1. Naon Pterostilbene?

Pterostilbene mangrupikeun bahan kimia anu penting sacara alami salami kahirupan sababaraha tutuwuhan salaku cara tarung inféksi. Sanyawa ieu sami sareng sanyawa sanésna anu katelah resveratrol sareng siap dianggo dina wangun suplemén. Suplemén Pterostilbene kacida bioavailable. Ieu hartosna aranjeunna tiasa diserep dina awak kalayan gampang sareng gancang sareng henteu diduruk dina prosés nyerna. Bubuk pterostilbene ogé éfisién, tapi satengah hirupna pondok pisan kusabab éta sahandapeun 100 menit.

Sumber dahareun Pterostilbene

Pterostilbene sumber pangan kalebet blueberries, almond, cranberry, mulberry, kacang, anggur beureum, anggur beureum, daun anggur, babakan tangkal kino India, Sandalwood Beureum, sareng koko. Blueberries, kumaha, sumber pangan Pterostilbene anu paling luhur, tapi jumlah blueberries ngandung éta masih leutik dibandingkeun suplemén Pterostilbene. Eusi blueberries pterostilbene dipercaya kira-kira 99 dugi ka 52 nanogram, dina unggal gram blueberries.

pterostilbene-bubuk

2.Mékanisme pterostilbene

Mékanisme tindakan Pterostilbene béda ti resveratrol. Sanyawa pterostilbene nyaéta stilbene anu paling mujarab. Beda bubuk Pterostilbene anu béda pakait sareng mékanisme anu béda ogé. Tumindak farmakologis trans-pterostilbene kalebet antineoplastic, antioksidan, sareng anti radang.

Pterostilbene nunjukkeun kagiatan antifungal anu efektif anu sapuluh kali langkung kuat tibatan resveratrol. Sanyawa pterostilbene ogé nunjukkeun épék antivirus. Perlindungan tutuwuhan tina sababaraha patogén sigana mékanisme penting tina stilbenes, kalebet Pterostilbene, sareng kagiatan ieu diperpanjang ka sato sareng manusa ogé.

Pterostilbene ogé nunjukkeun épék antikanker ngaliwatan sababaraha mékanisme molekular. Panaliti nunjukkeun tindakan Pterostilbene kalebet gen suppressor tumor, modulasi jalur transduksi sinyal, onkogenes, gen pembezaan sél, sareng gén pangaturan siklus sél.

Sipat antioksidan tina Pterostilbene béda pisan sareng resveratrol. Dina resveratrol, tilu gugus hidroksil nétralisasi ROS (spésiés oksigén réaktif) dina limfoblast terasing sareng sadayana getih bari Pterostilbene, anu ngagaduhan 1 gugus hidroksil sareng 2 gugus methoxy ngirangan ROS extracellular. Lokalisasi sipat antioksidan ngamungkinkeun panggunaan bubuk Pterostilbene nargétkeun spésiés oksigén réaktif extracellular, anu nyababkeun karusakan jaringan nalika radang kronis.

Di handap ieu aya mékanisme pterostilbene tindakan anu dibahas sacara rinci;

Mékanisme pterostilbene; Aktuasi Sirtuin

Pterostilbene ngrangsang jalur sinyal SIRT1 dina sél anu nawiskeun panyalindungan ngalawan karuksakan sélular, ku kituna ngaktifkeunana. Jalur ieu ningkatkeun ekspresi p53. P53 mangrupikeun protéin anu ngalindungan DNA tina karusakan sareng ngajaga sél tina mutasi anu tiasa nyababkeun kanker.

SIRT1 tiasa nyegah anjeun ngarusak sél sareng rusakna, anu maju nalika anjeun langkung ageung.

Pangaruh anti-radang

Sababaraha kajian nunjukkeun yén sanyawa kimia pterostilbene nurunkeun radang anu diatur ku TNF-alpha (tumor nekrosis factor-alpha). Setrés oksidatif ngabalukarkeun peradangan; Blok pterostilbene interleukin-1b sareng TNF-alpha ku ngirangan spésiés oksigén réaktif.

Sanyawa ieu ogé ngajagi tina setrés dina bagian tina mesin sélulér anu katelah ER (endoplasmic reticulum). Dina hiji panalungtikan, nalika lapisan sél pembuluh getih kakeunaan bubuk Pterostilbene, lapisanna henteu ngaréspon sinyal peradangan, sareng aranjeunna henteu muncul.

