Tinjauan imunoglobulin

Imunoglobulin (hiji antibodi), mangrupakeun molekul glikoprotein nu dihasilkeun ku sél getih bodas. Antibodi immunoglobulin boga peran penting dina ngadeteksi na ngalampirkeun diri kana antigen anu tangtu sapertos baktéri sareng virus. Antibodi ieu ogé nyumbang kana karusakan antigen éta. Sapertos kitu, aranjeunna ngabentuk komponén réspon imun penting.

Aya lima jinis Immunoglobulin utama dina mamalia pléparental, gumantung kana varian urut asam amino anu dipidangkeun di daérah ranté beurat antibodi. Aranjeunna kaasup IgA, IgD, IgE, IgG ogé antibodi IgM. Masing-masing jenis antibodi ieu gaduh struktur anu béda, saengga fungsi unik sareng tanggapan antigen.

Antibodi IgA utamina ayana di daérah awak anu sénsitip anu aya kana bahan luar luar. Daérah ieu kalebet irung, jalan hawa, saluran pencernaan, heunceut, Ceuli, ogé permukaan panon. ciduh, duka, sareng getih ogé ngandung antibodi IgA

Di sisi anu sanés, antibodi IgG aya dina cairan awak urang. Antibodi IgM sacara ekslusif dipendakan dina getih sareng cairan limfa.

Antibodi IgE aya di jero bayah, kulit, ogé mémbran mukosa. Anu pamungkas, antibodi IgD kapanggih dina jaringan beuteung sareng dada.

Di dieu, urang kedah difokuskeun IgG.

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Naon Immunoglobulin G (IgG)?

Imunoglobulin G (IgG) nyaéta monomer; jinis antibodi pangbasajanna dina sérum manusa. Salian ti éta, ngitung 75% tina sakabéh imunoglobulin dina awak manusa, éta mangrupikeun jinis imunoglobulin anu sawa manusa.

Sél getih bodas ngaleupaskeun antibodi IgG dina bentuk réspon imun sekunder pikeun ngalawan antigen. Kusabab ayana utami dina awak manusa sareng spésitas antigen anu hébat, IgG parantos dianggunakeun anu saé dina kajian imunologis ogé diagnostik ilmiah. Hal ieu dipaké salaku antibodi standar dina dua wewengkon éta.

Sacara umum, IgG glikoprotein, masing-masing diwangun ku opat ranté polypeptida sareng dua salinan anu sami tina unggal dua ranté polypeptide. Dua jenis ranté polypeptide nyaéta cahaya (L) jeung beurat, gamma (γ). Kadua dihubungkeun ku beungkeut disulfida ogé kakawasaan henteu kakurangan.

Bédana antara molekul immunoglobulin G asalna dina watesan urutan asam amino. Nanging, di jero unggal molekul IgG masing-masing, dua ranté L henteu acuh, kasus anu sami sareng ranté H.

Peran utama molekul IgG nyaéta nyéépikeun karusuhan antara sistem épéktor awak manusa sareng antigen.

Sakumaha seueur subclass anu dikandung ku Immunoglobulin G (IgG)?

Imunoglobulin G (IgG) ngandung opat subkelas anu bénten tina segi jumlah beungkeut disulfida ogé panjangna ogé sareng fleksibilitas daérah. Subkelas ieu di antarana IgG 1, IgG 2, IgG 3 sareng IgG 4.

  • IgG 1

IgG1 akun kira-kira 60 ka 65% tina sadayana IgG utama. Dina basa sanés, éta isotop anu paling umum dina sérum manusa. Utamana, kelas immunoglobulin ieu beunghar ku antibodi anu ngabantosan tarung pikeun ngabahayakeun protéin sareng antigen polypeptide. Conto protéin anu kontra IgG 1 nyaéta diphtheria, racun baktéri tetanus sareng protéin virus.

Bayi anu tiasa ngagaduhan tingkat ukuran réspon imun IgG1. Mangsa tahap orok yén réspon ngahontal konsentrasi normal na. Upami teu kitu, gagal pikeun ngahontal konsentrasi dina tahap éta mangrupikeun indikasi yén murangkalih tiasa nandang tina hypogammaglobulinemia, karusuhan imun anu janten akibat tina teu séhat tingkat sadaya jinis gamma globulin.

