Tinjauan Lactoferrin

Lactoferrin (LF) nyaéta protéin alami anu aya dina susu mamalia sareng nunjukkeun sipat anti mikroba. Kusabab parantos mimiti dina taun 60an, aya seueur panaliten pikeun netepkeun nilai terapiutik tina glikoprotein sareng peranna dina kekebalan.

Sanaos murangkalih tiasa nampi suplemén tina nyusuhan ibu-ibu, bubuk lactoferrin buatan komersil sayogi pikeun sagala umur.

1. Naon Lactoferrin?

Lactoferrin (146897-68-9) glikoprotein anu kabeungkeut beusi milik kulawarga transferrin. Protéin ieu beunghar ku antibodi sareng ayeuna aya dina susu manusa sareng sapi. Salian ti éta, éta mangrupikeun ékstrak tina sékrési biologis sapertos lawon, ciduh, cairan hidung, jus pankreas, sareng bili. Awak bakal sacara alami ngaleupaskeun glikoprotein sacara réspon ti stimulasi radang.

Sateuacan anjeun tiasa ngadamel a mésér lactoferrin, cokot daun liwat koméntar ieu pikeun ningali upami suplemén sia.

Jumlah lactoferrin anu beunghar hadir dina kolostrum, anu mangrupikeun cairan caket anu munggaran saatos ngalahirkeun. Hal ieu disékrésikeun dina susu dina dua atanapi tilu poé postpartum. Sanaos sékrési kolostrum caket, jumlah lactoferrin anu signifikan masih tiasa sayogi dina susu transisi sareng dewasa.

Janten, kumaha anjeun nimba lactoferrin ti bovine colostrum?

Ngidinan kuring pikeun nyandak anjeun ngalaksanakeun prosedur lempeng pikeun ngasingkeun lactoferrin.

Léngkah munggaran ngalibatkeun pamisahan whey tina susu. Whey mangrupikeun hasil sampah cair anu tetep saatos curdling atanapi coagulating susu kalayan sanyawa asam. Proses pengasingan ngajadikeun kromatografi interaksi hidrofobik sareng kromatografi ion-tukeur dituturkeun ku elusi anu suksés kalayan solusi uyah.

Kolostrum Bovine asalna tina sapi. Éta beunghar protéin, antibodi, mineral, vitamin, karbohidrat, sareng lemak. Parameter ieu parantos negeskeun nilai terapi tina kolostrum, ku kituna ngagambar minat diantara élmuwan panalungtikan dina domain médis.

Nunjukkeun yén eusi lactoferrin turun nalika waktos postpartum ningkat, sumber pengganti disarankeun pikeun orok. Candak, contona, LF has enggal saatos lahir dugi ka 7-14mg / ml. kumaha oge, konséntrén tiasa turun ka ampir 1mg / ml kalayan susu dewasa.

Upami anjeun hoyong nguciwakeun dina lactoferrin imunologis, anjeun kedah bank dina suplemén colostrum bovine.

Bubuk bult lactoferrin buatan komersil mangrupikeun produk tina kolostrum bovine. Tapi, produk éta mangrupikeun perhatian ka sababaraha urang anu katingalina katutup ku katépaan ku kasakit sapi mad. Nya, hayu atuh ngajamin yén kaayaan ieu jarang. Salian ti éta, sababaraha suplemén orok lactoferrin mangrupikeun ékstraksi sangu anu direkayasa genetik, dina kahadean jalma anu henteu toléh laktosa.

Naon Naon Suplemén Lactoferrin Mangpaat Pikeun Anu Déwasa sareng Babi

2. Naha nganggo Lactoferrin Powder salaku Suplemén, Manfaat Lactoferrin nyaéta?

Ngatur jarawat

Cutibacterium sareng propionibacterium tanggung jawab kalolobaan jarawat. Lactoferrin fungsina pikeun ngaleupaskeun baktéri ieu beusi sareng ngirangan efekna.

Dina sababaraha kaayaan, radikal bébas sareng spésiés oksigén réaktif nyumbang kana tatu sél sareng karusakan DNA. Kusabab setrés oksidatif, peradangan tiasa lumangsung sareng dampak kana jarawat. Numutkeun ka élmuwan panalungtikan, lactoferrin mangrupikeun poténtip anti anti oksidan, ku kituna poténsial pikeun ngabantosan radikal gratis.

Nyandak lactoferrin barengan vitamin E sareng séng bakal ngirangan lesi jerawat sareng komedones sakedik tilu bulan.

