Popularitas suplemén kécap lésitin parantos nyebar di sakumna dunya sapertos petirasan, henteu heran kana jualan soale lecithin massal. Lecithin nyaéta istilah umum anujul kana rupa-rupa sanyawa gajih anu alami dina tatangkalan ogé jaringan sato. Salian ningkatkeun tékstur dahareun, lecithin ogé dipikanyaho pikeun kamampuan pikeun ningkatkeun kahirupan batur tina sagala rupa produk pangan sapertos minyak masak sareng salad salad.

Mimitina, lecithin asalna tina endog endog, tapi kalayan waktos, sumber konci anu sanésna kaasup cottonseed, kadaharan ti laut, kedele, kacang ginjal, kacang hideung, susu, kembang matahari sareng jagong, parantos diidentifikasi. Diantara ieu, Kacang Kedelai mangrupikeun sumber lésitin anu paling kakayaan, sareng ieu nyababkeun ka kéwan lésitin.

Naon Soy Lecithin?

Soy lecithin mangrupikeun lésitin anu diturunkeun tina kacang kedelai anu nganggo pelarut kimia sapertos héksana. Lajeng, ekstrak minyak diolah pikeun ekstrak lésitin tina hasil sampingan anu sanés sareng saatos éta, pengeringan lecithin lumangsung. Ieu mangrupikeun aditif anu paling umum dina pasar ayeuna.

Bubuk soya léngsin dianggo konvensional ogé toko toko kaséhatan salaku bahan pangan pikeun naekeun kaséhatan konsumen. Suplemén anu dijieun tina bubuk lecithin kéju nawarkeun rupa-rupa kauntungan kaséhatan kalebet pangurangan kolesterol. Ieu kusabab kandungan fosfatidilkolér sareng eusi fosfatidilserina anu luhur. Dua fosfolipid ieu tiasa dianggo dina terapi pergantian lipid awak manusa, antara fungsi séjén.

8 Mangpaat Soy Lecithin Mangpaat

Sakumaha anu disebat sateuacana, kecap lecithin ngagaduhan seueur kauntungan, anu utama nyaéta:

1.Pangurangan koléstérol

Jumlah koléstérol anu luhur dina awak manusa narik sababaraha résiko kaséhatan, anu paling parah pisan dironjatkeun ku panarajang jantung. Untungna, peneliti nungkulan nutrisi lecithin kéju mendakan yén kéju lecithin kéju atanapi kapsul lecithin kéju tiasa ngabantosan ati dina ngahasilkeun jumlah lipoprotein kapadetan tinggi (HDL), anu ogé disebut koléstérol "alus".

Nalika tingkat HDL ningkat, tingkat koléstérol goréng (low density density lipoprotein) ngirangan. Aya cara anu sanés pikeun jalma tiasa ngirangan tingkat koléstérér dina awakna, tapi nyandak kapsul soya lecithin, susu lésitin susu atanapi katuangan anu ngagaduhan bubuk lecithin kécap nyaéta salah sahiji pangobatan alami anu paling efektif.

Panaliti anu dilakukeun pikeun ngira-ngira dampak nutrisi lecithin ka jalma anu nalangsara ti hypercholesterolemia (tingkat kolesterol tinggi dina getih) .Nelidik peneliti yén asupan suplemén lecithin sapopoé (sakitar 17 miligram per dinten) nyababkeun 41 pangurangan kolesterol dina hypercholesterolemia saatos sabulan.

Dina waktu anu sami, tingkat kolesterol LDL turun ku 42% sareng ku 56 persen saatos dua bulan. Ieu nunjukkeun yén asupan lecithin kéju biasa tiasa janten ubar anu efektif pikeun hypercholesterolemia.

2.Soy lecithin sareng pencegahan kanker payudara

Numutkeun kana paniliti Jurnal Epidemiologi 2011 fokus kana lésithin kéju sareng poténsi pencegahan kanker payudara, pamakean suplemén lésitin tiasa atribut pikeun nyédahkeun résiko kanker payudara. Panaliti nyatet ngurangan paningkatan kanker payudara di antara awéwé postmenopausal anu ngonsumsi suplemén léchisin kedel dina waktos percobaan.

Disangka yén kanker ngirangan kanker ieu tiasa kusabab kécap lésitin ngandung fosfatidil. Nalika nyerna, phosphatidylcholine parobihan kana kolin anu ngagaduhan peran anu penting dina ngirangan résiko kanker.

Nanging, lésitin langkung kécap sareng panalungtikan kanker payudara diperyogikeun pikeun mastikeun upami mang, lésitin kébat tiasa janten perlakuan alami anu efektif pikeun kanker payudara.