  • IgG 2

immunoglobulin g subkelas 2 asalna kadua tina segi isotop anu paling umum dina sérum manusa. Mangrupikeun sakitar 20-25% tina Immunoglobulin G. Peranan immunoglobulin g subkelas 2 nyaéta ngabantosan sistem kekebalan ngalawan antigén polysaccharide sapertos Streptococcus radang paru-paru or Haemophilus influenzae.

Barudak ngahontal konsentrasi "Dewasa" normal tina immunoglobulin g subclass 2 ku waktos anjeunna umurna genep atanapi tujuh taun. Kurangna IgG2 dicirikeun ku inféksi sistem pernapasan anu sering sareng kalebet biasana diantara orok.

  • IgG 3

Sarupa oge ka IgG 1, Isotop Immunoglobulin G kalebet subkelas IgG3 anu beunghar ku antibodi. Antibodi ieu ngabantosan réspon imun pikeun ngatasi protéin ngabahayakeun sareng antigen polypeptide dina awak manusa.

5% nepi ka 10% tina total IgG dina awak manusa mangrupakeun jinis IgG3. Tapi, sanajan aranjeunna henteu pati langkung utamina dibandingkeun IgG1, kadang IgG3 ngagaduhan pangirut anu langkung luhur.

(4) IgG 4

Persentase IgG 4 tina total IgG biasana di handap 4%. Perhatos ogé yén subclass Immunoglobulin G ieu sayogi dina tingkat anu pohara handap diantara barudak anu umurna dina umur 10 taun. .

Nanging, para ilmuwan henteu acan tiasa ngaidentifikasi fungsi anu tepat tina immunoglobulin g subkelas 4. Mimitina, para ilmuwan numbu kakurangan IgG4 ka alergi dahareun.

Nanging, paniliti anu dilakukeun nembe ningalikeun yén pasién kalayan pankreatitis sclerose, pneumonia interstitial atanapi cholangitis ngagaduhan tingkat sérum IgG4 anu luhur. Ku alatan éta, panemuan riset anu tinggaleun bingung ngeunaan peran tepat na immunoglobulin g subkelas 4.

Imunoglobulin ngabagi subkelas anu sami gaduh kamiripan 90% dina homologi, henteu ngémutan daérah fleksibelna. Di sisi anu sanés, anu kagolong tina subkelas anu béda-béda ngan ukur kasaruaan 60%. Tapi umumna, tingkat konsentrasi sadayana opat subkelas IgG robih umur.

Fungsi Imunoglobulin G (Igg) sareng Manfaat

Antibodi IgG maénkeun peran anu penting dina réspon imun sekundér nalika antibodi IgM ngurus réspon primér. Husus, immunoglobulin g antibodi ngajaga inféksi sareng racun kaluar awak anjeun ku ngariung patogen sapertos virus, baktéri sareng jamur.

Sanaos mangrupikeun antibodi pangleutikna, pangpangna langkung seueur dina awak mamalia, kalebet manusa. éta akun sakitar dugi ka 80% tina sadaya antibodi anu aya dina awak manusa.

Alatan struktur anu sederhana, IgG tiasa nembus plasenta manusa. Nyatana, henteu aya kelas Ig anu sanés tiasa ngalakukeun ieu, hatur nuhun kanggo struktur kompleksna. Sapertos kitu, éta maénkeun peran anu penting pisan pikeun ngajagaan orok nalika bulan awal konsepsi. Ieu mangrupikeun salah sahiji kauntungan anu penting pikeun imunoglobulin g.

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Molekul IgG meta sareng reséptor Fcγ anu aya dina makrofag, neutrofil sareng sél sél pembunuh alami, ngajaringkeun henteu tiasa listrik. Saliyane, molekul ngagaduhan kamampuan merangsang sistem pelengkap.

Sistem pelengkap mangrupikeun bagian tina sistem imun sareng peran utami nyaéta ningkatkeun tingkat antibodi sareng kapasitas sél phagocytic pikeun miceun mikroba sareng sél anu luka tina awak manusa. Sistim ieu ogé ningkatkeun kamampuan antibodi sareng sél ngancurkeun mémbran sél patogen sareng nyababkeun aranjeunna. Ieu mangrupikeun kauntungan anu sanés tina immunoglobulin g.

Awak anjeun ngahasilkeun antibodi immunoglobulin g dina respon anu reureuh pikeun ngeureunkeun inféksi. Awak tiasa ngajaga antibodi ieu kanggo waktos manjangan pikeun ngabantosan henteu ngan ukur ngalawan patogen anu nanggung inféksi tapi ogé mempermudah ngaleupaskeun jalma anu rusak tina sistem anjeun.