Salian ti éta, peradangan langsung nyababkeun pembentukan jarawat sareng kista ku jalan macét. Sipat anti-radang lactoferrin ngajamin penyembuhan gancang tina lesi.

Para ahli dermatologis ngantebkeun kanyataan yén kaséhatan usus anjeun mangrupikeun cerminan kulit anjeun. Salaku conto, upami saluran gastrointestinal anjeun leaky atanapi teu damang, nganggo sagala jinis krim rai atanapi probiotics kelas dunya moal ngabéréskeun radang kulit, olahraga, atanapi éksim. Nyandak lactoferrin bakal ngiringan mikroorganisme ngabahayakeun dina saluran pencernaan bari promosi kagiatan Boraidus flora anu kapaké.

Salian ti ngarawat jarawat, lactoferrin lega gejala psoriasis sareng ngagancangkeun pamulihan tina bisul suku neuropathic, anu kapisah diantara pasien kalayan diabetes.

Agén anti Mikroba

Studi anu teu kaunggulan mastikeun yén Lactoferrin (LN) nyegah virus, baktéri, parasit, sareng inféksi jamur tina awak nyerang. sanyawa tiasa dianggo ku ngariung kana mikroba ieu, ngarobih struktur sélna, sareng ngahalang reséptor sélulér.

Dina hiji ulikan anu khusus, para ilmuwan nyatet éta lactotransferrin (LTF) éta langkung éfisién dina nyegah virus herpes tibatan vérsi manusa. Studi in vitro ogé nunjukkeun yén suplemén ieu sacara efektif ngatur efek HIV.

Dina dosis anu rada luhur, fungsi lactoferrin pikeun ngatur virulitas Hepatitis C. Numutkeun Panalitieun Hepatologi, perlakuan ieu ningkat ungkapan interleukin-18, protéin anu tanggung jawab nyetir deui virus Hepatitis C. Pikeun efisiensi maksimal, pasien kedah nyandak sakitar 1.8 dugi ka 3.6 gram suplemén sadinten. Alesanna nyaéta dosis low lactoferrin moal aya bédana dina eusi virus.

Aya spekulasi, anu nganggap LF salaku pangobatan inféksi helicobacter pylori. Nalika anjeun tumpukan suplemén kalayan perawatan horéng has anjeun, kamungkinan éta ubar anu langkung efektif. Tungtutan ieu mangrupikeun padamelan tulang diantara panaliti kusabab anu nyababkeun seuseueurna yén pamakean bubuk lactoferrin bakal leres upami henteu resep resep.

Peraturan Bétakan Metabolisme Beusi

Lactoferrin moal ukur ngatur konsentrasi beusi dina awak tapi ogé nambahan nyerepna.

Aya aya ulikan klinis anu nuju milari ngabandingkeun khasiat LF ngalawan ferrous sulfat dina kakurangan beusi nalika kakandungan. Nya, ti sidang, lactoferrin dibuktikeun janten langkung kuat pikeun merangsang pembentukan hemoglobin sareng sél getih beureum.

Awéwé anu nganggo glikoprotein ngagaduhan tingkat beusi anu optimal sareng efek samping enol. Lactoferrin fungsina pikeun ngurangan kamungkinan teu kakurangan, kalahiran preterm, sareng kalahiranna.

Kukituna, dibuktikeun yén éta mangrupikeun suplemén anu cocog pikeun ibu-ibu hamil sareng awéwé anu ngalahirkeun anak anu leungiteun sababaraha sasat nalika di kaributan. Vegetarians sareng donor getih anu sering tiasa nyandak kauntungan tina suplemén lactoferrin.

Tract Gastrointestinal Sehat

Suplemén orok Lactoferrin ngarencanakeun sareng ngajaga usus séhat. Ngaleupaskeun baktéri anu ngabahayakeun, anu ngagaduhan radang. Salaku conto, mikroba ieu nyababkeun seuseueurna kasus gastroenteritis sareng enterocolitis, anu ngarusak témbok peujit ngarah maot prématur. Upami aya sababaraha alesan, orok anjeun henteu nyusut, éta pisan disarankeun yén anjeun mindahkeun kana bovine lactotransferrin (LTF).

Naon Naon Suplemén Lactoferrin Mangpaat Pikeun Anu Déwasa sareng Babi

3. Manfaat Lactoferrin dina Orok

Suplemén orok Lactoferrin nyababkeun tumuh mikroorganisme dina usus orok. Mikroba ieu kalebet Escherichia coli, Bacillus stearothermophilus, Staphylococcus Albus, Candida albicans, sareng Pseudomonas aeruginosa. Sababaraha studi nyadangkeun kanyataan yén asupan sapopoé suplement lactoferrin bulk ngirangan kasempetan tina gastroenteritis noroviral dina babes.

