng dipikanyaho efektif dina pelestarian kosmetik.Lactoperoxidas-02

 

 

 

 

 

 

IV. Lactoperoxidase dina susu kaayaan ngawetkeun

Kamampuhan lactoperoxidase dina ngajaga kualitas murni tina susu atah pikeun kurun waktu anu parantos ditangtukeun dina sababaraha widang sareng panalitikan ékspérimén anu dilaksanakeun di sababaraha daérah géografis. Pengawét Lactoperoxidase tiasa dianggo pikeun ngawétkeun susu atah anu dicandak tina spésiés béda. Kumaha éféktifna metoda gumantung kana sababaraha faktor. Faktor ieu kalebet suhu susu dina waktos perawatan, jinis kontaminasi mikrobiologis, sareng jumlah susu.

Lactoperoxidase ngahasilkeun pangaruh baktéostostik dina susu atah mamalia. Data panilitian sareng pangalaman tina prakték nyata nunjukkeun yén lactoperoxidase tiasa dianggo saluareun watesan suhu (15-30 derajat Celsius) anu dimaksud pedoman codex taun 1991. Dina tungtung minimum skala suhu, panilitian anu béda nunjukkeun yén aktivasina lactoperoxidase tiasa nyangsang tumangkar baktéri susu psychrotrophic sahingga nyangsang ngarusak susu pikeun sababaraha dinten langkung dibandingkeun sareng pendinginan nyalira. Penting pisan pikeun dicatet yén tujuan ngagunakeun lactoperoxidase sanés ngajantenkeun susu aman pikeun dikonsumsi tapi pikeun ngajaga kualitas aslina.

Ngalatih kabersihan anu hadé dina produksi susu penting pikeun khasiat lactoperoxidase sareng kualitas susu mikrobiologis. Kasalametan sareng kasegaran susu ngan ukur tiasa dihontal ku kombinasi perawatan panas tina susu sareng amalan higienis anu mandiri ku ngagunakeun lactoperoxidase.

Lactoperoxidas-03

v. fungsi sejen

Studi parantos nunjukkeun yén salian gaduh épék antivirus, Lactoperoxidase tiasa ogé ngajagi sél sato ti sagala rupa karuksakan sareng peroksida, sareng éta ogé komponén penting tina sistem pertahanan ngalawan mikroorganisme patogen dina sistem pencernaan orok bayi.

 

Sistem Lactoperoxidase

Naon Sistem Lactoperoxidase?

Sistem Lactoperoxidase (LPS) diwangun ku tilu komponén, di antarana lactoperoxidase, hidrogen peroksida, sareng thiocyanate (SCN¯). Sistem Lactoperoxidase gaduh aktivitas anti baktéri ukur nalika tilu komponén ieu tiasa damel. Dina pamakean anu nyata-nyata, upami konsentrasi hiji unsur dina sistem teu cekap, maka parantos ditambah pikeun mastikeun pangaruh anti baktéri, anu katelah aktivasina LPS. Diantara aranjeunna, konsentrasi lactoperoxidase henteu kedah kirang ti 0.02 U / mL.

Konsentrasi laktoperooksida alami dina susu sapi nyaéta 1.4 U / mL, anu tiasa nyumponan sarat ieu. SCN is sacara umum sayogi dina séksi sareng jaringan sato. Dina susu, konsentrasi tiosianat sakedik 3-5 μg / mL. Ieu mangrupikeun faktor pangwatesan pikeun kagiatan sistem Lactoperoxidase. Tos nunjukkeun yén tiosianat anu diperyogikeun pikeun ngaktipkeun sistem lactoperoxidase sakitar 15 μg / mL atanapi langkung deui. Kusabab kitu urang kedah nambihan tiosianat eksogen ieu pikeun ngaktipkeun sistem lactoperoxidase. Kandungan hidrogén péroxida dina susu, anu parantos diekstrusi, ngan ukur 1-2 μg / Ml, sareng aktivasina LPS peryogi 8-10 μg / mL hidrogén péroxida. Éta sababna hidrogén péroxida kedah disayogikeun éksternal.

Sistem lactoperoxidase ngagaduhan peran anu penting dina sistem imun leuleuy, éta tiasa maéhan baktéri dina susu sareng sékrési mukosal sareng tiasa gaduh aplikasi terapeutik.

Dina produk perawatan dahareun sareng kaséhatan, salian ti atanapi paningkatan sistem lactoperoxidase kadang digunakeun pikeun ngontrol baktéri.

 

Kumaha carana sangkan eta pagawean?

LPS diwangun ku produksi sanyawa anti baktéri tina SCN¯catalysed ku LPO ku ayana hidrogen peroksida. Saur lactoperoxidase kagiatan antimikrobial sacara alami kapanggih dina sababaraha cairan awak sapertos jus gastric, lawon, sareng ciduh. Dua komponén penting pikeun sistem antimikrobial, nyaéta hidrogen péroxida jeung thiocyanate, ayeuna aya susu dina konsentrasi anu béda, gumantung kana spésiés sato sareng feed anu dipasihkeun.