Kusabab daya tahan sérum anu luhur, IgG mangrupikeun antibodi anu paling efektif pikeun imunisasi pasif. Sapertos kitu, IgG mangrupikeun indikasi yen anjeun ngagaduhan inféksi atanapi vaksinasi anyar.

Mangpaat sareng Aplikasi IgG Powder

Bubuk IgG nyaéta suplemén diet anu olahan anu sumberna salaku sumber imunoglobulin G (IgG) anu beunghar. Ieu nawiskeun konsentrasi IgG pangluhurna pikeun ngabantosan awak anjeun gaduh réspon imun anu kuat, utamina upami anjeun ngagaduhan masalah anu patali sareng alérgi.

Salah sahiji bahan konci IgG Powder nyaéta kolostrum bovine anu nyayogikeun sajumlah pinuh ku imunoglobulin sacara alami. Imunoglobulin ieu khusus pikeun rupa-rupa antibodi manusa, kaasup Immunoglobulin G (IgG). Ku alatan éta, immunoglobulin g colostrum mangrupikeun cara anu hadé pikeun naekeun kekebalan awak manusa pikeun ngalawan kasakit.

Kalayan immunoglobulin g colostrum salaku komponén utamina, IgG Powder tiasa nyayogikeun 2,000 mg tina IgG per porsi. Bubuk ogé bakal nyayogikeun awak anjeun sareng protéin (4 g per porsi)

Khususnya, immunoglobulin g colostrum dina bubuk parantos diuji sareng dibuktikeun ngabantosan jalma dina ngajaga sistem imun peujit anu kuat. Éta ngahontal ieu ku ngariungkeun rupa-rupa mikroba sareng racun anu aya dina lumen usus.

Ku sabab kitu, kauntungan imunoglobulin g di antarana:

  • Ningkatkeun modulasi imun
  • Panyegah peujit imun (GI) anu langkung kuat
  • Pangropéa kasaimbangan radang normal
  • Dukungan kaséhatan imun sareng bayi
  • Nguatkeun kekebalan mucosal, berkat pasokan imunoglobulin konsentrasi non-alérgiis
  • Pangropéa kasaimbangan mikroba

Disarankeun

Teu aya dosana bubuk IgG pasti anu kabuktian sacara ilmiah jadi idéal. Tapi, para ahli kaséhatan nunjukkeun yén hiji atanapi sababaraha skéma bubuk per dintenna henteu kunanaon. Tambahkeun bubuk IgG ka 4 ounces cai / inuman karesep anjeun atanapi sakumaha disarankeun ku dokter.

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Kakurangan Immunoglobulin G (Igg)

An Kakurangan imunoglobulin G (IgG) nujul kana kaayaan kaséhatan dicirikeun ku produksi immunoglobulin G anu cekap ku awak. Nalika hiji jalma ngagaduhan kakurangan IgG, anjeunna ngagaduhan résiko nampi inféksi kusabab sistem kekebalan awak lemah.

Hanjakalna, kakurangan immunoglobulin g tiasa mangaruhan anjeun dina waktos sanés dina kahirupan anjeun, henteu aya umur anu dikaluarkeun tina kaayaan ieu.

Henteu aya anu tiasa ngidentipikasi panyababna kakurangan imunoglobulin g. Tapi, kacida disangka yén éta aya hubunganana sareng genetika. Ogé, ahli médis percaya yén aya sababaraha pangobatan sareng kaayaan médis anu tiasa nyababkeun kakurangan IgG.

Diagnosis kakurangan immunoglobulin g dimimitian ku uji coba getih pikeun ngitung tingkat immunoglobulin. Maka tes kompleks lianna anu ngalaksanakeun pangukuran tingkat antibodi pikeun ngukur réspon awak pikeun vaksin tinangtu dilakukeun dina jalma anu disangka boga kaayaan.

Gejala Kakurangan Imunoglobulin G

Jalma anu kakurangan immunoglobulin g paling dipikaresep bakal nunjukkeun tanda-tanda di handap ieu:

  • Inféksi pernapasan sapertos inféksi sinus
  • Inféksi sistem pencernaan
  • inféksi ceuli
  • Inféksi ngabalukarkeun tikoro
  • radang paru-paru
  • Bronchitis
  • inféksi parah sareng kamungkinan fatal (dina kasus anu jarang najan)

Dina sababaraha kasus, inféksi di luhur tiasa ngaganggu fungsi normal tina saluran napas sareng paru-paru. Hasilna, korban ngalaman kasusah engapan.