Mékanisme pterostilbene; Pangaruh Anti Kanker

Hébatna, sanajan ngirangan setrét (endoplasmic reticulum) dina lapisan pembuluh getih, Pterostilbene ningkatkeun setrés dina reticulum endoplasmic sél kanker tikoro. Ku kituna, selektif ngarusak sél kanker sareng ngajaga ngalawan setrés oksidatif dina sél séhat.

Dina sél spinal atanapi otak (glioma) sél kanker, Pterostilbene nurunkeun Bcl-2 sareng ngangkat Bax; parobahan ieu ningkatkeun sél "bunuh diri" sinyal ngabalukarkeun sél tulang tonggong atanapi otak maot.

Sél kanker ngagunakeun jalur anu katelah Notch-1, pikeun nyegah diri tina tindakan pangobatan kemoterapi, kalebet oxaliplatin sareng fluorouracil. Blok pterostilbene Notch-1 sinyal méré tumor langkung peka kana perlakuan ngaliwatan kémoterapi.

Pterostilbene nurunkeun produksi sababaraha sanyawa penderita kanker paru-paru, kalebet MUC1, b-catenin, Sox2, NF-κB, sareng CD133. Balukar épék ieu nurunkeun peradangan sareng ngajadikeun ampir teu mungkin pikeun tumuh sél kanker.

neuroprotection

Pterostilbene tiasa nargétkeun wilayah hippocampus selektif dina uteuk. Di dieu, éta ngagedekeun CREB (réspon unsur régatif-mengikat cAMP), BDNF (faktor neurotrofik turunan otak), sareng MAPK (kinase protéin diaktifkeun mitogen).

Tilu protéin ngabantosan neuron dina ngalikeun, ngembang, sareng ngaréspon sacara efektif kana lingkunganana. Antidepresan SNRI ogé nargétkeun jalur-jalur ieu.

Pterostilbene ogé ngagedékeun protéin anu dikenal salaku Nrf2 dina hippocampus, anu mana ogé ngahasilkeun ekspresi protéin antioksidan.

Pterostilbene nyegah awak ngalawan panyawat Alzheimer ku cara méré panyalindungan kana uteuk ngalawan beta-amyloid (Aβ). Ngalaksanakeun ieu ku ngalibetkeun Akt sareng PI3K, dua protéin anu ngadukung kamekaran, mémori, sareng diajar.

3. Pedah bubuk pterostilbene

Anu dibahas di handap aya tilu anu paling penting bubuk pterostilbene kauntungan;

pterostilbene-bubuk-2

i. Pterostilbene salaku nootropics

Nalika urang ageung, pola pikir anyar janten langkung tantangan pikeun ngémutan, sareng kenangan janten langkung hésé diaksés. Nu henteu mampuh ngalaksanakeun fungsi kognitif normal ogé turun. Suplemén pterostilbene tiasa ngabantosan dina nyiptakeun lingkungan neural rejuvenated dina umur naon waé.

Pterostilbene mangrupikeun nootropic anu kuat, anu ngabantosan dina rélaxasi pikiran sareng pamulihan kognisi. Hal ieu ogé sering dilakukeun nalika pre-latihan kusabab pangabisana pikeun ngabantosan vasodilation pembuluh darah. Ku sabab kitu, nawiskeun épék anu sami sareng bahan dorongan nitrat séjén.

Kauntungan nootropic Pterostilbene dipercaya salaku hasil tina kamampuan naekeun tingkat dopamin. Dina rodénsia, Pterostilbene nurunkeun kahariwang sareng ningkatkeun haté. Dina hiji panalungtikan anu ngalibatkeun umur rodénsia, suplemén pterostilbene naékkeun tingkat dopamin sareng kognisi ditingkatkeun. Ogé, nalika Pterostilbene didamel sayogi dina hippocampus otak beurit, mémori kerja na janten ditingkatkeun.

Dina ulikan anu sanés ngalibetkeun beurit, Pterostilbene ogé ningkat sél sél anyar dina hippocampus. Ogé, sél sirung sasari ti otak beurit ngora tumuwuh gancang nalika aranjeunna kakeunaan Pterostilbene.

Numutkeun kana studi sél, blok bubuk pterostilbene blok MAO-B (monoamine oxidase B) sareng ningkatkeun dopamin aya dina otak urang. Padamelan ieu sami sareng obat-obatan anu ngubaran panyakit Parkinson, sapertos rasagiline, safinamide, sareng selegiline. Dina hiji panalungtikan, Pterostilbene ogé ngajaga neuron tina karusakan anu aya hubunganna sareng AD (Panyakit Alzheimer).