Relief kolitis 3.Ulcerative

Kolitis ulcerative, kasakit bowel radang dicirikeun ku borok lébar pencernaan borok hiji peradangan, nyababkeun seueur nyeri kanggo para korban. Untungna, jalma anu resep kana asupan lecithin kécap ngalaman kasaimbangan anu signifikan dina gejala panyakit.

Nalika suplemén lésitin kécap ngahontal kana titik, éta ilaharna, nyiptakeun halangan dina lapisan peujit sareng ningkatkeun mukusna. Halangan ngajagi titik usus tina inféksi baktéri sareng nyumbang kana prosés nyerna anu langkung saé.

Langkung saé kénéh, panilitian nunjukeun yén eusi fosfatidilklorin dina bubuk lecithin énggal tiasa ngirangan radang anu aya hubunganana sareng kolitis ulcerative. Ieu salian ngalereskeun halangan mukus anu ditumpes ku panyakit.

4.Barangan penanganan setrés fisik sareng méntal

Soy lecithin ngandung fosfatidilserine, hiji fosfolipid penting anu dipikanyaho na pangaruh hormon setrés. Khususna, panaliti ngaduga yén kompleks fosfatidilserine tiasa dianggo sareng asam fosfatik (hadir dina kécap lecithin) pikeun nawiskeun setrés dampening dorongan pikeun awak manusa. Hasilna, hiji kajian nunjukkeun yén kécap lésitin tiasa janten perlakuan alami pikeun kaayaan kasehatan stres.

Salaku tambahan, papanggihan panalitian anu dilakukeun dina taun 2011 sareng diulas dina American Journal of Clinical Nutrisi nunjukkeun yén jalma-jalma anu luhur asupan kolin (kalebet para konsumen lésitin biasa) ngalaman tingkat setrés fisik sareng mental anu rendah. Sapertos kitu, aranjeunna ngagaduhan kinerja memori anu langkung saé sareng dementia dampak ngurangan.

5.Skin pelembab

Nalika dicandak sakumaha disarankeun, kapsul lecithin kéju tiasa ningkatkeun kulitna kulit. Ieu mangrupikeun ubar alami anu épék pikeun éksim sareng jarawat, hatur nuhun kana sipat hidrasina. Teu heran lecithin kécap mangrupakeun bahan konci dina produk skincare.

6.Kahanan kekebalan

Panaliti anu dilakukeun dina sato pikeun ngabiayaan dampak lésitin kéju anu nunjukkeun yén éta tiasa naekeun fungsi imun. Kiwari suplemén lésitin bantosan sél getih bodas dina perangna ngalawan patogen dina aliran getih.

Gejala lega 7.Dementia

Kusabab kandungan kolin anu luhur, kécap lésitin nyumbang ka komunikasi anu langkung saé antara otak manusa sareng organ awak anu sanés. Ieu sabab kolin mangrupikeun agén konci dina komunikasi. Sapertos kitu, jalma-jalma anu sangsara pikun tiasa nyandak kauntungan anu ageung tina kécap lecithin upami aranjeunna ngahijikeun éta dina rencana hidangan sapopoé.

Gejala lega 8.Menopause

Seueur studi nunjukkeun yén asupan lecithin soy suplemén tiasa nawiskeun relief ménopause anu signifikan. Khususnya, éta kapanggih pikeun naekeun vigor, ningkatkeun kaku arteri sareng ngalaksanakeun tingkat tekanan darah kana normalcy diantara awéwé menopausal.

Dina studi anu dilakukeun dina taun 2018, 96 awéwé umur antara 40 dugi 60 ogé dianggo salaku conto paneliti pikeun netepkeun upami suplemén kécap lecithin sanggup ningkatkeun gejala kacapean di antawis ménopausal. Sababaraha ditunda rézim suplemén lésitin lébat sareng sésana dina plasebo.

Saatos periode percobaan, peneliti mendakan yén awéwé anu aya dina suplemén lecithin kéju ngagaduhan kaku anu arteri langkung ageung sareng tekanan darah diastolik dibandingkeun sareng kelompok plasebo. Ogé, tilas kacapean ngalaman gejala lega, tapi éta sanés perkawis plasebo.

Sabaraha karya lésitin?

Ngan sapertos fosfipipid sanés, molekul lésitin ngaleyurkeun dina cai tapi minyak. Nanging, upami cai dicampur sareng minyak, molekulna ogé bakal larut ogé campuran. Nyatana, aranjeunna biasana dipendakan dina campuran anu ngandung cai sareng minyak, khususna anu molekul cai wates sareng molekul minyak. Di daérah kitu, asam gajihna parantos aya hubungan sareng minyak sareng kelompok fosfat kana cai.