Dina susu seger, kagiatan antimikrobial lemah sareng tetep dugi ka 2 jam saprak susu ngan ngandung tingkat suboptimal hidroksida peroksida sareng ion thiocyanate. Thiocyanate tambah anu dioksidasi dina réaksi 2 éléktron anu ngahasilkeun hypothiocyanite

Thiocyanate fungsi salaku cofactor pikeun sistem Lactoperoxidase. Salaku hasilna, jumlah sulfiddryl anu dioksidasi sacara total bebas tina ion thiocyanate salami

  1. Kabébasan Thiol sayogi
  2. Thiocyanate teu béak
  • Cukup hidrogen peroksida aya
  1. Thiocyanate henteu acan dilebetkeun kana asam amino aromatik

Hasilna, thiocyanate nyegerkeun pangaruh anti baktéri tina sistem laktoperoxidase dina susu seger. Ieu manjangan umur hirup tina susu seger dina kaayaan tropis tujuh dugi ka dalapan jam.

 

Lactoperoxidase Application / Mangpaat

 

i. Aksi anti mikroba

Aktivitas anti mikroba tina sistem lactoperoxidase ditingali dina tindakan baktériida sareng bakteriostatik tina sababaraha mikroorganisme anu aya dina susu atah. Mékanisme baktériida na tiasa dianggo dina gugus thiol anu aya dina mémbran sél mikroba anu dioksidasi. Ieu ngakibatkeun karusakan struktur mémbran plasma ngarah kana kabocoran polipéptida, ion kalium, sareng asam amino. Penyerapan purin sareng pirimidin, glukosa, sareng asam amino ku sél dihambat. Sintésis DNA, RNA, sareng protéin ogé dihambat.

Bakteri anu béda nunjukkeun tingkat tingkat sensitipitas anu béda kana sistem lactoperoxidase. Bakteri gram-négatip, sapertos Salmonella, Pseudomonas, sareng Escherichia coli, dihambat sareng dipaéhan. Baktéri asam laktat sareng Streptococcus ngan ukur dihambat. Karusakan baktéri ieu ku sistem lactoperoxidase nyababkeun kabocoran sababaraha gizi, ngahambat baktéri tina nyandak zat gizi, sareng ieu ngakibatkeun turunna atanapi maot baktéri.

 

ii. Pengobatan paradentosis, gingivitis, sareng maéhan sél tumor

piringan hideung dipercaya janten mujarab dina pengobatan gingivitis sareng paradentosis. LPO parantos dipaké dina baham ngabucal baktéri lisan sareng, salaku hasilna, asam anu diproduksi ku baktéri ieu. Conjugates antioksida tina sistem laktoperoxidase sareng oksidasi glukosa parantos nunjukkeun sacara efektif pikeun ngancurkeun sareng nyababkeun sono sél tumor dina vitro. Ogé, makrofag kakeunaan sistem lactoperoxidase diaktipkeun pikeun ngancurkeun sareng maéhan sél kanker.

 

iii. Kamanusaan sarta Studi Lisan

Béda panaliti klinis anu ngajelaskeun efektivitas LPS dina odol parantos didokumentasikeun. Saatos henteu langsung ningalikeun, ngukur pangukur kaayaan karies ékspérimén, yén odol lactoperoxidase anu ngandung amyloglucosidase (γ-amylase) gaduh pangaruh anu mangpaat dina perawatan lisan. Énzim sapertos glukosa oxidase, lysozyme, sareng lactoperoxidase ditransfer langsung ti odol ka pellicle.

Salaku komponén pellicle, énzim ieu aktif pisan katalitik. Ogé, LPS ngagaduhan pangaruh anu mangpaat pikeun nyegah ngalawan karies budak leutik dini ku nurunkeun jumlah koloni anu dibentuk ku mikroflora cariogen sabab ningkatkeun konsentrasi thiocyanate.

Kalayan pasien xerostomia, odol lactoperoxidase langkung punjul dibandingkeun odol fluorida nalika datang ka formasi piagam. Aplikasi tina LPS henteu dugi ka periodontitis sareng korok. Kombinasi lactoperoxidase sareng lysozyme tiasa dianggo dina pengobatan perawatan sindrom sungut.

Nalika LPS digabungkeun sareng lactoferrin, kombinasi ieu ngagabungkeun halitosis. Nalika LPS digabungkeun sareng lysozyme sareng lactoferrin, LPS ngabantosan ningkatkeun gejala xérostomia. Ogé, gél sareng sistem lactoperoxidase ngabantosan ningkatkeun gejala kanker lisan nalika produksi ciduh dipeungpeuk ku iritasi.

Lactoperoxidas-04

IV. Ningkatkeun sistem imun

Aktivitas antimikrob Lactoperoxidase muterkeun fungsi penting dina sistim imun. Hypothiocyanite mangrupikeun komponén réaktif anu dihasilkeun ku kagiatan lactoperoxidase dina tiosianat. Hidrogén peroksida dihasilkeun ku protéin Duox2 (dual oxidase 2). Sékrési Thiocyanate di penderita fibrosis kistik diturunkeun. Ieu ngakibatkeun réduksi produksi hypothiocyanite antimikrobial. Ieu nyumbang kana résiko anu langkung ageung tina inféksi saluran napas.