Kamampuan ngadalikeun kabiasaan pterostilbene ogé dipercaya salaku hasil tina kamampuan pikeun meungpeuk monoamine oxidase B. Dina hiji pangajian khusus, Pterostilbene nunjukkeun kagiatan anxiolytic dina dua sareng hiji dosis mg / kg. Aktivitas anxiolytic ieu tina sanyawa sami sareng diazepam dina hiji sareng dua mg / kg dina EPM.

ii. Pterostilbene jeung obesitas

Panaliti nalungtik kamampuan Pterostilbene pikeun ngatur obesitas nunjukkeun yén aya korélasi ageung antara suplemén pterostilbene sareng manajemén beurat. Élmuwan percaya yén bubuk Pterostilbene ngagaduhan kamampuan mangaruhan tingkat massa lemak alatan poténsial pikeun turun lipogenesis. Lipogenesis nyaéta prosés nyiptakeun sél lemak kaleuwihan. Pterostilbene ogé ningkatkeun booting ngaduruk atanapi dioksidasi lemak dina haté.

Dina hiji panalungtikan anu ngalibatkeun jalma yuswa sareng koléstérol luhur, sakumpulan pamilon anu henteu nginum obat koléstérol ilang beurat bari nyandak suplemén pterostilbene. Ieu hasil janten kejutan pikeun panaliti kumargi panaliti ieu henteu ngukur suplemén pterostilbene salaku bantosan leungitna beurat.

Studi sato sareng sél ogé nunjukkeun yén sanyawa pterostilbene tiasa ngabantosan ningkatkeun sensitipitas insulin. Naon anu dipidamel Pterostilbene nyaéta yén éta blok kana prosés ngarobah gula kana lemak. Éta ogé ngahalang sél lemak tina ngembang sareng ngalikeun.

Pterostilbene ogé ngarobah komposisi flora usus dina peujit sareng ngabantosan nyerna dahareun.

Rodén anu diasuh sareng Pterostilbene ngagaduhan flora usus anu langkung séhat sareng dorongan hébat di Akkermansia muciniphila. A. muciniphila mangrupikeun spésiés baktéri anu muncul pikeun nyegah radang kelas rendah, obesitas, sareng diabetes. Bakteri ieu parantos janten fokus anu hadé dina panalungtikan probiotic anyar.

iii. Pterostilbene Ngamajukeun umur panjang

Manfaat pterostilbene anti sepuh nyambung ka kimia bioaktif anu katelah Trans-pterostilbene. Bahan kimia ieu parantos dibuktikeun pikeun ngirangan radang, turunna kognitif sabalikna, sareng nyaimbangkeun gula getih. Dina vivo sareng studi in vitro ngadukung pangaruh pencegahan sareng terapi Pterostilbene. Bahan kimia ieu ogé fungsina salaku ngawatesan caloric mimetic, anu ngarangsang awak ngaleupaskeun biokimia, kalebet adiponectin anu ngalambatkeun prosés sepuh nalika promosi penyembuhan.

Suplemén anti-sepuh ieu umumna dipikanyaho pikeun ngajagaan tina panyawat nu aya umur, sahingga manjang umur. Dina rodénsia, dosis low tina kimia ieu diturunkeun gejala anu aya hubunganana sareng sepuh. Panaliti ngusulkeun yén tuang seueur sumber pangan pterostilbene sapertos blueberries tiasa ngalambatkeun tantangan kaséhatan anu aya hubunganana sareng yuswa, kalebet pikun sareng kanker.

pterostilbene-bubuk-3

4. Pterostilbene sareng resveratrol

Henteu aya mamang yén Pterostilbene sareng resveratrol pakait. Resveratrol katelah kimia bioaktif dina anggur beureum sareng anggur.

Kauntungan kaséhatan tina resveratrol sami sareng Pterostilbene sareng kalebet panyalindungan ngalawan Alzheimer, épék antikanker, pamekaran daya tahan, épék anti radang, poténsial anti diabetes, sareng kauntungan kardiovaskular.

Pterostilbene sabenerna sacara kimia sami sareng resveratrol, tapi studi parantos ngalaporkeun yén Pterostilbene tiasa langkung kuat tibatan resveratrol dina ngokolakeun sababaraha kaayaan kaséhatan. Pterostilbene parantos nunjukkeun langkung poténsial dina ningkatkeun fungsi kognitif, kaséhatan kardiovaskular, sareng tingkat glukosa.