Akibatna, lecithin émulsify tiasa ngabentuk taméng pelindung sakedik dina titisan minyak, ku kituna emulsifying minyak dina cai. Grup fosfat anu katarik cai ngamungkinkeun ogé tetes minyak anu, dina kaayaan normal, henteu kantos aya dina cai, tetep cai dina waktos anu lami. Ieu ngécéskeun kunaon panganggoan mayon sareng salad henteu kabagi kana bagian minyak sareng cai anu béda.

Kacapi efek samping lésitin pikeun resiko

Konsumsi kéju lésitin tiasa ngabalukarkeun sababaraha efek samping kéju lésitin. Efek samping kéju lésitin umum nyaéta:

  • mencret
  • seueul
  • Nyeri beuteung
  • Beuteung bitih
  • Leungitna napsu
  • Naék salivasi

Naha éta ngabalukarkeun alérgi?

Upami awak anjeun réaktif pisan kana kedelé, anjeun tiasa ngembangkeun alergi kécap nalika ngéndél kéju lecithin. Janten, disarankeun yén anjeun konsultasi panyadia jasa kasehatan anjeun upami anjeun ngalaman alergi kedele sateuacan anjeun mimiti nyandak susu kicap léma, suplemén lésitin pikeun produk pangan sanés anu ngandung lésitin kécap.

Janten, éngga kébat ogé kalebet efek samping kéwan lésitin. Sanajan kitu, éta ngan ukur lumangsung dina kaayaan anu jarang.

kosong

Naha aya hubungan antara kéwan lésitin sareng tingkat éstrogén dina awak anjeun?

Aya perhatian prihatin ngeunaan hubungan antara kéwan lecithin sareng tingkat éstrogén dina awak manusa. Sababaraha urang nyatakeun yén konsumsi kécap lésitin tiasa ngaganggu produksi tiroid sareng hormon endokrin. Bisa ogé matak gangguan, bisa ngabalukarkeun sagala rupa masalah kaséhatan kalebet masalah haid.

Nanging, posisi anu leres nyaéta yén teu aya buktina ilmiah anu nunjukkeun yén awak manusa tiasa nganggo "tutuwuhan estrogen" salaku sorangan. Lecithin estrogen ukur tiasa mangaruhan kagiatan estrogenik jalma upami asalna tina sumber sato. Hiji studi anu dilakukeun ku Thorne Research ngadukung posisi ieu. Pamanggihan ngeunaan panalungtikan nunjukkeun kecap-kecap kécap sareng produk henteu ngabalukarkeun masalah estrogenik di manusa.

Kusabab éta, teu aya hubungan antara kecap kéwan lésitin sareng tingkat éstrogén dina awak manusa.

Kumaha Nyandak Suplemén Soy Lecithin?

Suplemén lecithin kedele aya dina bentuk anu béda-béda kalangkung kécap lecithin, pil kacang lecithin, kéju lecithin, kéwan lésitin cair sareng kélemén lésitin.

Anu leres kécap lecithin kéju relatif ti hiji jalma ka jalma anu sanés. Ieu sabab gumantung kana sababaraha faktor sapertos kaayaan kasehatan umum sareng umur konsumen.

Perhatikeun yén henteu aya bukti ilmiah anu cekap anu nunjukkeun dosis lésitin anu aman pikeun skenario anu tangtu. Nanging, dina hal anu sering, dosisna dikalangkungan tina 500mg ka 2,000mg, tapi penting anjeun konsultasi panyadia perawatan kaséhatan pikeun mastikeun dosis pangsaéna pikeun anjeun.

Sanaos sanés kedah diperyogikeun, disarankeun yén anjeun nyandak suplemén lésitin nganggo tuangeun.

Bubuk soya lésitin nganggo

bubuk kécap lésitin dipaké pikeun sababaraha tujuan di antarana:

  • Emulsification: Pabrikan produk kosmetik sareng lésitin ngadamel soy lecithin kanggo ngagunakeun kéju lecithin kéju salaku emulsifier atanapi agén congealing dina prosés manufakturna.
  • Kosmétik sareng pelestarian dahareun: nalika diintegrasikeun kana produk pangan sapertos coklat, gravies, nut butter, dipanggang makanan sareng salad ganti baju atanapi produk kosmetik (makeups, shampoos, conditioners kulit, washes awak atanapi lip balms) bubuk soya lecithin ngagaduhan salaku pengawet anu hampang, manjangkeun kahirupan rak maranéhna .