LPS ngahambat helikopter karakter pylori épisién. Tapi dina salira manusa sadayana, LPS nunjukkeun pangaruh anti baktéri anu langkung lemah. LPS henteu nyerang DNA sareng henteu mutagenic. Tapi, dina kaayaan anu khusus, LPS tiasa nyababkeun setrés setrés oksidatif. Éta dibuktikeun yén LPO dina ayana tiosianat tiasa memicu sitotoksik sareng épéktis baktéri hidrogén peroksida dina kaayaan anu tangtu, kalebet nalika H2O2 aya dina campuran réaksi anu langkung tiosianat.

Salaku tambahan, kusabab sipat antibakteri anu kuat sareng efektif sareng tahan panas, éta dipaké salaku agén antibakteri pikeun ngirangan komunitas baktéri dina susu atanapi produk susu sareng minangka indikasi susu ultra-pasteurization. Ku ngaktipkeun sistem lactoperoxidase, kahirupan rak tina susu atah séréd ogé tiasa diperpanjang.

Sareng, hypothiocyanate anu dihasilkeun ku lactoperoxidase tiasa dianggo pikeun ngahambat virus herpes simplex sareng virus immunodeficiency manusa.

Lactoperoxidas-05

Ieu aman pikeun kaséhatan manusa sareng sato?

Lima belas taun panalitian lapangan di nagara-nagara berkembang sareng maju dilaksanakeun sareng ditaliti ku FAO / WHO JECFA (Panitia Para ahli Joint on Additives Food). Saatos diajar anu jero sareng badag ieu, panggunaan sistem lactoperoxidase dina pelestarian susu disatujuan ku FAO / WHO JECFA (Komite Ahli dina Aditif Pangan). Ahli ogé ngucapkeun metode ieu salaku aman pikeun kaséhatan manusa jeung sato.

LPS mangrupikeun konstituén alami jus lambung sareng ciduh pikeun manusa, ku sabab éta, aman nalika digunakeun dina patuh kana Pedoman Komisi Codex Alimentarius. Cara ieu henteu mangaruhan sato lactating naon waé. Ieu kusabab pangobatanana dilakukeun ngan ukur saatos susu diekstraksi tina teat.

 

kacindekan

Éta dibuktikeun tina diskusi kami yén lactoperoxidase sareng sistem laktoperoxidase pohara efektif sareng mangpaat pisan dina rupa-rupa aplikasi. Upami Anjeun hoyong ngadamel tempat sampurna mésér lactoperoxidase pikeun panalungtikan anjeun atanapi pamekaran narkoba, katingal henteu langkung seueur. Urang ngagaduhan kamampuan pikeun ngolah pesenan bulk lactoperoxidase dina waktos paling pondok mungkin sareng ngirim ka AS, Eropa, Kanada, sareng sababaraha bagian sanésna dunya. Entong hubungi kami kanggo inpormasi anu langkung lengkep.

 

Rujukan

  1. Jantschko, PG Furtmüller, M. Allegra dkk., "Redox panengah tina pepelakan sareng peroksidase mamalia: panilitian sementara-kinétik komparatif réaktivitasna nuju turunan indole," Arsip Biokimia sareng Biofisika, vol. 398, henteu. 1, kc. 12-22, 2002.
  2. Tenovuo JO (1985). "Sistem peroksidase dina sékrési manusa." Dina Tenovuo JO, Pruitt KM (eds.). Sistem Lactoperoxidase: kimia sareng significance biologis. New York: Dekker. kc. 272.
  3. Thomas EL, PM Bozeman, Diajar DB: Lactoperoxidase: struktur sareng sipat katalitik. Peroksida dina Kimia sareng Biologi. Diédit ku: Everse J, Everse KE, Grisham MB. 1991, Boca Raton, FL. CRC Pencét, 123-142.
  4. Wijkstrom-Frei C, El-Chemaly S, Ali-Rachedi R, Gerson C, Cobas MA, Forteza R, Salathe M, Conner GE (Agustus 2003). "Lactoperoxidase sareng pertahanan saluran udara manusa". Am. J. Respir. Cell Mol. Biol. 29 (2): 206–12.
  5. Mikola H, Waris M, Tenovuo J: Inhibition of virus herpes simplex jinis 1, virus syncytial engapan, sareng jinis echovirus 11 ku hypothiocyanite terhasil. Antiviral Res. 1995, 26 (2): 161-171.
  6. Haukioja A, Ihalin R, Loimaranta V, Lenander M, Tenovuo J (Séptémber 2004). "Sensitipitas Helicobacter pylori kana mékanisme pertahanan bawaan, sistem lactoperoxidase, dina panyangga sareng salira salira manusa". Jurnal Mikrobiologi Médis. 53 (Pt 9): 855-60.

 

 

Daptar eusi