Hirup satengahterterilbene ogé langkung pondok tibatan satengah hirup resveratrol. Pterostilbene saleresna opat kali langkung gancang nyerep tina sistem nyerna aya kana awak tibatan resveratrol. Sacara téoritis, ieu tiasa ngajantenkeun Pterostilbene langkung efektif sababaraha kali tibatan resveratrol. Tapi, langkung seueur panaliti anu kedah dilakukeun pikeun mastikeun ieu.

Pterostilbene sareng resveratrol ogé kadang digabungkeun pikeun masihan suplemén kombinasi dina bentuk kapsul. Kombinasi suplemén dipercaya langkung kuat sabab nyampurkeun mangpaat dua sanyawa.

5. Suplemén pterostilbene

Henteu aya mamang yén pikeun ngahontal mangpaat Pterostilbene anu paling dipikahoyong, disarankeun yén anjeun candak salaku suplemén bubuk. Suplemén Pterostilbene dipasarkan di sababaraha toko alam-alami sareng di toko online anu khusus dina suplemén dietary. Anjeun oge tiasa mendakan produsén pterostilbene online.

Suplemén pterostilbene lolobana aya dina bentuk kapsul, kalayan sagala rupa dosis. Anjeun kedah maca maca labél atanapi labél sareng nyatet jumlah Pterostilbene dina unggal kapsul sateuacan mésér. Ieu penting sabab dosis anu béda bisa nunjukkeun pangaruh anu béda.

Ogé, sababaraha dosis suplemén pterostilbene tiasa langkung luhur ti naon anu ditaliti di manusa. Dosis anu paling sering aya antara 50 mg sareng 1,000 mg dina unggal kapsul.

Sakumaha anu disebat sateuacanna, suplemén kombinasi ogé sayogi, kalayan kombinasi anu pang populerna janten Pterostilbene sareng resveratrol. Pterostilbene ogé digabungkeun sareng curcumin, green tea, astragalus, sareng sanyawaan alami.

Anjeun ogé tiasa mendakan krim sunblock anu ngandung Pterostilbene sanaos jarang. Jumlah Pterostilbene diperyogikeun pikeun nangtayungan anjeun tina kanker kulit teu acan tiasa ditaliti, tapi tiasa nawiskeun panyalindungan tambahan.

6. Dimana mendakan bubuk Peterostilbene anu paling luhur kualitasna?

Upami Anjeun milarian bubuk pterostilbene kualitas luhur pikeun dijual, teras anjeun aya dina tempat anu saé. Kami salah sahiji produsén pterostilbene paling terkenal, berpengetahuan, sareng ngalaman di Cina. Kami nyayogikeun produk anu murni sareng dieusian anu sok diuji ku laboratorium pihak katilu kelas dunya pikeun mastikeun kabersihan. Kami salawasna ngintunkeun pesenan di Amérika Serikat, Eropa, Asia, sareng bagian-bagian sanésna. Janten upami anjeun hoyong mésér bubuk pterostilbene tina kualitas pangluhurna mungkin, hubungi waé ayeuna.

Rujukan

  1. Rimando AM, Kalt W, Magee JB, Dewey J, Ballington JR (2004). "Resveratrol, pterostilbene, sareng piceatannol dina buah beriun". J Agric Food Chem. 52 (15): 4713-9.
  2. Kapetanovic IM, Muzzio M., Huang Z., Thompson TN, McCormick DL Pharmacokinetics, bioavailability lisan, sareng profil metabolik resveratrol sareng analog dimethylether na, pterostilbene, dina beurit. Chemotherap. Farmakol. 2011; 68: 593-601.
  3. Kasalametan tina sintétik trans ‐ resveratrol salaku kadaharan novel nurutkeun Perda (EC) Teu aya 258/97 ″. Jurnal EFSA. Otoritas Kasalametan Éropah Éropa, Panel EFSA ngeunaan Produk Diététik, Nutrisi sareng Alergi. 14 (1): 4368
  4. Becker L, Carré V, Poutaraud A, Merdinoglu D, Chaimbault P (2014). "Imaging spéktroskétri MALDI pikeun lokasi anu sakaligus tina resveratrol, pterostilbene sareng viniferins dina daun anggur". Molekul. 2013 (7): 10587-600.

Daptar eusi