Masih dina peujit, LF nyebarkeun proliferasi sél endothelial bari nyatakeun kamekaran limfatik limfatik. Ku sabab eta, janten nyata yén suplemén lactoferrin tiasa janten resep pikeun mukus peujit rusak.

Payudara nyaéta sumber beusi utama pikeun neonates. Tapi, pediatrik nyarankeun yén suplemén beusi tambahan perlu sabab susu payudara ngandung sakedik mineral ieu.

Ngidinan kuring ngajelaskeun naha LF mangrupikeun suplemén anu idéal pikeun orok preterm sareng orok anu dilahirkeun kalayan méntal anu rendah. Biasana, gugus ieu gampang pisan katempuhan anémia kakurangan beusi. Pangurus suplemén orok lactoferrin bakal ningkatkeun hémoglobin sareng sél getih beureum dina sistem balita. Leuwih ti éta, studi nembongkeun yén suplemén beusi ngagedekeun pamekaran neurologis orok.

Dina waktos, baktéri ngabahayakeun sapertos E.coli nyumput dina beusi anu aya dina saluran peujit neonatal. Nyandak lactoferrin bakal ngaleungitkeun mikroba beusi sareng ngancurkeunana nalika mastikeun host anu nampi sadaya mineral anu sayogi.

LF maénkeun peran anu penting dina kamekaran sistim imun orok. Sababaraha pakét lactoferrin ieu kalebet kanaékan kagiatan makrofag, imunoglobulin, sél NK, sareng limfosit T, anu tanggung jawab pikeun kekebalan neonatal. Naon deui, administering LF ngurangan karentanan kana alergen.

4. Kumaha Lactoferrin Ningkatkeun Sistem Imun?

Mediates antara Fungsi Adaptif sareng Imunisasi

Pikeun réspon imun leuleuy, lactoferrin tindakan ku sababaraha cara. Pikeun conto, ningkatkeun kagiatan sél pembunuh alami (NK) sareng neutofil. Protein naékna phagocytosis sareng nyababkeun paningkatan makrofag.

Pikeun réspon adaptif, pitulung LF dina modulasi sél T-sél sareng sél B-sél. Dina hal panélangan radang, boh fungsi leuleuy sareng adaptif adaptif bakal ngagabung sareng lumangsungna.

Lactoferrin ngatur produksi sitokin pro-radang sareng interleukin 12, anu nunjukkeun sipat pertahanan ngalawan patogén intracellular.

Mediates dina Sindrom Tanggapan Radang sistemik (SIRS)

Peran bubuk lactoferrin dina nyeken spésiés oksigén réaktif (ROS) parantos dasar dina nalungtik hubunganana peradangan sareng kamekaran kanker. Paningkatan dina ROS narjamahkeun ka résiko kaayaan radang anu langkung luhur alatan apoptosis atanapi tatu sélular.

Kekebalan Ngalawan Mikroorganisme

Sipat anti mikroba lactoferrin motong di salebaran baktéri, virus, parasit, sareng inféksi jamur.

Mikroba berkembang sareng gumantung kana beusi pikeun kamekaran sareng kasalametan. Nalika aranjeunna nyerang host, LF ngaleungitkeun poténsi panggunaan beusi.

Salila fase awal inféksi, lactoferrin (LF) léngkah pikeun ngalawan rangsangan asing ku dua cara anu pasti. Protéin naha bakal ngalangi reséptor sélulér atanapi ngabeungkeut virus, ku kituna nyegah panyertaan kana host. Laktip anti-mikroba anu séjén nyaéta laktoferrin ngalipetkeun cara sél patogén atanapi ngahalangan métabolisme karbohidrat.

Sababaraha studi corroborate bubuk lactoferrin anggo dina ngokolakeun virus Herpes, inféksi HIV, hépatitis C sareng B, influenza, sareng hantavirus. Salian ti éta, suplemén ngahambat proliferasi alphavirus, rotavirus, papillomavirus manusa, sareng sababaraha sanésna.

Dina sababaraha kasus, Lactoferrin moal ngaleungitkeun sadaya inféksi tapi anjeun tiasa yakin yén éta bakal ngirangan kakurangan beban viral anu parantos aya. Dina panilitian anu saacanna, LF parantos efektif dina ngudag pseudovirus SARS. Kusabab SARS-CoV-2 tumiba dina kelas anu sami sareng SARS-CoV, aya kamungkinan yén lactoferrin tiasa ngirangan kabiasaan tina COVID-19.