Titik séjén pikeun dicatet ngeunaan inféksi ieu disababkeun ku kakurangan IgG nyaéta yén aranjeunna tiasa nyerang bahkan jalma anu divaksinasi ngalawan pneumonia sareng flu.

Kumaha ngubaran kakurangan IgG?

Perawatan kakurangan IgG ngagaduhan pendekatan anu béda, masing-masing gumantung kana kaayaan parah gejala sareng inféksi. Upami gejala hampang, hartosna anu nyegah anjeun ngalaksanakeun kagiatan / tugas rutin anjeun, pangobatan langsung tiasa cekap.

Nanging, upami inféksi parna parah sareng sering, pangobatan anu saatosna tiasa panginten anu pangsaéna. Regimen perlakuan jangka panjang ieu tiasa ngalebetkeun asupan antibiotik unggal dinten pikeun ngalawan inféksi.

Dina kasus parna, terapi immunoglobulin panginten tiasa dianggo.

Terapi mantuan dina naekeun sistem imun, sahingga ngabantosan awak pikeun ngalawan inféksi anu langkung saé. Éta ngalibatkeun nyuntik campuran antibodi (immunoglobulin) atanapi solusi handapeun kulit pasién, kana otot atanapi kana saraf na.

Pamakéan bubuk IgG ogé tiasa ningali aya jalma cageur tina kakurangan IgG.

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Pangaruh Sisi Imunoglobulin G

Saatos terapi immunoglobulin, awak anjeun sigana réaksi parah pikeun immunoglobulin g.

Épék samping imunoglobulin anu paling umum di antarana:

  • keteg jajantung gancang
  • Earache
  • nyenyepan
  • batuk
  • mencret
  • pusing
  • rieut
  • sendi nyeri
  • Awak kalemahan
  • Nyeri di situs suntikan
  • Tikoro Ireng
  • utah
  • Épék samping imunoglobulin g jarang di antarana:
  • Kasusah engapan
  • Wheezing
  • malaise
  • keram

Nalika immunoglobulin igG teuing tinggi

Teuing luhur IgG tingkat bisa ditingali dina sistem éus lupus erythematosus, urat portal atrophic, sirosis, hépatitis aktif kronis, rematik rématik, urat endokarditis bakarut, sababaraha myeloma, limfoma non-Hodgkin, hépatitis, sirosis, sareng mononukleosis.

Tingkat IgG immunoglobulin parah ogé tiasa perhatikeun di IgG-, sababaraha inféksi virus (sapertos HIV sareng cytomegalovirus), gangguan sél plasma, Panyawat gamma globulin IgG monoclonal sareng panyakit ati.

Nalika immunoglobulin igG langkung rendah

imunoglobulin g tingkat low nempatkeun jalma dina résiko anu langkung luhur pikeun ngulang inféksi ulangan. imunoglobulin g tingkat rendah tiasa katingali dina kakurangan antibodi, sindrom immunodeficiency, non-IgG sababaraha myeloma, panyakit ranté, panyakit ranté cahaya atanapi sindrom nephrotic.

Tingkat antibodi pisan rendah ogé tiasa aya bewara dina sababaraha jinis leukemia, luka kaduruk parna, éksim alérgi, panyakit ginjal, sepsis, malnutrisi, pemphigus, obat kuat tonic sareng kasus gizi.

Nalika immunoglobulin IgG positip

Mun nu imunoglobulin IgG positip pikeun antigen inféksi sapertos Covid-19 atanapi dengue, mangrupikeun indikasi yén jalma anu aya dina tés ieu tiasa katépaan ku virus anu aya dina sababaraha minggu kamari. Ogé, imunoglobulin g positip nunjukkeun kamungkinan yén jalma nampi vaksin nembé ngajagi aranjeunna tina virus.

Ku alatan éta, akibat imunoglobulin g positip mangrupikeun indikasi résiko tina jalma ka inféksi anu aya hubunganana sareng antigen anu nyumbang kana tés positip. Ieu hususna upami hasilna positip sanés salaku hasil tina vaksin.

kunaon Is Imunoglobulin G (Igg) Indispensable Dina Aktivitas Kahirupan?

Immunoglobulin G (IgG) leuwih penting dina kagiatan kahirupan sabab maénkeun peran anu paling penting dina ngajaga jalma séhat sareng tiasa neraskeun kagiatan hirupna dibandingkeun sareng Imunoglobulin sanés.