Sababaraha jalma ngadamel lésitin kécés pikeun nganggo lésitin janten pengawet tina kosmetik buatan bumi sareng produk dahareun.

  • Suplemén kolin: Seueur jalma anu mésér lésitin kécap sabab sadar yén bubuk lecithin kécap mangrupikeun sumber kolin anu beunghar. Anjeun tiasa naroskeun hiji atanapi dua sendok bubuk dina lancar, jus, yoghurt, sereal, oatmeal atanapi katuangan sanés atanapi inuman anu anjeun resep unggal dinten.

Suplemén ieu nawiskeun anjeun sababaraha kauntungan kaséhatan. Pedah kalebet résiko kanker payudara anu séhat, nyerna nyerna, lactation henteu aya nyeri, kaséhatan méntal anu langkung saé, sanés gejala pikun sareng imunitasna ningkat.

kosong

Lésitin sareng Rugi Beurat

Lecithin tindakan minangka pembakar lemak alami sareng emulsifier dina awak manusa. Eusi kolin na lésitin ngaleupaskeun gajih anu akumulasi dina awak, éfisién na efisiensi métabolisme lemak lemak. Sapertos kitu, awak tiasa ngaduruk jumlah lemak sareng kalori anu langkung ageung, ku kituna kaleungitan beurat.

Salaku tambahan, panalungtikan nunjukkeun yén jalma anu nyandak lésitin ngalaman kinerja fisik anu langkung saé sareng daya tahan dibandingkeun ka jalma anu henteu. Ku alatan éta, kalayan suplemén lésitin, jalma tiasa damel langkung séhat sareng pikeun période anu panjang, nyababkeun langkung leungitna beurat.

Kamana Mésér Soy Lecithin

Héran ngeunaan soya lecithin dimana mésér? Upami anjeun milarian sacara online, anjeun mendakan seueur sumber anu kéngingkeun ngagaleuh lecithin soy lecithin upami anjeun hoyong kéju lecithin pikeun dijual. Nanging, anjeun kedah kéngingkeun tekun pikeun netepkeun integritas anu sésana pikeun mastikeun yén kecap lecithin anu anjeun mésér memang asli. Tong percanten saha anu ngaku gaduh lésitin soya pikeun dijual upami anjeun henteu kéngingkeun dina tangan scammers atanapi penjual palsu. Pindah ka anu disertipikasi sareng anu sénsitip.

kacindekan

Pamakéan kécap lésitin seueur sareng kauntunganna langkung ageung résiko résiko sareng efek samping anu aya hubunganana sareng pamangan kéju lecithin. Nanging, para pengguna lésitin anu kedah ngiringan anu disarankeun pikeun dosis suplemén pikeun meunang anu pangsaéna. Salian ti éta, iraha aranjeunna badé ngadamel lésitin kécé pikeun milari konsumsi atanapi pikeun bisnis, hiji kedah mastikeun yén éta kéngingkeun ti sumber anu dipercaya.

Rujukan

Chung, C., Sher, A., Rousset, P., Decker, EA, & McClements, DJ (2017). Nyusun emulsi dahareun nganggo émilistir alami: Ngagunakeun saponin quillaja sareng lésitin pikeun kéju pelapis pemutih kopi cairan. Journal of Food Engineering, 209, 1-11.

Hirose, A., Terauchi, M., Osaka, Y., Akiyoshi, M., Kato, K., & Miyasaka, N. (2018). Pangaruh lésitin kedelé dina kacapean sareng gejala ménopausal di awéwé yuswa pertengahan: sacara acak, buta-buta, ulikan dikawasa anu dikendalikan. Jurnal gizi, 17(1), 4.

Oke, M., Jacob, JK, & Paliyath, G. (2010). Pangaruh lésitin kécap dina ningkatkeun jus buah / kualitas saos. Kadaharan panalungtikan internasional, 43(1), 232-240.

Yokota, D., Moraes, M., & Pinho, SCD (2012). Cirian liposom lyophilized nu dihasilkeun sareng lecithin kedelis anu henteu dimurnikeun: a case study of microinapsapsulation microinapsaps casein. Jurnaléknik Brasil Teknik Kimia, 29(2), 325-335.

Züge, LCB, Haminiuk, CWI, Maciel, GM, Silveira, JLM, & de Paula Scheer, A. (2013). Ngabalikeun catastrophic sareng paripolah rémologis di kéju lecithin sareng Tiling 80 emulsions dahareun anu didasarkeun. Journal of rékayasa dahareun, 116(1), 72-77.