Sanajan medik nahan yén ningkatkeun fungsi imun anjeun henteu ngajagi salah koronavirus, suplemén lactoferrin bakal ngabantosan dina perang. Barina ogé, praktisi anu sami parantos ningali yén yuswa sareng jalma anu gaduh kekebalan rendah dina résiko kaserang COVID-19.

5. Mangpaat sareng Aplikasi Lactoferrin Powder

Bubuk bulk Lactoferrin sayogi pikeun élmuwan paneliti sareng sarjana anu badé netepkeun nilai ubar na dina awak manusa. Éta ngagaduhan prospek aplikasi anu lega dina pencegahan kasakit, suplemén gizi, antiseptik sareng ubar antarmuka, sareng kosmetik.

Kanggo analisa anjeun sareng lab percobaan, pastikeun pikeun sumber sanyawa ti supplier bubuk lactoferrin anu valid.

Bubuk Lactoferrin dianggo dina bubuk susu orok

Rumus bubuk orok ningkatkeun terus ka arah ngagambarkeun biokimia susu payudara nyata ti indung. Lactoferrin mangrupikeun nomer dua protéin anu langkung seueur kana susu payudara. Anu kasohor pikeun ngalaksanakeun sagala jinis kauntungan pikeun orok kaasup ngariung beusi pikeun kekebalan, pencegahan kanker, sareng ningkatkeun tulang anu séhat.

Lactoferrin mangrupikeun partculay seueur susu awal ibu anu katelah colostrum. Kolostrum ngandung sakitar dua kali langkung per mililiter salaku susu payudara dewasa. Ieu kanggo nunjukkeun yén orok bungsu merlukeun konsentrasi lactoferrin anu langkung luhur pikeun pangwangunan anu optimal.

Pamutahiran dina sistem imun orok dirojong ku komponén Lactoferrin dina formét orok. Protein maénkeun fungsi penting dina sistem imun orok sareng ngagambarkeun sistem pertahanan anti-virus sareng anti mikroba. Pangaruh anti-mikroba konci téh biasana kéngingkeun chelation beusi-zat, anu penting pikeun kamekaran baktéri. Di sagigireun, lactoferrin ogé dipercaya minangka antioksidan anu tiasa nguatkeun réspon imun ku cara ngabédakeun bédana, proliferasi, sareng aktivasina sél imun.

Naon Naon Suplemén Lactoferrin Mangpaat Pikeun Anu Déwasa sareng Babi

6. Pangaruh Sisi Lactoferrin

Kasalametan pivot LF dina sababaraha faktor.

Dosis bulk Lactoferrin tiasa kaduung. Salaku conto, nalika suplemén téh turunan susu sapi, anjeun percanten tiasa ngonsumsiana ku sajumlah tinggi sataun. Nanging, upami produk asalna tina sangu, kamungkinan éta anu berturut-turut overdosing dua minggu bakal nyababkeun sababaraha karusuhan négatip.

Efek samping has lactotransferrin (LTF) diantarana;

  • mencret
  • Leungitna napsu
  • rashes kulit
  • kabebeng
  • Chills

Beda sareng suplemén ubar paling, lactoferrin aman pikeun ibu-ibu anu nyangka sareng nyusoni.

Pikeun ngiringan efek samping lactoferrin, dosis anu aya antara 200mg sareng 400mg disarankeun. Anjeun kedah kedah nyandak dua dugi tilu bulan berturut-turut. Dina kasus anu jarang, periode bakal dugi ka genep bulan.

7. Saha anu Mangpaat tina Lactoferrin?

maternal

Lactoferrin pedah boh indung sareng orok.

Salila periode gestation, administering suplement ieu bakal gaduh dampak anu positif kana ukuran fétus sareng beurat kalahiranna. Upami indung diteruskeun kalayan dosis lactoferrin salami periode lactation, produksi susu payudara sacara signifikan bakal ningkatkeun. Salian ti éta, orok bakal langsung kamulyaan di kolostrum pikeun ngajaga beurat awakna.

Orok sareng Barudak anom anu henteu Payud atanapi Campuran

Suplemén lactoferrin mastikeun yén orok ngamekarkeun sistem kekebalan anu kuat nalika ngajagaan saluran pencernaan anu alus tina alérgi. Salian ti éta, supleménna dijalankeun salaku laxative, ngabantuan dina gerakan bowel munggaran tina orok. Formula orok anu beunghar kolostrum sayogi ti pembekal bubuk Lactoferrin lokal sareng online.