Utamana, antibodi IgG aya dina sadaya cairan awak, ucapkeun tangis, cikiih, getih, ngurangan heunceut sareng anu sanés. Nganggap hal ieu, éta henteu heran yén aranjeunna antibodi anu paling umum, 75% nepi ka 80% tina sajumlah antibodi dina awak manusa.

Antibodi ngajagi bagian awak / organ anu aya hubunganana tina cairan ieu tina inféksi baktéri sareng virus. Janten, tanpa atanapi kalayan tingkat IgG anu cekap, anjeun moal tiasa hadir pikeun ngahadiran anu pikaresepeun kana kagiatan kahirupan sapopoe anjeun akibat inféksi anu ngulang deui.

Salaku tambahan, IgG krusial pikeun réproduksi manusa. Salaku pangleutikna sadaya antibodi sareng gaduh struktur anu saderhana pisan, mangrupikeun hiji-hijina antibodi anu tiasa nembus plasénta di wanoja hamil. Kukituna, mangrupikeun hiji-hijina antibodi anu tiasa ngajagi anak anu teu lahir tina inféksi virus baktéri sareng baktéri. Upami henteu, seueur budak anu moal résiko ngembangkeun sagala rupa kaayaan kasehatan, sababaraha anu tiasa ngancem kahirupan atanapi seupeus.

Is Aya Anu Ngoperasikeun diantara Immunoglobulin G Sareng Lactoferrin?

Boh imunoglobulin G sareng lactoferrin mangrupikeun komponén alami susu bovine (tina manusa sareng sapi). Ngan sapertos immunoglobulin G, paniliti nunjukkeun yén lactoferrin ogé aub dina sagala rupa fungsi pelindung dina awak manusa.

Éta ngabantuan awak pikeun ngalawan mikroorganisme patogén sapertos baktéri, virus, ogé inféksi jamur. Dina basa sanésna, éta ningkatkeun fungsi imun awak manusa. Janten, suplemén lactoferrin tiasa ngalengkepan bubuk immunoglobulin G dina fungsina ieu.

Tapi, lactoferrin gaduh fungsi tambahan; beusi beusi sareng angkot.

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Tambih deui Inpormasi Tentang Immunoglobulin

Iraha pikeun nguji immunoglobulin?

Dina waktos éta, dokter anjeun tiasa nyarankeun yén anjeun ngajalanan uji immunoglobulin, khususna anjeunna nyangka yén anjeun ngagaduhan tingkat immunoglobulin anu rendah atanapi tinggi pisan. Tés ieu ditujukeun pikeun netepkeun tingkat (jumlah) imunoglobulin dina awak anjeun.

Lolobana, an ujian immunoglobulin disarankeun upami anjeun gaduh:

  • Inféksi ngulang, khususna sinus, paru-paru, peurih, atanapi inféksi peujit
  • Diare pengkuh / kronis
  • Leungitna misterius
  • Kelir misterius
  • kulit kulit
  • réaksi alérgi serius
  • HIV / AIDs
  • sababaraha myeloma
  • Sajarah immunodeficiency kulawarga

Dokter anjeun ogé tiasa mendakan éta bijil pikeun nyarankeun uji immunoglobulin pikeun anjeun upami anjeun gering saatos perjalanan.

Mangpaat

Tés getih immunoglobulin dianggo pikeun ngabantosan diagnosis sagala rupa kaayaan kaséhatan sapertos:

  • Inféksi baktéri sareng virus
  • Immunodeficiency: Ieu mangrupikeun kaayaan anu dicirikeun ku kamampuan panurunan awak manusa pikeun ngalawan kasakit sareng inféksi
  • Gangguan otoimun siga rematik rheumatoid sareng lupus
  • jenis kanker sapertos sababaraha myeloma
  • Inféksi orok anu nembe lahir

Kumaha ujianna dilakukeun?

Naon Peran Naon Imunoglobulin G (Igg) Pilarian dina Awak Awak?

Uji ieu biasana ngalibatkeun tilu jinis paling immunoglobulin; IgA, IgG, sareng IgM. Tilu diukur babarengan pikeun masihan gambar ka dokter anjeun résponitas réspon imun anjeun.

Sampel getih anjeun bakal jadi conto pikeun ujian ieu. Ku alatan éta, laboratorium laboratorium bakal nembus jarum kana bagian panangan anjeun pikeun ngahontal salah sahiji urat anu kaayaan. Maka, teknisi ngamungkinkeun getih pikeun ngumpulkeun kana tabung atanapi vial anu napel dina jarum.

Alternatipna, dokter tiasa milih ngagunakeun conto cairan cerebrospinal anjeun (CSF), sanes nganggo getih kanggo ujian. Pikeun netelakeun, cairan cerebrospinal nyaéta cairan anu ngubaran tulang tonggong sareng uteuk jalma. Teknisi anjeun bakal ngagunakeun prosedur anu disebut luncar puncture pikeun nimba cairan tina tulang tonggong anjeun.

Ékstraksi sampel cairan tiasa rada nyeri. Nanging, para ahli anu aub dina prosedur sapertos anestesi lokal ngajantenkeun situs awak anu kapangaruhan henteu merhatikeun pikeun nyeri. Janten, hal anu mimiti teknisi laboratorium anjeun bakal ngalakukeun nyaéta nyuntikkeun shot ubar anestetik kana tonggong anjeun pikeun ngareureut sagala nyeri.

Lajeng, ahli laboratorium bakal naroskeun anjeun tempatna di sisi méja anjeun teras angkat dengkul anjeun pikeun nguji Alternatipna, Anjeun bisa dipénta calik dina méja. Nalika anjeun dina salah sahiji dua posisi éta, teknisi bakal tiasa milarian dua tulang belakang tulang tonggong anjeun anu langkung handap.

Naon anu kieu nyaéta teknisi bakal ngalebetkeun jarum kerung dina tengah vertebra lumbar katilu anjeun jeung kaopat. Lajeng, kuantitas leutik cairan cerebrospinal anjeun bakal ngumpulkeun kana jarum kerung. Sanggeus sababaraha detik, teknisi ngagambar jarum sareng cairan anu dikumpulkeun di jerona.

Ahirna, sampel cairan bakal ditunda alat deteksi spesifik pikeun immunoglobulin pikeun dites.

kecap final

Imunoglobulin G (IgG) mangrupikeun imunoglobulin penting séjén dina awak manusa. Batur nyaéta IgA, IgD, IgE, ogé IgM. Tapi, tina opat jinis immunoglobulin, IgG mangrupikeun pangleutikna tapi paling umum sareng penting dina awak. Hadé pisan dina cairan awak pikeun ngadukung sistem imun dina perang ngalawan patogén (baktéri sareng virus).

Jauh teuing low atanapi tingkat immunoglobulin G goréng pikeun kaséhatan anjeun. Dina hal kakurangan imunoglobulin g, an Mésér bubuk IgG tur nganggo tiasa janten léngkah pikeun pamulihan anjeun.

Rujukan

  • Saadoun, S., Waters, P., Bell, BA, Vincent, A., Verkman, AS, & Papadopoulos, MC (2010). Suntikan intra-cerebral neuromyelitis optica immunoglobulin G sareng pelengkap manusa ngahasilkeun lesi neuromyelitis optica dina beurit. uteuk, 133(2), 349-361.
  • Marignier, R., Nicolle, A., Watrin, C., Touret, M., Cavagna, S., Varrin-Doyer, M.,… & Giraudon, P. (2010). Oligodendrocyt ruksak ku neuromyelitis optica immunoglobulin G via tatu astrocyte. uteuk, 133(9), 2578-2591.
  • Berger, M., Murphy, E., Riley, P., & Bergman, gé (2010). Ningkatkeun kualitas kahirupan, tingkat immunoglobulin G, sareng tingkat inféksi dina pasien anu ngagaduhan panyakit imunodefisi utami nalika pangobatan diri sareng immunoglobulin subkutan. Jurnal médis kidul, 103(9), 856-863.
  • Radosevich, M., & Burnouf, T. (2010). Immunoglobulin intravena G: tren dina metode produksi, kontrol kualitas sareng jaminan kualitas. Vox sanguinis, 98(1), 12-28.
  • Ucing, MG, & Nguyen, DH (2010). Imunoglobulin G: perlakuan poténsial pikeun nambihan neuroinflammation nyusul tatu tulang tonggong. Jurnal imunologi klinis, 30(1), 109-112.
  • Bereli, N., Şener, G., Altıntaş, EB, Yavuz, H., & Denizli, A. (2010). Polik (glycidyl methacrylate) manik-manik dipasang dina kristal pikeun kurangna pangirut khusus pseudo tina albumin sareng immunoglobulin G. Bahan Élmu sareng Téknik: C, 30(2), 323-329.