Kakurangan Anemia Beusi

Suplemén Lactoferrin sacara signifikan ningkatkeun tingkat hémoglobin, sél getih beureum, sareng ferritin. Sanaos kalolobaan jalma nganggo ferrous sulfat pikeun ngirangan kakurangan beusi, seueur panaliti paneriti anu mastikeun yén lactoferrin langkung kuat.

Upami anjeun vegetarian atanapi donor getih anu sering, anjeun peryogi katuangan beusi pikeun ngawangun tingkat hémoglobin sareng tingkat ferritin. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngadamel lactoferrin anu hadé mésér ti ngical online.

Jalma anu Kekebalan Sedang

Lactoferrin mertahankeun awak ngalawan patogen ku ngudag mikroba tepa sareng ngahalangan proliferasi baktéri sareng virus. Sanyawa aktif dina modulasi jalur jalur anu tanggung jawab pikeun ngawaskeun réspon imunisasi ti host.

Lactoferrin meta salaku panengah, ngambel sareng koordinat interaksi antara fungsi imun adaptif sareng leuleuy. Pikeun conto, éta ngaronjatkeun kagiatan phagocytic ku upregulasi neutrofil sareng makrofag. Pikeun sistem imun adaptif, sanyawa ieu nyepetkeun paningkatan sél-T-sél sareng sél B-, anu masing-masing ngémutan sél-dimédiasi sareng kekebalan humoral.

8. Lactoferrin sareng IgG

Ngan sapertos lactoferrin, IgG atanapi imunoglobulin G mangrupikeun protéin anti mikroba anu pelindung anu aya dina susu mamalia.

Sababaraha studi sayogi pikeun ngajelaskeun korélasi antara lactoferrin sareng IgG.

Konsentrasi lactoferrin dina colostrum nyata langkung luhur batan IgG. Numutkeun ka élmuwan panalungtikan, sababaraha faktor mangaruhan jumlah protéin ieu dina susu.

Salaku conto, boh lactoferrin sareng IgG peka kana panas sareng pasteurization. Imunoglobulin G tiasa tahan perlakuan panas dugi ka 100 ° C tapi bieu pisan pikeun sababaraha detik. Sabalikna, lactoferrin lalaunan turun kalayan naékna suhu dugi ka handap ngirangan 100 ° C.

Basing dina titik-titik ieu, anjeun kedah nyatet yén waktos sareng suhu pemanasan aya pertimbangan perdana nalika ngolah susu neonatal. Kusabab pasteurisasi susu tunduk kontroversi, kalolobaan jalma mutuskeun pikeun katirisan garing.

Konsentrasi na Lactoferrin (146897-68-9) nyaéta puncakna saatos ngalahirkeun. Nalika jaman postpartum nambahan, protéin ieu laun laun, sigana kusabab éta ngirangan kolostrum. Di sisi anu sanés, turunna tingkat immunoglobulin G ampir tiasa diabaikan sapanjang periode lactation.

Tapi seueur lactoferrin turun dina susu mamalia, konséntrasi na masih langkung luhur tibatan IgG. Kanyataan ieu masih nangtung naha aya dina colostrum, peralihan, atanapi dina susu dewasa.

Rujukan

  • Yamauchi, K., dkk. (2006). Bovine Lactoferrin: Kauntungan sareng Mekanisme Laksanakeun Ngalawan Inféksi. Biokimia jeung Biologi sél.
  • Jeffrey, KA, et al. (2009). Lactoferrin salaku Modél Imunitas Alami. Desain Pharmaceutical ayeuna.
  • Lepanto, MS, dkk. (2018). Éfisién Administrasi Lactoferrin Lisan dina Pengobatan Anémia sareng Anémia Peradangan dina Wanoja Hamil sareng Non-Hamil: Panaliti Interventional. Frontiers di Immunology.
  • Parangkat emas, SJ, dkk. (1982). IgA, IgG, IgM sareng Lactoferrin Eusi Susu Manéh Salila Kaktus sareng Balukar Pangolahan sareng Panyimpen. Jurnal Perlindungan Kadaharan
  • Smith, KL, Conrad, HR, sareng Porter, RM (1971). Lactoferrin sareng IgG Immunoglobulins ti Involuted Bovine Mammary Glands. Jurnal Élmu Tenaga.
  • Sanchez, L., Calvo, M., sareng Brock, JH (1992). Peran Biologis Lactoferrin. Arsip Panyakit dina Budak Leutik.
  • Niaz, B., dkk. (2019). Lactoferrin (LF): Protéin anti-mikroba alami. Jurnal Makanan Pasipatan Internasional.